Jump to content
IGNORED

Witcher

goofs

Recommended Posts

Posted

Epizoda sa Ciri u pustinji je jedna od najgorih epizoda bilo koje serije koju sam gledao u poslednjih 5 godina...

• +1 2
  • Haha 1
Posted
7 hours ago, goofs said:

Predlažem da osnujemo forumaški fond, svako po 100 kinti, i da platimo Weeniju da pogleda treću sezonu i iznese jedan kvalitetan rant, pošto materijala ima u izobilju.

Jedino ako vas u fondu bude cca hiljadu, za manje ja ne ustajem iz kreveta :fantom:

• +1 1
Posted
3 hours ago, Ayatollah said:

Epizoda sa Ciri u pustinji je jedna od najgorih epizoda bilo koje serije koju sam gledao u poslednjih 5 godina...

Što je najgore, taj deo je dosadan i u knjizi i ovo prikazano ovde nije puno izmenjeno. Generalno, sve što ima veze sa jednorozima u knjigama je težak mindfuck i može se zaobići u širokom luku.

No, da, epizoda je krš, verovatno najgora od početka serije, dosadno, ono dete Falka je (još jedan) totalni miscast, ono čudovište izgleda kao iz moćnih rendžera da je ispalo...

Počele su da mi smetaju baš sitne glupost i nelogičnosti u ponašanju likova, prosto jer ih ima previše. Fajt u Aretuzi je bedno odrađen, 14 likova se šiba međusobno, u sve to Yeni kaže Geraltu da mora da ga ostavi i požuri u Aretuzu da pomogne, onda scenu kasnije stiže tamo i kaže onim ribama - moram do Geralta. Pa jbt.

Ciri i Geralt su mi jedine svetle tačke u ovoj papazjaniji. Sad pošto Geralta menjaju, pitanje je šta će i od toga ostati. Četvrta sezona/knjiga bi trebalo da bude najbolja, ali nemam ni najmanje nade da će ispasti nešto dobro, svaku improvizaciju koju rade je ko da ubadaju prstom u govno.

12 minutes ago, Weenie Pooh said:

Jedino ako vas u fondu bude cca hiljadu, za manje ja ne ustajem iz kreveta :fantom:

10574 registrovanih članova, će se namakne :fantom: 

• +1 1
  • 1 month later...
Posted

Gledam ovu trecu sexonu i zanima me da li vi ostali uspete da kspratite sve ove likove i imena gradova/kraljevstava i ko je sa kim i ko je protiv koga i sa kim se bore. Ali ne u nekom dubljem znacenju, nego onako bas bukvalno ?

u stvari, sad sam skontao da sam kao geralt kad mu yen objasnjava ko je ko ka konklava zurci.

• 3 months later...
  • 11 months later...
Posted

Drugari jel vredi da se gleda druga i mozda treca sezona ili da se zaustavim na prvoj?

Posted

Ajd ozbiljno, druga sezona je nešto bolja od prve jer je prva previše razbacana i konfuzna, sa nelinearnim narativom. Treća već ozbiljno ide na dole, tad se i pročulo da Kavil neće više da snima i da ga menja lažni Hemsvrt i otprilike su svi živi digli ruke od serije. Iznenađen sam i da nije otkazana s obzirom da je Netflix lak na okidaču i za mnogo manje gluposti.

Posted
3 minutes ago, goofs said:

Ajd ozbiljno, druga sezona je nešto bolja od prve jer je prva previše razbacana i konfuzna, sa nelinearnim narativom. Treća već ozbiljno ide na dole, tad se i pročulo da Kavil neće više da snima i da ga menja lažni Hemsvrt i otprilike su svi živi digli ruke od serije. Iznenađen sam i da nije otkazana s obzirom da je Netflix lak na okidaču i za mnogo manje gluposti.

Mene sad zanima, jer sam gledao prvu jos onda kad je izasla, dal vredi da se investiram u drugu znajuci da dalje nema?

Posted

Pa otkud znam, ako nisi die-hard Witcher fan ja ne bih gledao na tvom mestu. Kontinuirana je priča iz sezone u sezonu, tako da nećeš zaokružiti ama baš ništa. 

S druge strane, ako jesi fan ili se svejedno odlučiš da gledaš, često ćeš imati utisak kako je sve ovo glupo.

• Hvala 1
Posted (edited)

Ja sam veliki fan, kako osnovnog materijala (imam bukvalno sva izdanja), tako i igara, no druga sezona mi je bila prilicno meh. Prva je malcice konfuzna za nekog ko nije citao knjige npr, no obradjene su price i data je osnova za dalji razvoj. Par epizoda iz prve sezone mi je ekstra. Vidi se najpre da Cavill uziva u samom liku, sto dodatno docarava mracni svet prikazan u knjigama. E sad sto scenaristi uvek misle da umeju bolje, vise, jace, to je drugi problem (Kao onaj vic o snjimanju filma o Isusu. Pita producent scenaristu: "Ko su ova dvanaestorica". "A pa to su apostoli". Na to ce ovaj: "Hocu spektakl, nesto grandiozno, hocu da ih bude bar 40"). Trecu jos nisam odgledao. Mozda se sada nateram, no znam da cu se nervirati.

Nije ni izvorni materijal idealan, mada ima delova koji su prilicno dobri. Serijal igara je sjajan. Tacno se vidi iz naslova u naslov, kako je tim napredovao; scenaristicki, tehnicki (bolja grafika kasnije, sto je i logicno), voice acting, te je Witcher 3 jedna od najboljih igara ikada. Sam svet igre je prikazan uverljivo od starta; ta dominantno mracna strana, koja sada cesto podleze cenzuri.

Edited by Miljenko
  • +1 2
Posted

Witcher treba igrati, eventualno čitati ako te baš uhvati taj svijet. 

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Vi što ste igrali/čitali, jel istina da se žemski witcher zove "witcheress"? :blink: 

Ne znam kakvo je to iživljavanje nad jezikom, kaže se wiedźma i wiedźmin, veštica i veštac...

Na engleskom witch i warlock/wizard, ali ako su već izmislili witcher onda zašto ne resetovati lepo na witch?

Posted

Aha, witcheress. Valjda su hteli da razdvoje od witch, sto i ima neke logike, posto skill nije slican.

• Hvala 1
Posted
On 23. 12. 2024. at 17:10, Miljenko said:

Ja sam veliki fan, kako osnovnog materijala (imam bukvalno sva izdanja), tako i igara, no druga sezona mi je bila prilicno meh. Prva je malcice konfuzna za nekog ko nije citao knjige npr, no obradjene su price i data je osnova za dalji razvoj. Par epizoda iz prve sezone mi je ekstra. Vidi se najpre da Cavill uziva u samom liku, sto dodatno docarava mracni svet prikazan u knjigama. E sad sto scenaristi uvek misle da umeju bolje, vise, jace, to je drugi problem (Kao onaj vic o snjimanju filma o Isusu. Pita producent scenaristu: "Ko su ova dvanaestorica". "A pa to su apostoli". Na to ce ovaj: "Hocu spektakl, nesto grandiozno, hocu da ih bude bar 40"). Trecu jos nisam odgledao. Mozda se sada nateram, no znam da cu se nervirati.

Nije ni izvorni materijal idealan, mada ima delova koji su prilicno dobri. Serijal igara je sjajan. Tacno se vidi iz naslova u naslov, kako je tim napredovao; scenaristicki, tehnicki (bolja grafika kasnije, sto je i logicno), voice acting, te je Witcher 3 jedna od najboljih igara ikada. Sam svet igre je prikazan uverljivo od starta; ta dominantno mracna strana, koja sada cesto podleze cenzuri.

Hearts of Stone ekspanzija Witchera 3 je ubedljivo najbolji deo celokupnog materijala, uključujući sve knjige, igre i seriju. Po narativnom kvalitetu uporediva sa Disco Elysium-om i Planescape Tormentom od igara, jedino što je kraća dosta.