Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2018/19

Ros

Recommended Posts

Posted

Pravila u vezi sa satom za napad su promenjena pre par godina kad je uvedeno da ispod 5 sekundi sat pokazuje i desetinke. Do tad je sat za napad na pocetku napada celu sekundu pokazivao 24 sekunde, pa je na 16 bio prekrsaj 8 sekundi, a cim se upali 0 kraj napada uz zvuk sirene. Posle promene pravila cim krene napad sat prebaci na 23 (23.9), dok je na satu 16 jos nije proslo 8 sekundi nego kad predje na 15, a ispod 5 sekundi na satu su i desetinke, pa vreme istice na 0.0 uz zvuk sirene i svetlo na tabli. I pre promene je sat za cetvrtinu pokazivao desetinke, pa se tacno znalo za zadnji napad koliko je vremena ostalo. Dodatnu zabunu unosi sto KSS ta pravila primenjuje u najvisim rangovima takmicenja, dok su u nizim rangovima i mladjim kategorijama ta pravila uslovljena opremljenoscu sale, pa se neke utakmice igraju po starim pravilima merenja vremena.

• Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• renne

467

• harper lee

412

• Apollo Creed

292

• Shaq

280

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
6 minutes ago, Delija67 said:

Pravila u vezi sa satom za napad su promenjena pre par godina kad je uvedeno da ispod 5 sekundi sat pokazuje i desetinke. Do tad je sat za napad na pocetku napada celu sekundu pokazivao 24 sekunde, pa je na 16 bio prekrsaj 8 sekundi, a cim se upali 0 kraj napada uz zvuk sirene. Posle promene pravila cim krene napad sat prebaci na 23 (23.9), dok je na satu 16 jos nije proslo 8 sekundi nego kad predje na 15, a ispod 5 sekundi na satu su i desetinke, pa vreme istice na 0.0 uz zvuk sirene i svetlo na tabli. I pre promene je sat za cetvrtinu pokazivao desetinke, pa se tacno znalo za zadnji napad koliko je vremena ostalo. Dodatnu zabunu unosi sto KSS ta pravila primenjuje u najvisim rangovima takmicenja, dok su u nizim rangovima i mladjim kategorijama ta pravila uslovljena opremljenoscu sale, pa se neke utakmice igraju po starim pravilima merenja vremena.

To je to.

U mlađim kategorijama pogotovo je haos jer se igra u gomili sala koje nemaju sat za napad i onda zapisnički sto lupa na mislim 8 sekundi do kraja napada i to se obično završi šutem u naredne 2 sekunde, tako da ni nema puno problema oko isteka napada :D

Edited by theanswer
Posted
24 minutes ago, theanswer said:

To je to.

U mlađim kategorijama pogotovo je haos jer se igra u gomili sala koje nemaju sat za napad i onda zapisnički sto lupa na mislim 8 sekundi do kraja napada i to se obično završi šutem u naredne 2 sekunde, tako da ni nema puno problema oko isteka napada :D

Доста правила је другачије у млађим категоријама.Рецимо да у млађим пионирима напад траје 35 секунди а време за пренос лопте је 15 секунди.

Од увођења ових правила не постоји семафор који то може да измери.Па ручно мере 11 секунди а онда укључе семафор од 24 :laugh:

Posted

“Lično, mislim da se to ne svira. Imao sam sličnu situaciju u finalu turskog plej-ofa, to mi je maltene bila i poslednja utakmica u karijeri, pretposlednja. Sudili su mi faul na dve sekunde do kraja, a onda na meni nisu svirali faul u poslednjoj sekundi. Smatram da treba pustiti to u produžetku da se reši, velik ulog, poslednja sekunda finala… Jeste definitivno bio faul, videlo se i na usporenom snimku, ali opet s druge strane, to se ne sudi, iz nekog igračkog ugla… Drago mi je da je suđeno i da je Partizan osvojio, ali iskren da budem, razmišljam ovako kako sam rekao“. rekao je Nenad Krstic

Covicu, koliko kosta? :fantom:

Posted

Nije što je bio faul, nego što je bila nesportska. Ne pričamo o nekom sitnom faulu u guranju pod košem, pričamo o nesportskoj, U CZ treba da budu srećni što im je poklonjen samo običan faul. 

Posted

U pravu je čovek, treba rendolfskovska odbrana ako dođe do prilike za poentiranje u poslednjem napadu. Maljem u glavu pa posle nek pobedi onaj kojem je suđeno.

Posted

Najpoštenije je u egal završnicama pobjednika riješavati bacanjem novčića.

Posted
10 minutes ago, keitel said:

Najpoštenije je u egal završnicama pobjednika riješavati bacanjem stolice.

+1

Image result for krstic stolica

Posted
25 minutes ago, Goranz said:

U pravu je čovek, treba rendolfskovska odbrana ako dođe do prilike za poentiranje u poslednjem napadu. Maljem u glavu pa posle nek pobedi onaj kojem je suđeno.

+1

U ljubavi, ratu i potonjoj sekundi je sve dozvoljeno. :fantom:

Posted

omg koliko su samo smesne te "to se ne sudi" price - vecito pogodan alibi za nepostovanja prilicno jednostavnih pravila igre.  

Posted

kod nas se lepo kaze: ne laje kera cerez sela...

Posted

Pitati Krla dal se ne sudi ni gazenje u aut i koraci u polufinalu SPa 

Posted

Najveća glupost koju su izmislili: to se ne sudi u poslednjih dva minuta.

Dakle, košarkaška utakmica se igra pod jednim pravilima 38 minuta, i onda poslednja dva se igra bez pravila?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...