Jump to content
IGNORED

Letnje gume

Dankan Ajdaho

Recommended Posts

Posted

jebu li vas senzori ovih dana

kad se ohlade gume senzori pokazuju 200 ili 210

onda se u vožnji zagreju do 225-230

ali i dalje pište

vrv treba da ih naduvam na 250

gume su letnje i nisu najsvežije

Posted

To je sve normalno a ja npr. u Astri K imam tri nema moda za pritisak, kad stavim taj normalni onda mi sija lampica za pritisak u gumama iako je sve isto kao kod tebe ali onda sam stavio neki light mod i ugasila se. Za taj normalan treba bar na 240 ili 250 kilopaskala ili cega vec.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
17 hours ago, Eleniko said:

gume su letnje i nisu najsvežije

Odgovorio si sam sebi

• +1 1
Posted
2 minutes ago, Milosh76 said:

Odgovorio si sam sebi

Hvala ali ne razumem tačno da li su hladne gume ili hladni senzori

Posted

Losije gume koje se brze ispumpavaju iz ko zna kojih razloga. Na stranu sto je veoma pogresno voziti letnje gume zimi i kad nema snega, samo ih unistavas.

Posted
4 minutes ago, Milosh76 said:

Losije gume koje se brze ispumpavaju iz ko zna kojih razloga. Na stranu sto je veoma pogresno voziti letnje gume zimi i kad nema snega, samo ih unistavas.

ma dobro pusti sad ti tu pamet sa interneta /o vožnji letnjih guma zimi - moje gume moja stvar/, ne znam da li kapiraš da se ovde ništa ne ispumpava - posle 10km vožnje pritisak se vrati na normalu.

Posted

Naravno da je tvoja stvar, a taj problem je za nekog vulkanizera, mozda te zezaju senzori... Na mom autu nemam senzore, imam preko ABS neku vrstu kontrole pritiska. Zamenio sam zimske gume i posle 3 dana mi javi da nije uskladjeno. Stanem na pumpu, prednje 2.4 zadnje 2.3... sve normalno. E sad sto se javila greska ko ce ga znati. Odradim reset, da ABS ukapira nove vrednosti i picim dalje.

Dakle...vulkanizer, pa nek ti on drobi o logici da na 0 stepeni nemas zimske gume :D 

• +1 1
Posted
45 minutes ago, Milosh76 said:

prednje 2.4 zadnje 2.3... sve normalno. 

Zašto napred više?

Posted (edited)
34 minutes ago, Desmond Bojčinski said:

Zašto napred više?

Mozda jer je motor napred, uostalom pise na poklopcu za sipanje goriva.

https://www.mobilvulkanizer.co.rs/odrzavanje-guma/pritisak-u-gumama.html

Tačan pritisak u gumama za vaše vozilo možete pronaći na nalepnici koja se nalazi sa unutrašnje strane vozačevih vrata ili poklopca za gorivo, unutar pregratka za rukavice ili ispod haube ili u priručniku koji ste dobili pri kupovini vozila.

Edited by Milosh76
  • Hvala 1
Posted

Koliko vas jebu svi ti senzori što ih imate po kolima. :laugh:

• +1 5
Posted

Mene malo. Kad mi zamenilo gume upalilo se upozorenje za pritisak u gumama. Pretraga na internetu od 45 sekundi i držanje jednog dugmeta(istina nisam ni znao da postoji) 5 sekundi rešilo problem. 

• +1 1
Posted (edited)
55 minutes ago, JozoMujica said:

Koliko vas jebu svi ti senzori što ih imate po kolima. :laugh:

Baš. Kolega ima poslednju C klasu i prošle ili pretprošle godine je vozio Resavskom polako uzbrdo, bio neko ispred njega. Proleti Glovo na biciklu jako blizu njegovog auta, senzori reaguju i ukopaju auto. Da je iza njega bio češki tramvaj, od tog auta ne bi ostalo ništa.

Drugi vozio S klasu pored Crkve Svetog Marka malo brže, a tamo je asfalt dosta loš, auto zatruckao i isto se ukopao, valjda su senzori skapirali da se dešava nešto što ne treba i zaustavili kretanje.

Treba pogasiti što više tih gluposti koje mogu da utiču na vožnju, počev od lane assist, pa nadalje.

Edited by napadaj
  • +1 3
Posted

uspeo sam da ugasim senzore za pritisak u gumama, prostim činom napumpavanja guma na gornju granicu, u ovom slučaju prednje na 2.7 a zadnje na 2.3. to je malo ispod preporućene vrednosti za opterećeno vozilo koja mi stoji na vozačkim vratima unutra.

malo sam bio u zentu jer sam potom morao da vozim i van autoputa kroz šumadijske predele pod snegom /pored puta/ sa znatnom verovatnoćom poledice, ali nije bilo neprijatnosti - nismo bili u minusu a i održavanje puteva požarevac je FENOMENALNO sredilo parče puta od velike plane pa skoro do rače /samo poslednjih par km nisu oni/. em je put jako dobar em sam u noćnim satima zatekao da su bacili so na put /sem ako mi se nije pričinila so od rizle ali sumnjam da bi bacali rizlu a da ne pada/. šta god da je, auto je savršeno ležao na takvom drumu, čak sam u jednom trenutku na pravcu i bez drugih kola hteo da probam ABS, niks, ne pali ga, sve je prilepljeno kako treba.

ono čemu se nisam nadao je da sa većim pritiskom u gumama auto bude udobniji kada ide preko neravnina na autoputu ali neću se žaliti, do daljeg vozim ovako.

Posted
22 hours ago, Milosh76 said:

Mozda jer je motor napred, uostalom pise na poklopcu za sipanje goriva.

https://www.mobilvulkanizer.co.rs/odrzavanje-guma/pritisak-u-gumama.html

Tačan pritisak u gumama za vaše vozilo možete pronaći na nalepnici koja se nalazi sa unutrašnje strane vozačevih vrata ili poklopca za gorivo, unutar pregratka za rukavice ili ispod haube ili u priručniku koji ste dobili pri kupovini vozila.

Meni se u januaru ove godine upalio alarm za pritisak u gumama na sred autoputa u Sloveniji, i ispostavilo se da nije bilo bezveze, jer su mi sve četiri gume bile napumpane na različite pritiske i ispod deklarisanih vrednosti na nalepnici u kolima (i to dosta, npr. umesto na 2,7 pritisak je bio 2,1). Problem je rešen na prvoj Petrolovoj pumpi koje imaju digitalnu pumpu za vazduh, gde samo ukucaš vrednost koja ti treba, a pumpa obavi sve ostalo.

• +1 2