Hamlet Strašni Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Ja sam obrisao, nije radisa kriv. Bila neka pošalica. Pokušao sam da zaštitim temu od šaljenja...
gsb Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Moje iskustvo sa osnovnom skolom mog deteta je da: - kako se radi na casu je potpuno individualno (u lepom secanju mi je ostala prof. istorije koja im je podelila neke projekte npr o WWI (ali veza sa drugim predmetima iz skole) moje dete i danas zna gomilu toga o bojnim otrovima... dve nedelje je u kuci samo o tome pricao, sta je na internetu nasao, od wikipedie, do youtuba itd); - za razliku od naseg vremena, ima mnogo pisanih testova, i krajnje ocene se strogo racunaju kao aritmeticka sredina, sto dovodi do gomile besmislica, ponovnog odgovaranja, itd. - uzasni pritisci roditelja na uspeh dece: ( u odeljenju od 27 dece 23 odlicnih od toga 12 ili 13 vukovaca). Moje dete je stalno bilo na granici vr.dobar - odlican i ja sam bila ozbiljno zabrinuta (iskreno sam vristala i histerisala po kuci zbog ocena), da bi se ispostavilo da je onaj test za prijemni uradio kao 3 u skoli ( u odeljenju daleko ispred svih). Nesto u tom sistemu ocenjivanja debelo nije u redu (u pitanju je elitna vracarska skola, mamice u bundama (jedno dete je imalo i nany), dzipovi, suptilni pritisci na nastavnike itd.) Srednju skolu necu da komentarisem,
radisa Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 6 minutes ago, gsb said: Moje iskustvo sa osnovnom skolom mog deteta je da: - kako se radi na casu je potpuno individualno (u lepom secanju mi je ostala prof. istorije koja im je podelila neke projekte npr o WWI (ali veza sa drugim predmetima iz skole) moje dete i danas zna gomilu toga o bojnim otrovima... dve nedelje je u kuci samo o tome pricao, sta je na internetu nasao, od wikipedie, do youtuba itd); - za razliku od naseg vremena, ima mnogo pisanih testova, i krajnje ocene se strogo racunaju kao aritmeticka sredina, sto dovodi do gomile besmislica, ponovnog odgovaranja, itd. - uzasni pritisci roditelja na uspeh dece: ( u odeljenju od 27 dece 23 odlicnih od toga 12 ili 13 vukovaca). Moje dete je stalno bilo na granici vr.dobar - odlican i ja sam bila ozbiljno zabrinuta (iskreno sam vristala i histerisala po kuci zbog ocena), da bi se ispostavilo da je onaj test za prijemni uradio kao 3 u skoli ( u odeljenju daleko ispred svih). Nesto u tom sistemu ocenjivanja debelo nije u redu (u pitanju je elitna vracarska skola, mamice u bundama (jedno dete je imalo i nany), dzipovi, suptilni pritisci na nastavnike itd.) Srednju skolu necu da komentarisem, Gaus u grobu da se okrene... Naravno da nije u redu... Kod mene u OS, 80ih, 4 vukovca, u 3 odeljenja... U srednjoj, rane 90e, 1 vukovac u 6 odeljenja, ukupno 7 đaka koji su sve 4 godine bili odlični... Fun Fact, vukovac nije završio fakultet, radi kao vozač autobusa...
Goranz Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Dakle, uskoro ministar i najbolje će da prođe od svih.
Frank Pembleton Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Sad će hologram učitelji, najavio Šarčević...E to sa uspehom dece mi stvarno nije jasno...Gde god zabodeš odlikaši...... Shiit has hit the fan...
gsb Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 On 10.1.2020. at 0:05, Goranz said: Dakle, uskoro ministar i najbolje će da prođe od svih. Srednju skolu ne komentarisem jer je MG u pitanju... Decak, samo cinicno u zivotu, daleko se stigne... uz pazljivije citanje...
Miki_belavista Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 On 9.1.2020. at 22:42, radisa said: Gaus u grobu da se okrene... Naravno da nije u redu... Kod mene u OS, 80ih, 4 vukovca, u 3 odeljenja... U srednjoj, rane 90e, 1 vukovac u 6 odeljenja, ukupno 7 đaka koji su sve 4 godine bili odlični... Fun Fact, vukovac nije završio fakultet, radi kao vozač autobusa... Mora da si isao elitnu Zmaj Jovinu gimanziju.
Miki_belavista Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Jeste sjebali su Gausovu raspoedlu ali i sve druge.
radisa Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 8 minutes ago, Miki_belavista said: Mora da si isao elitnu Zmaj Jovinu gimanziju. Ne, nisam isao u Jovinu...
Miki_belavista Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Ok,ali isto smo godiste 75',to sam siguran.
ZerrorR Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 On 11.1.2020. at 9:22, Frank Pembleton said: Sad će hologram učitelji, najavio Šarčević... E to sa uspehom dece mi stvarno nije jasno... Gde god zabodeš odlikaši... ... Shiit has hit the fan... Vidi khan academy. Ideja odlična, ali će ovi naši mrsomudi to potpuno da upropaste!
Filozof manijak Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Tačno će hologramskog učitelja modelovati po Vučićevom liku. Indoktrinacija mora početi od najranijeg doba
gospa buba Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 i ovi sad.su dosta hologramski, za pochetak ih nije briga, treba samo josh malo razviti to...sent from bubamoto
Bradzorf Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 2 hours ago, gospa buba said: i ovi sad.su dosta hologramski, za pochetak ih nije briga, treba samo josh malo razviti to... sent from bubamoto Da, ali traže platu i nikad im ništa ne valja.
gospa buba Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 to jeste nezgodno najjeftinije da nam vrate tu decu kuci pa da sami, sami pali sami se ubili. a drzava da ispostavlja shta im treba za dualno, motaju i pevaju, npr. i mi samo isporuchujemo. sent from bubamoto
Recommended Posts