Jump to content

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Featured Replies

• Replies 16.6k
  • Views 1.9m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @vememah jedan od heroja pandemije.

• Samo da se pohvalim da je ovo moj tim radio 

• dok sve zemlje ne uvedu obaveznu vakcinaciju i dok raspodela vakcina ne bude takva da bogati pomognu siromasnima, nece da se bitnije promeni situacija.   ono što antivakseri i ljudi koji nem

Posted Images

Deliveroo (dostava hrane iz restorana) uvodi ovde u Aus "contact-free delivery"... a obzirom da nista nema da se kupi u supermarketu, izgleda ce nas Deliveroo hraniti...

Reveal hidden contents

U onom selu blizu Padova koje se zove VO' :rolleyes: i koje je bilo prvo zariste i prva crvena zona su napravili prve studije. Posto se radi o mestu od samo 3000 stanovnika lako su ih sve testirali i analizirali. Karantin je odlicno delovao i prakticno je epidemija stala. Medjutim, nakon testova se uspostavio ogroman broj asimptomaticnih a  koji nisu ni sumnjali da su zarazeni u svim uzrastima. 

Napominjem to onima koji razmisljaju o teretanama i sl.

...

Edited by snooker

On 17. 3. 2020. at 10:09, Indy said:

Deliveroo (dostava hrane iz restorana) uvodi ovde u Aus "contact-free delivery"... a obzirom da nista nema da se kupi u supermarketu, izgleda ce nas Deliveroo hraniti...

Reveal hidden contents

uveli u SRB juce glovo, wolt i donesi: https://www.netokracija.rs/donesi-glovo-beskonaktna-dostava-166750

On 17. 3. 2020. at 10:09, lo zingaro said:

U onom selu blizu Padova koje se zove VO' :rolleyes: i koje je bilo prvo zariste i prva crvena zona su napravili prve studije. Posto se radi o mestu od samo 3000 stanovnika lako su ih sve testirali i analizirali. Karantin je odlicno delovao i prakticno je epidemija stala. Medjutim, nakon testova se uspostavio ogroman broj asimptomaticnih a  koji nisu ni sumnjali da su zarazeni u svim uzrastima. 

Napominjem to onima koji razmisljaju o teretanama i sl.

Ovo je lose po pitanju sirenja,

al moze da bude jako dobar znak po pitanju ukupnog % smrtnosti od virusa.

inače u mom mistu jedini  epidemiolog flipnuo od situacije pa ga salju kuci na godisnji

preko 2000 ljudi je odjednom banulo u grad iz inostranstva, kontrole jako teško idu, rade 24 časa, ali za divno cudo većina ih postuje izolaciju,

On 17. 3. 2020. at 10:46, nick1986 said:

Ovo je lose po pitanju sirenja,

al moze da bude jako dobar znak po pitanju ukupnog % smrtnosti od virusa.

Slazem se, ali ono sto je najbitnije je da pokazuje da je ozbiljan karantin jedino resenje za razvlacenje talasa.

Apsolutno se slazem,

nego gledam neki "silver lining".

U medjuvremenu svabe preskocile Koreju i spanci se blize 500 mrtvih.

Danas sa zebnjom ocekujem talijanske rezultate. Nadam se da će se zaraza barem stabilizovati. Kada kažem zaraza mislim o ovim težim slučajevima.

Koliko to već traje u Italiji, ja sam očekivao da to već krene da pada [emoji22]

... Shiit has hit the fan...

Neko je napisao da ocekuju peak 17/18 mart 

On 17. 3. 2020. at 11:09, Frank Pembleton said:

Koliko to već traje u Italiji, ja sam očekivao da to već krene da pada emoji22.png

... Shiit has hit the fan...

21 februara prvi registrovan slucaj u Lombardiji.