bags Posted June 9 Posted June 9 To ti je sve deo zastrasivanja. Oni su spremni za fajt kao da im je to zadnji euro a vecina ljudi nije bas spremna. Plus objektivno imaju skoro 99% dokaz i samo ces vise zaglibiti.
Ayatollah Posted June 10 Posted June 10 On 7. 6. 2024. at 22:51, bags said: Ako si stao na tudje mesto, kamera pokriva i ide odmah 400 eur od toga 300 eur advokatu. Hahaha. Ako trazis snimak i oni ti ga dostave i ti se stvarno na njemu onda je 800 od toga 600 advokatima. Mogao bi ovaj lep zakon da počne sa primenom i kod nas... 7
Yoyogi Posted September 8 Posted September 8 U Japanu, ne mozes da kupis auto ako nemas katastarski uknjizen parking. Niko (nema privatne prodaje, samo agencije) ti ne bi prodao auto bez da imas parking. Ako nema alociranog parkinga, onda ugovor o placenom komercijalnom parkingu na bar vremena trajanja rente stana. Nikada i nigde nema kola parkiranih na ulici. Ako se neka i nadju, odmah neko pozove policiju koja megafonom zove vlasnika da ih skloni. Nema vlasnika da se javi za 15 minuta, smesta pauk pa neka vlasnik gleda posle sta ce.
Yoyogi Posted September 8 Posted September 8 Ove slike su sa raznih mesta, kao distanca Beograd - Ljubljana. Sve cisto, parkirano samo gde je namenjeno. Da, i kada imas parking, mora da se navede tip vozila koje se kupuje. Ovome je parking bio ovoliki, nije mogao da kupi LandCruisera jer ne bi stao, nema foliranja Nikada parkiranih kola, nigde van parkinga 2 1
Sammael Posted September 8 Posted September 8 Koliko je automobil neophodan za svakodnevni život u Japanu? Bilo mi je bizarno što je u Šangaju gradski prevoz više nego odličan, ali niko od kolega ko je na iole nekoj malo višoj poziciji ni ne pomišlja da koristi prevoz, prosto deluje da je to znak nekog nižeg statusa.
Yoyogi Posted September 8 Posted September 8 16 minutes ago, Sammael said: Koliko je automobil neophodan za svakodnevni život u Japanu? Evo koliko: godinu dana od kada je cerka otisla na studije benzin sam sipao 2 puta. Autu nisam ni prisao a kamoli ga pomerio sada ce biti 20 dana. Voz ide na 3 minuta, njime do grada (ja sam kao Merkator na Novom Beogradu) treba 17 minuta, kolima sat i po. Cak se i mislim da auto vratim dileru. Parking je 10,000 dinara mesecno. Dok je cerka bila sa nama, svaki vikend i praznik se negde islo. Leti aquaparks, zimi skijanje. Od 47 prefektura u Japanu, bili smo (ne samo prosli nego prespavali i razgledanje) u 41. To je distanca kao Minhen - Atina. 2
Кристофер Лумумбо Posted September 8 Posted September 8 Jesi bio u Tokushimi? To je jedini grad u Japanu gde nema guzve, kao grad duhova, kasni u razvoju u odnosu na ostale jedno 30 godina, ali zanimljivo za videti. 1 1
Yoyogi Posted September 8 Posted September 8 (edited) 13 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Jesi bio u Tokushimi? To je jedini grad u Japanu gde nema guzve, kao grad duhova, kasni u razvoju u odnosu na ostale jedno 30 godina, ali zanimljivo za videti. Bio sam 4 puta, Shikoku ostrvo. To je grad velicine Nisha. Divno mesto, tu bih mogao da zivim. Na moru, ima sve, aerodrom. Tu je onaj "Naruto" vrtlog, Otsuka Museum of Arts (zato sam i isao). Nikakav zaostatak, nikakav grad duhova, sve je na svetskom nivou. Edited September 8 by Yoyogi
zorglub Posted September 22 Posted September 22 Ono što je da popizdiš je koliko je u pojedinim delovima grada to postalo normalno i maltene očekivano. Nakon nekih 15ak godina, ponovo sam redovan u delu Zemuna koji je "oduvek" bio izgrađen stambenim četvorospratnicama. Trotoari više bukvalno ne postoje, čak ni do samog vrtića oko koga se celo naselje/blok pruža. Ono što nekada nikome nije ni padalo na pamet, a za šta bi nosili auto u roku od pola sata, sada je svakodnevnica, celodnevnica. Nešto će morati da se uradi po periferiji, kad-tad. 1
Mel Posted September 22 Posted September 22 8 hours ago, Constantin said: Deset u pola s lukom.... Majushan viri sa zadnjeg sedishta, ne bi bash trebalo da ostavlja dete samo u autu mada valjda je ok... 2
Recommended Posts