Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

Ima vise testova. 

Bolje je gledati kako reste broj kriricriticno bolesnih ili broj mrtvih posto nema efikasnog lijeka.  

Posted
4 hours ago, vladavsnarod said:

Ovo radim zadnjih desetak godina čim osetim da me zagrebe grlo i verovali ili ne, obično se svi simptomi izgube u roku od dan vremena. Inače sam poprilično osetljiv na rinoviruse, ranije sam kačio prehladu u proseku na nekih dva do tri meseca, od kako sam krenuo sa ovim "tretmanom", ma kako smešno zvučalo, zakači me otpirlike jednom ili dva puta godišnje.

Posted

Danas:

820 zarazenih

84 mrtvih

Kito popunjen, salju pacijente u druge provincije.

Situacija je, medjutim, "pod kontrolom" te od ponedeljka javni sektor pocinje sa radom jer... restorani.

Govna sirom sveta.

Posted

u pekingu testiraju ko blesavi. prvo su odradili kvartale  oko one pijace, radnike resorana, deliveryi  i jos par kategorija koje imaju ceste kontakte u opisu posla. sada krecu sve da testiraju. sinoc kada sam krenuo na kviz vidim da se nesto desava, kada sam proverio wechat grupu za moj ulaz vidim da su u 16:50 javili da se od 17:30 krece sa testiranjem. ne znam zasto takav short notice

aoXvj4N.jpg

Spoiler

Fuli community nucleic acid testing to inform residents of Hello! Starting from today, Shuangjing Street will conduct nucleic acid testing in batches of all residents in the organized area. It is now scheduled to organize D.E and area 10 residents for testing on June 25, as follows: from 17:30 on Thursday, June 25. Please try to check at this time! registration place: area D: area D: front 10 of Building 23, area D: test place in front of the Statue of the Square: No. 10 and the middle passage of Fangcao Primary School attention: please be sure to bring the original mobile phone and ID card! Be sure to bring your ID card! Bring your ID! The scene needs the ID card sweep code to carry on the inspection! At present, I have been informed that I can't be tested without an ID card! From 17:30, please wear a mask, do a good job of personal protection, then register at the designated place in turn, and then the staff will guide the residents to the scene for testing. Please follow the arrangements of the staff and conduct the tests in sequence. Warm tip: dear resident friends, please pay attention to the following matters before nucleic acid test: 1. Do not eat two hours before the test. 2. 2. Don't smoke, drink or chew gum half an hour before sampling. 3. Please pay attention to wearing the mask while waiting for the test, and keep the distance 1 meter apart. 4. Try to relax when sampling. The lower bus rises slightly, opens its mouth, and makes a continuous "ah" sound. 5. After sampling, more moisture can be replenished, and generally there will be no discomfort symptoms. Fuli Community 25 June 2020

moj kvart ima 4 zone u svakoj po 20ak zgrada po 20-30 spratova. cca 50-60K ljudi. posto evidencija i informisanje rezultata ide preko id i mobilne aplikacije, strance bez kineskog id ne mogu da testiraju. nadam se da necu morati da idem u bolnicu po test

LH8kojt.png

iz pekinga se teoretski moze izaci, ali napravili su takve kompikacije sa izlazkom da se moze reci da smo pod blokadom. ako neko u drugom delu kine stupi u kontakt sa stanovnikom pekinga,  lokalna vlada zahteva da se odradi test. za pracenje imaju onu aplikaciju, tako da automatski iskoci narandzasti status. u samom pekingu rade barovi i restorani, verovatno ce i dalje rasti broj zarazenih, mada oficijalno pisu da drze pod kontrolom. par planiranih sastanaka su kinezi prebacili na online zbog virusa, ali to je manjina, ostali su aktivni. 

Posted

Zar to isključivanje ne implicira da će stranci postati još nepoželjniji? opasno mi je to pooštravanje mera kod vas uz neku vrstu diskriminacije. Jesi u kontaktu sa ambasadom/ama?

Ovde blizu mene (150km) u Mondragone (50km od Napolija bum pozitivnih u jednom kvartu za rome, uglavnom bugarske. Juče stigla vojska da obezbedi zonu jer su se ovi razbežali a italijani podigli pobunu protiv njih i nekako ih opkolili jer malobrojna policija nije mogla mnogo. Zasad 50ak zaraženih, isto kao i u Bergamu gde je još jedno žarište otkriveno u magazinu velike kurirske službe.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted
6 minutes ago, mlatko said:

Zar to isključivanje ne implicira da će stranci postati još nepoželjniji? opasno mi je to pooštravanje mera kod vas uz neku vrstu diskriminacije. Jesi u kontaktu sa ambasadom/ama?

Ovde blizu mene (150km) u Mondragone (50km od Napolija bum pozitivnih u jednom kvartu za rome, uglavnom bugarske. Juče stigla vojska da obezbedi zonu jer su se ovi razbežali a italijani podigli pobunu protiv njih i nekako ih opkolili jer malobrojna policija nije mogla mnogo. Zasad 50ak zaraženih, isto kao i u Bergamu gde je još jedno žarište otkriveno u magazinu velike kurirske službe.

Nije u Bergamu vec Bolonji. U oba ova zarista je mnogo vise zarazenih ali tek treba da ih testiraju. Oni romi dole kod Napulja pravi ulicni rat jbt.

Posted

Kaze dopisnica rts iz italije da je predsednik bergama izjavio kako je stvaran broj mrtvih tamo 7 do 10 puta veci od zvanicnih 600

Grupa od 10 virusologa smatra da je virus klinicki mrtav jer u bolnice dolaze mahom laksi slucajevi

I mi se posle ljutimo na nasu struku :happy:

Posted

kad spaze mikrofon i kameru, ljudi prosto osecaju obavezu da neshto izjave, bilo shta, ali po svaku cenu. to treba neko da istrazi, ozbiljno!

sent from bubamoto

• +1 1
Posted
27 minutes ago, gone fishing said:

Kaze dopisnica rts iz italije da je predsednik bergama izjavio kako je stvaran broj mrtvih tamo 7 do 10 puta veci od zvanicnih 600

Grupa od 10 virusologa smatra da je virus klinicki mrtav jer u bolnice dolaze mahom laksi slucajevi

I mi se posle ljutimo na nasu struku :happy:

Sta je to predsednik Bergama? Gradonacelnik?

Posted

za Bergamo piše da ima 120.000 ljudi. Ako ih se zarazilo čak i 80%, to je 95.000 ljudi i ako je virus takav da je CFR 1% to je onda ispod 1000 umrlih.

Ajde neka je i populacija ekstremno stara, pa CFR ode na 2%, to je onda malo manje do 2000 umrlih. Što jeste više od tih 600, ali i dosta manje od 4500-6000 koliko taj predsednik/gradonačelnik procenjuje.

Ti brojevi ne bi trebali biti mogući ni u teoriji. Jedino osim ako on priča za celu opštinu/srez/županiju/pokrajinu. Za 6000 preminulih je porebno 600.000 zaraženih. 

A grupa italijanskih virusologa već mesec dana priča da je virus zakovrnuo. A njima i dalje svakog dana umiru desetine ljudi, iako Italija sada ima relativno mali broj aktivnih slučajeva.

Posted
2 hours ago, mlatko said:

mislim da je tehnicki problem. njima je sve kalabrirano na id i face recognition, a mi sa pasosima. na zeleznickim stanicama kinezu prolecu skanirajuci id ili face, a mi se drndamo u posebnom redu sa pasosima

Posted

Nije u Bergamu vec Bolonji. U oba ova zarista je mnogo vise zarazenih ali tek treba da ih testiraju. Oni romi dole kod Napulja pravi ulicni rat jbt.
da, Bologna. To je još bliže tebi a i meni... još gore za snabdevanje jer je u neku ruku velika raskrsnica severa i juga a izgleda da su radnici zvali policiju i sanitet više puta i da je posle kontrole 18.06 azienda kaznila sve magacinere i poslala ih kući (rade preko kooperativa) a sad kad je buknulo moraće da plate. Loši uslovi za rad i skoro nikakva primena protokola jer se tokom smena radnika svi guraju i gužvaju u grupnjak. Vraćamo se na staro, profit vredi više od života...

Posted
57 minutes ago, lo zingaro said:

Sta je to predsednik Bergama? Gradonacelnik?

Ne znam takav izraz je upotrebila vi tamo bolje znate kakva je teritorijalna raspodela i da li postoji okrug bergamo i koliko je tu stanovnika

Posted
Ne znam takav izraz je upotrebila vi tamo bolje znate kakva je teritorijalna raspodela i da li postoji okrug bergamo i koliko je tu stanovnika
Predsednik provincije Bergamo postoji, ona ima više od milion stanovnika podeljenih u 243 opštine. U ovom grafiku smrtnosti su zastupljene sve te opštine.