Zverilla Posted June 22, 2022 Posted June 22, 2022 (edited) 4 hours ago, gospa buba said: onda tu ulecu sa zgushnjavanjem kojechime, gumama skrobovima, pa je onda ukus mlitav, pa dodaj ukus, pa nije slatko, dodaj lazno slatko... Ovo jako lepo opisuje voćne jogurte i još koješta šta se kupuje u prodavnici Edited June 22, 2022 by Zverilla 2
Frile Posted June 22, 2022 Posted June 22, 2022 samo mi još to fali, da saznam da se moj omiljeni jogurat pravi od mlevene krede pomešane sa palminim uljem :(
ivy Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 pa meni je za sada citanje deklaracija dovoljno..znam kako sve funcionise u Srbiji i da se ne navodi bas sve iako je po zakonu obavezno ali eto u primeru tog pirincanog mleka u prahu i ostalih proizvoda mi je dovoljno da procitam sta jesu naveli. 1
gospa buba Posted June 23, 2022 Author Posted June 23, 2022 pa meni je za sada citanje deklaracija dovoljno..znam kako sve funcionise u Srbiji i da se ne navodi bas sve iako je po zakonu obavezno ali eto u primeru tog pirincanog mleka u prahu i ostalih proizvoda mi je dovoljno da procitam sta jesu naveli.bila je sad skoro dw emisija bash o tim mlekima, bademovo ovoono. da je tu onoga shto je na imenu, badema, pirincha, bash minimalno, a sve ostalo su gume stabilizatori emulgatori.da se.prishtedi na pirinchu, to je tek bezveze, mada je jasno da za uslove stavljanja na trzishte mora da se obezbede neka ogranichenja i da nije dovoljno da se sam raazmuti pirinach u vodi sent from bash mnogo dobar novi bubamoto 1
morgana Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 s blenderom moze lako da se napravi mlijeko od orasastih plodova. ali ko bi sve pravio
ivy Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 naravno..ali nisu ni sve gume ni stabilizatori losi ali hidrogenizovana ulja,glukozni sirup i karagenan jesu uostalom i potpuno su bespotrebni u 1 zivotu
ivy Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 dobro..da se vratimo na temu nisu im lose one mesavine zacina iz grcke nedelje..uzela sam tzatziki i gyros jedine koje nemaju so na prvom sastojku jer ne volim slane zacine i zbog toga sam ih dugo izbegavala ali zanimljive su
duda Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 5 minutes ago, *edited by mod said: Nego šta kažete na opozicioni Lidl? 😀 Koji je to ?
*edited by mod Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 Svaki. Uzeli Kesića i Seku Sablić za reklamnu kampanju 1
duda Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 aha, sad sam tek skapirala na šta misliš ajde Kesić, ali Seka reklamira sve i svašta i to ne baš na način koji mi se dopada ono za "online" banku je dno dna. na nivou onih užasnih reklama za neku turističku agenciju, valjda barcino ili tako neko sranje 1
Svemir Zeka Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 Mleko koje nije dala životinja i da nije za lice za skidanje šminke, ukupno sam kupila 4-5 puta, dok je klinja imao alergiju na proteine kravljeg mleka, da mu pravim ponešto. Pirinčano uglavnom. Pravila neke kaše, skontala da može i bez toga, i bacila. Mleko ne pijem, a jogurte gledam da budu što masniji 1
Sestre Bronte Posted June 23, 2022 Posted June 23, 2022 ne postoji zdrava hrana, osim one koja se unosi u taman dovoljnoj količini jedina zajednička osobina regija u kojima ljudi dožive natprosečne starosti je da su u njima ljudi bili više gladni nego siti katabolizam uglavnom sjuri sve do istih osnovnih jedinjenja, na osnovu kojih metabolizam pravi sve ono što nam je potrenbno, ali i što nas ubija, ukoliko je prisutno u višku iz ove generalizacije izuzimam ono što drnda hormone, sve ostalo ne uzimam ozbiljno 2
JakeBlues Posted June 27, 2022 Posted June 27, 2022 Danas poprilično razočaran u Lidl. Spremao ragu bolonjez i prirodno je da ide neki tvrdi sir, da ne kažemo parmezan preko toga. Imao sam kupljene od pre mesec dana dve kesice "Lovilio" (verovatno Lidlov brand) rendanog "Grana Padano" i "Italian hard cheese". Stajalo u frižideru sve vreme, neotvoreno (fabrički zatvoreno). To su one kesice gde treba prvo makazama odseći jedan kraj, a ispod toga se nalazi onaj zip-loc patent, tako da se može kesica i zatvoriti ako se ne potroši cela količina odjednom. Rok trajanja ok, sve vreme bilo u frižideru kao što rekoh. Otvorim prvu, kad ono unutra uglavnom sve zeleno, i tu i tamo tek ponegde jos belo, kao da sam otvorio kesicu sa nekim sirom te vrste koji ima plemenite plesni (tipa Gorgonzola). Bacim to u djubre, otvorim drugu, kad ono apsolutno isto! Bacio i tu drugu kesicu. Da je makar isti tip sira, pa kažemo - eto takva im serija cela, ali jedan se prodavao kao Grana Padano a drugi kao "Italian hard cheese" (druge nisu imali u tom trenutku, te sam kupio šta je bilo).
Filozof manijak Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Meni je tu dilema kako trgovac može snositi odgovornost ako rok upotrebe nije istekao a roba se ukvarila? Jedino ako su u pitanju uslovi držanja u transporta robe do rafova.
Recommended Posts