Jump to content
IGNORED

linda, srbinov prozor u svet egzotike...

gospa buba

Recommended Posts

Posted (edited)
4 hours ago, gospa buba said:

onda tu ulecu sa zgushnjavanjem kojechime, gumama skrobovima, pa je onda ukus mlitav, pa dodaj ukus, pa nije slatko, dodaj lazno slatko... 

Ovo jako lepo opisuje voćne jogurte i još koješta šta se kupuje u prodavnici :)

Edited by Zverilla
  • +1 2
Posted

samo mi još to fali, da saznam da se moj omiljeni jogurat pravi od mlevene krede pomešane sa palminim uljem :(

Posted

pa meni je za sada citanje deklaracija dovoljno..znam kako sve funcionise u Srbiji i da se ne navodi bas sve iako je po zakonu obavezno ali eto u primeru tog pirincanog mleka u prahu i ostalih proizvoda mi je dovoljno da procitam sta jesu naveli.

• +1 1
Posted
pa meni je za sada citanje deklaracija dovoljno..znam kako sve funcionise u Srbiji i da se ne navodi bas sve iako je po zakonu obavezno ali eto u primeru tog pirincanog mleka u prahu i ostalih proizvoda mi je dovoljno da procitam sta jesu naveli.
bila je sad skoro dw emisija bash o tim mlekima, bademovo ovoono. da je tu onoga shto je na imenu, badema, pirincha, bash minimalno, a sve ostalo su gume stabilizatori emulgatori.

da se.prishtedi na pirinchu, to je tek bezveze, mada je jasno da za uslove stavljanja na trzishte mora da se obezbede neka ogranichenja i da nije dovoljno da se sam raazmuti pirinach u vodi :unsure:

sent from bash mnogo dobar novi bubamoto

• +1 1
Posted

s blenderom moze lako da se napravi mlijeko od orasastih plodova. ali ko bi sve pravio 

Posted

naravno..ali nisu ni sve gume ni stabilizatori losi ali hidrogenizovana ulja,glukozni sirup i karagenan jesu

uostalom i potpuno su bespotrebni u 1 zivotu

Posted

dobro..da se vratimo na temu

nisu im lose one mesavine zacina iz grcke nedelje..uzela sam tzatziki i gyros jedine koje nemaju so na prvom sastojku jer ne volim slane zacine i zbog toga sam ih dugo izbegavala ali  zanimljive su

Posted

Nego šta kažete na opozicioni Lidl? 😀

• Haha 1
Posted
5 minutes ago, *edited by mod said:

Nego šta kažete na opozicioni Lidl? 😀

Koji je to ?

Posted

Svaki. Uzeli Kesića i Seku Sablić za reklamnu kampanju

• +1 1
Posted

aha, sad sam tek skapirala na šta misliš :D 

ajde Kesić, ali Seka reklamira sve i svašta i to ne baš na način koji mi se dopada 

ono za "online" banku je dno dna. na nivou onih užasnih reklama za neku turističku agenciju, valjda barcino ili tako neko sranje

• +1 1
Posted

Mleko koje nije dala životinja i da nije za lice za skidanje šminke, ukupno sam kupila 4-5 puta, dok je klinja imao alergiju na proteine kravljeg mleka, da mu pravim ponešto. Pirinčano uglavnom. Pravila neke kaše, skontala da može i bez toga, i bacila.

Mleko ne pijem, a jogurte gledam da budu što masniji  :piggy:

• +1 1
Posted

ne postoji zdrava hrana, osim one koja se unosi u taman dovoljnoj količini

jedina zajednička osobina regija u kojima ljudi dožive natprosečne starosti je da su u njima ljudi bili više gladni nego siti

katabolizam uglavnom sjuri sve do istih osnovnih jedinjenja, na osnovu kojih metabolizam pravi sve ono što nam je potrenbno, ali i što nas ubija, ukoliko je prisutno u višku

iz ove generalizacije izuzimam ono što drnda hormone, sve ostalo ne uzimam ozbiljno

• +1 2
Posted

Danas poprilično razočaran u Lidl. Spremao ragu bolonjez i prirodno je da ide neki tvrdi sir, da ne kažemo parmezan :) preko toga. Imao sam kupljene od pre mesec dana dve kesice "Lovilio" (verovatno Lidlov brand) rendanog "Grana Padano" i "Italian hard cheese". Stajalo u frižideru sve vreme, neotvoreno (fabrički zatvoreno). To su one kesice gde treba prvo makazama odseći jedan kraj, a ispod toga se nalazi onaj zip-loc patent, tako da se može kesica i zatvoriti ako se ne potroši cela količina odjednom. Rok trajanja ok, sve vreme bilo u frižideru kao što rekoh.

Otvorim prvu, kad ono unutra uglavnom sve zeleno, i tu i tamo tek ponegde jos belo, kao da sam otvorio kesicu sa nekim sirom te vrste koji ima plemenite plesni (tipa Gorgonzola). Bacim to u djubre, otvorim drugu, kad ono apsolutno isto! Bacio i tu drugu kesicu. 

Da je makar isti tip sira, pa kažemo - eto takva im serija cela, ali jedan se prodavao kao Grana Padano a drugi kao "Italian hard cheese" (druge nisu imali u tom trenutku, te sam kupio šta je bilo). 

Posted

Meni je tu dilema kako trgovac može snositi odgovornost ako  rok upotrebe nije istekao a roba se ukvarila?

Jedino ako su u pitanju uslovi držanja u transporta robe do rafova.