Jump to content
IGNORED

Velja kruska u grlo zapadne


Dimitrije

Recommended Posts




U tom kontekstu, nezahvalno je pozivati se na individualni doprinos. A kad bi se dekontekstualizovalo, kada bi Boaćija malo obišle povrede, vredeo bi kao Sadik i po. Zapravo je Pavlović jedini igrač Partizana koji bi čistom klasom bio nezamenljiv u Zvezdi. Eventualno Natho, dok se Sanogo ne oporavi, a Markec je na stadion daleko od svog maksimuma.
Zdjelar, Urošević, Miletić, Šćekić bi da su u Zvezdi bili na pozajmicama ili tribinama.
Zvezda je ove sezone, uprkos promašajima sa projektovanim nosiocima igre, bila bolja od Partizana otprilike za ovih 15 bodova razlike. Sramota je što nije gol dala u 3 utakmice. Utisak je još malo pogoršan time što se posle Milojevog mrcvarenja, ovog proleća igrao baš dobar napadački fudbal. Trik je što ga nisu igrali Ivanić i Jovančić.


Kralju, nerealan si. Zvezdi je ostao samo odličan golman.

Vi igrača kakav je Zdjelar više nemate. Nekad ste imali Donalda, a sad to mesto pokrivaju razni jovančići, jovičići i njegoši.

Nekad ste imali Kangu i Marina, tu je sad depresivni Ivanić; potpuno neuporediv sa npr.Nathom.

Ben je odličan, ali za koga: Boaći u kanalu, Tomane nesnađen.

Ukratko, htedoh da kažem da je Miloe znao zašto odlazi, a da Stanković to tek počinje da shvata.


Sent from fav toy

Link to comment

A Borjan jeste odličan, samo me često nervira sa zaista seljačkim odugovlačenjem. Mislim, meni to priliči da tako radim ponekad, ali me blam kad to radi golman Zvezde.

 

Edit: mada se ne sećam da sam toliko to radio.

Edited by dragance
Link to comment
9 minutes ago, dragance said:

Delimično se slažem, sem što imamo Degeneka koji je takodje klasa.

 

Ma, nema ovo sto April pise prevelike veze. Partizan takodje ima kurac od tima i mozda par njihovih igraca bi naslo mesta u prvom timu Zvezde. Kakav Zdjelar, obicna neuroticna cepanica koja nije nista bolja od bilo kojeg igraca iz Zvezdinog veznog reda, koga god da stavimo u tim. Uostalom, rezultati oba tima i u nasoj ligi i u Evropi dovoljno govore o tome o kakvim timovima govorimo. Problem je to sto mi zbog ogromne zarade koju smo napravili u poslednje vreme, ne samo da nemamo pravo da imamo tim kvaliteta slicnog Partizanovom, nego je to kriminal za koji bi uprava letela kroz zatvoren prozor svoje kancelarije na stadionu da je ovo normalna zemlja u kojoj se igra normalan fudbal i klubovi imaju normalne navijace. Svi igraci koje smo mogli da imamo pretvoreni su u kesh koji je zavrsio u dzepu Terzica i s njim povezanim licima a i to od kvaliteta sto smo doveli predali smo treneru koji nije znao sta ce s njima. Kod nas je pred kraj jedan Marko Marin izgledao kao izduvan balon, a takav igrac se nije pojavio na nasim terenima Boga pitaj otkad.

 

Zvezda jos uvek ima solidnu osnovu igraca koji mogu da budu vodonose u dobro organizovanom timu, ono sto nam fali su tri-cetiri elitna igraca, narocito u veznoj liniji tima. Borjan, Degenek, Rodic, Ben, Boaci, Tomane, Milunovic, Babic, Ivanic, Gajic, Garsija, mali Gavric, to su sve upotrebljivi igraci ako znas kako da ih upotrebis. Ali svi oni, s izuzetkom Borjana, ukljucujuci Bena i Degeneka, su second tier igraci koji mogu i treba da sluze kao podrska osnovnoj kicmi tima sastavljenoj od kvalitetnih igraca koji prave razliku.

 

Prva rupa koja mora da se zakrpi je u manevru iz kojeg dolazi vecina nasih problema. Maltene svi igraci koje je Milojevic zeleo na toj poziciji nisu bili sposobni cak ni da zadrze loptu pod pritiskom, kamoli da nesto korisno s tom loptom urade. Nama je heroj tribine Branko Jovicic koji jedva da zna loptu da sutne a mediji su od njega napravili Makalelea. Jos od Grujica i Donalda tu nemamo igraca koji moze da igra u oba pravca, a i kad smo ih imali u rosteru nisu igrali jer je Milojevic tu hteo da ima par oportunista koji nece da predju centar ali ce ili zbog gabarita (Jovancic) ili truda (Jovicic) da pokrivaju veliki prostor u onoj zoni koju smo igrali u odbrani. Koliko bi se tu promenilo kad bi se doveo krsteni igrac najbolje je pokazala poslednja nasa utakmica u ligi, kako je usao Vulic odmah smo proigrali. A Vulic nije nikakav poseban igrac, samo je fudbaler koji zna da se okrene licem prema protivniku u prijemu i prosledi tacnu loptu napred. cak i protiv jaceg protivnika, Olimpijakosa, Vulic je bio taj koji je pokrenuo ekipu, ne bismo ih bez njega pobedili ni sa igracem vise. Jednom smo u ligi igrali s Ebesiliom na toj poziciji, i to mu je parnjak bio Racic, i dali smo nekim mucenicima sest komada. Zbog tog Milojevicevog oportunizma trosili smo Marina za 60 minuta po utakmici jer covek nije imao snage da drzi duze od toga sam ceo prostor izmedju dva sesnaesterca, dok su mu se saigraci sklanjali u senku cim ga nadju da mu dodaju loptu. A onda je Marin bio problem sto nije uvek sam dobijao utakmice, alibi igraci kakvih je pun Zvezdin tim naravno nikad nisu problem.

 

Drugi problem nam je spic, sto je smesno kad znamo da imamo tu dva sasvim dobra igraca. Na zalost, jednog od njih izgleda zabole da se fizicki dovede u red a drugi prosto nije igrac da igra sam u spicu jer nije target-man. Mi smo to resili tako sto smo uvodili Pavkova i Vukanovica od kojih se ne zna ko je veci balvan. Tu mora debelo da se cisti.

 

Treci problem nam je desna strana odbrane u kojoj dominira takticki nepismeni Gobeljic. Njegova takticka nedisciplina nam pravi mnogo problema i po dubini prema stoperima i po visini prema krilnom igracu i vezi.

 

Dakle, ono sto nam treba je jedan upotrebljiv umesto tri neupotrebljiva spica, obe pozicije u manevru i desni bek. Ako tu dovedemo top igrace ovi ostali ce biti sasvim dovoljni za dobar fudbal.

Link to comment

Nama treba desni bek, stoper, ofanzivni vezni, centralni vezni, mozda i zadnji vezni i napadac. To je previse igraca.

 

Recimo

Borjan, Gajic, Rodic, Degenek, STOPER - Sanogo (ako je sposoban za fudbal), CENTRALNI VEZNI - Gavric, OFANZIVNI VEZNI,  Ben, - NAPADAC

 

Imamo Nikolica koji je upotrebljiv, imamo Njegosa koji moze da odigra uz dobrog igraca nesto, imamo Gajica koji bi meni pre igrao od Gobeljica svakako, Babic mozda moze da bude bekap tom novom stoperu. Katai bi nam dosao kao 1 na 11 na mestu ofanzivnog veznog... da ne pricam o Marinu, recimo ili Kangi.

 

Prakticno ceo vezni red nam treba nov i da se uigra do kvalifikacija za LS/LE. Krpljenje Njegos/Vulic/Ivanic mogu da prodju u drugom kolu, posle toga to je vrlo tanko.

 

Imace Deki posla i to velikog.

 

Ako je verovati transfermarktu Donaldu istice ugovor u julu :D

Edited by Milosh76
Link to comment
10 hours ago, Dimitrije said:

Poraz od Partizana svakom Zvezdasu pada tesko.  Zbog toga citamo jedikovke, grdnje, nagadjanja i posipanja svim i svacim na poslednjih nekoliko stranica.  To nam olaksava muku, pa zato i lupetamo.  Tu (u lupetala) spadaju i oni koji pokusavaju da se pokazu kao da pisu hladne glave, da im je sve jedno i da su sve znali unapred.  Cak i oni koji su se odrekli Zvezde i na ovom forumu, a neki bogami i pred celom nacijom.  Jedu se zajedno sa svima nama zbog sinocnjeg poraza.

 

 

Poraz od Partizana je samo šlagvort. Glupo je što se ovde uopšte raspravlja o fudbalu, budući da od nekih 40tak regirstrovanih osoba imamo ukupno tri profesionalna fudbalera - Borjana, Degeneka i Bena, i kamaru govana koja su sposobna za tu ulogu isto koliko i ja. Neki od njih su dokazani retardi (Vukanović npr, drugi nesposobni da potrče, treći ne umeju da hodaju itd...). Tu je par dece koja još nemaju nikakvu ozbiljnu ulogu.

 

No poenta je baš nikada u istoriji klub nije bio na nižoj grani što se tiče igračkog kadra, a koliko vidim, biće još gore, veoma brzo će biti prodani i ovih par igrača, te će ostati samo gorepomenuti završni produkti digestivnog trakta da nas uveseljavaju svojim bravurama, plus zadrigla Legenda© na klupi.

 

 

Link to comment

Кад човјек прочита већину ових коментара, рекло би се да смо бар пети у лиги а да нас у Европи деру Казахстанци. Јебеш и куп и Партизан.

 

Нек смо изгубили. Деки треба да се учи на овоме, да види како се дербији не добијају. Ова титула ионако није његова, он свој тренерски пут тек гради.

 

Реконструкција играчког кадра је бесмислена, шта сад опет треба да нам кроз тим прође нових 15 играча. Имамо ми одличне играче за наше услове, још ако тај Саного икад заигра могли бисмо имати одличног везњака а ту смо најтањи јер Јованчић нуме. Гурати те клинце Гаврића, Вељу и Радуловића што више. Мислим да се прерано одустаје од Гарсије, он је млад и може напредовати.

 

Нама је само проблем што ће љубитељ капетана Драгана и тенкова око Маракане да нам распрода оно што ваља а довести дрвну грађу. Све остало је уствари прилично добро.

Link to comment



Кад човјек прочита већину ових коментара, рекло би се да смо бар пети у лиги а да нас у Европи деру Казахстанци. Јебеш и куп и Партизан.
 
Нек смо изгубили. Деки треба да се учи на овоме, да види како се дербији не добијају. Ова титула ионако није његова, он свој тренерски пут тек гради.
 
Реконструкција играчког кадра је бесмислена, шта сад опет треба да нам кроз тим прође нових 15 играча. Имамо ми одличне играче за наше услове, још ако тај Саного икад заигра могли бисмо имати одличног везњака а ту смо најтањи јер Јованчић нуме. Гурати те клинце Гаврића, Вељу и Радуловића што више. Мислим да се прерано одустаје од Гарсије, он је млад и може напредовати.
 
Нама је само проблем што ће љубитељ капетана Драгана и тенкова око Маракане да нам распрода оно што ваља а довести дрвну грађу. Све остало је уствари прилично добро.


Delimično se slažem sa tvojim komentarom, prvenstveno u vezi panike koja je zavladala posle derbija i najave Potopa. Što se tiče rekonstrukcije igračkog kadra, ja to ne bih baš tako gledao. Jednostavno rečeno, kao i u svakoj drugoj organizovanoj grupi ljudi to je kontinuiran proces, samo što ne bi trebalo da bude rekonstrukcija kao takva, već nadgradnja, pogotovo ako težimo nekom napretku. Naravno, nismo mi u mogućnosti da uradimo upgrade na svim mestima, ali svaka ikrementalna promena, uz povremene padove koji su normalni tokom tog procesa, bi trebalo da bude više nego poželjna.


Sent from my HD1913 using Tapatalk

Link to comment
9 hours ago, April said:


 

 


Kralju, nerealan si. Zvezdi je ostao samo odličan golman.

Vi igrača kakav je Zdjelar više nemate. Nekad ste imali Donalda, a sad to mesto pokrivaju razni jovančići, jovičići i njegoši.

Nekad ste imali Kangu i Marina, tu je sad depresivni Ivanić; potpuno neuporediv sa npr.Nathom.

Ben je odličan, ali za koga: Boaći u kanalu, Tomane nesnađen.

Ukratko, htedoh da kažem da je Miloe znao zašto odlazi, a da Stanković to tek počinje da shvata.


Sent from fav toy
 

 

 

Zvezda je ovaj Derbi igrala bez projektovana 4 najbolja igrača sa početka sezone (Marin, Van La Para, Kanjas, Garsija), bez 2 od 3 najbolja igrača ovog proleća (Gavrić i Nikolić) i bez Sanoga. Teorije nema da Partizan dogodine bolje prođe u sezoni,ukoliko se baš nešto brutalnono ne pojača.

 

Miloje je otišao zbog para (plus je u 1 intervjuu govorio o kriminalnim nasrtajima na porodicu). On nikada više neće voditi CL tim u karijeri ukoliko se ne vrati u Zvezdu. Zvezda je njegova kruna karijere i nema govora o tome da je pobegao zbog kvaliteta tima koji je ostavio. 

 

Stanković je druga priča. On će biti trenerčina. Već bi imao opipljivu karijeru, ali je često ostavljao utisak da nije naročito ambiciozan u tom pravcu. Možda negde i dobije otkaz, ali ako bude uporan i posvećen biće to ok. Ovo sa Zvezdom je sve počelo kako treba, Partizan je dobio, pa smo malo osetljivi. Inače, Stanković je još kao igrač doktorirao fudbal. Imao ga je u malom prstu i pored tehničkih i brzinskih nedostataka. Mene njegov boravak u Zvezdi podseća na Saleta Đorđevića u reprezentaciji. Dovoljno je mlad da bude sa igračima drugar, prekratka mu je trenerska karijera da bude arogantan, igračka mu omogućava autoritet i ima želju za pobedom kao protiv Kajzerslauterna. Nesporno da će u ovoj fazi karijere praviti neke tehničke greške, ali sve ostalo mu ide na ruku.

  • +1 1
Link to comment
7 hours ago, Dankan Ajdaho said:

 

Poraz od Partizana je samo šlagvort. Glupo je što se ovde uopšte raspravlja o fudbalu, budući da od nekih 40tak regirstrovanih osoba imamo ukupno tri profesionalna fudbalera - Borjana, Degeneka i Bena, i kamaru govana koja su sposobna za tu ulogu isto koliko i ja. Neki od njih su dokazani retardi (Vukanović npr, drugi nesposobni da potrče, treći ne umeju da hodaju itd...). Tu je par dece koja još nemaju nikakvu ozbiljnu ulogu.

 

No poenta je baš nikada u istoriji klub nije bio na nižoj grani što se tiče igračkog kadra, a koliko vidim, biće još gore, veoma brzo će biti prodani i ovih par igrača, te će ostati samo gorepomenuti završni produkti digestivnog trakta da nas uveseljavaju svojim bravurama, plus zadrigla Legenda© na klupi.

 

 

Čekaj, na najnižem nivou ikada. Gore i od one sezone kada je došlo 2O igrača u letnjem prelaznom roku. Ili ono kada nam je glavno pojačanje bio onaj lik što je došao iz Madjarske? 

Link to comment

Aman zaman, dajte neke transfer bombe, Miloshe trazi bivse igrace bez ugovora, okacite neki gol Dekijevog sina, mogu i sise PR sluzbe, samo da ne trubimo vise o komsijama.

 

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...