September 24, 2025Sep 24 Just now, *edited by mod said:Fun fact, manje od 5% wasabia van Japana zapravo sadrži tu biljku. Obično je neka vrsta rena obojena u zeleno. A I taj procenat pravog je uglavnom sačuvan za high end restorane.znaci ima tu nesto...
September 26, 2025Sep 26 Wasabi pasta na akciji u Lidlu Auh. Ono je neki koncentrat rena ofarbanog u zeleno. Zeznem se i stavim trunku na sendvic. Pobio sam sve ukuse ostao samo ren i to tako da u momentu kad sam udahnuo jeduci instiktivno ustanem i deo sendvica izbacim na nos a onda i jogurt kojim sam gasio pozar. Ides ti meni lepo u kantu za djubre. Uteha bar su sinusi ocisceni
September 26, 2025Sep 26 12 minutes ago, vracharac said:Wasabi pasta na akciji u Lidlu Auh. Ono je neki koncentrat rena ofarbanog u zeleno. Zeznem se i stavim trunku na sendvic. Pobio sam sve ukuse ostao samo ren i to tako da u momentu kad sam udahnuo jeduci instiktivno ustanem i deo sendvica izbacim na nos a onda i jogurt kojim sam gasio pozar. Ides ti meni lepo u kantu za djubre. Uteha bar su sinusi ociscenisvaka vasabi pasta svuda navodno je ren. sem ako si Trump.edit: evo pisu ljudi isto ni 2 posta pre ovog :D Edited September 26, 2025Sep 26 by Mel
September 26, 2025Sep 26 ja dosta gotivim taj renowasabi, cisti sinuse na keca. tuba mi traje par meseci sigurno, lagano
September 26, 2025Sep 26 4 hours ago, vracharac said:Wasabi pasta na akciji u Lidlu Auh. Ono je neki koncentrat rena ofarbanog u zeleno. Zeznem se i stavim trunku na sendvic. Pobio sam sve ukuse ostao samo ren i to tako da u momentu kad sam udahnuo jeduci instiktivno ustanem i deo sendvica izbacim na nos a onda i jogurt kojim sam gasio pozar. Ides ti meni lepo u kantu za djubre. Uteha bar su sinusi ocisceni
September 26, 2025Sep 26 Nateraćete me da odem u lidl, koji inače izbegavam. Jel to ovaj đavo?https://www.lidl.rs/p/vitasia-japanese-style-vasabi-pasta/p10043348 Edited September 26, 2025Sep 26 by igoraki
September 26, 2025Sep 26 Piše uvek na etiketi šta je i da uglavnom je ofarbani ren. Jednom sam dobio iz Japana "svež" i malu konzervu vasabi u prahu, pomeša se sa vodom, i iskreno ne sećam se neke posebno velike razlike. Bio je blaži ako se dobro sećam, ali ima 10 godina od tada.Enivej problem je u tome što vasabi raste samo u Japanu, treba mu specifična klima i mislim da raste dosta sporo. Bio je neki tip koji je uspeo da uzgaja u Kanadi, ne sećam se šta je bilo s tim.
September 26, 2025Sep 26 Taj japanski Mitokuov u prahu ima u Biošpajzu, baš piše da nije farban.Vasabi začin u prahu - ljuti ren 25 gwasabi, vasavi, sastojci za suši, makrobiotika
September 27, 2025Sep 27 Piše na ovom iz lidla da je 5% wasabi a ostatak je verovatno ren...a na 100 grama paste 46g šećera?!?Pravim svinjska rebra danas pa ću ga testirati.
September 27, 2025Sep 27 Pa da probam, kako ga je nahvalio vračarac, očekujem da se bar isplačem kao čovek.
November 17, 2025Nov 17 14 hours ago, *edited by mod said:Stigla cela hobotnica (čini mi se španska) u Lidl. 1999Godiste ili cena?