Delija67 Posted February 18, 2019 Posted February 18, 2019 Pravila u vezi sa satom za napad su promenjena pre par godina kad je uvedeno da ispod 5 sekundi sat pokazuje i desetinke. Do tad je sat za napad na pocetku napada celu sekundu pokazivao 24 sekunde, pa je na 16 bio prekrsaj 8 sekundi, a cim se upali 0 kraj napada uz zvuk sirene. Posle promene pravila cim krene napad sat prebaci na 23 (23.9), dok je na satu 16 jos nije proslo 8 sekundi nego kad predje na 15, a ispod 5 sekundi na satu su i desetinke, pa vreme istice na 0.0 uz zvuk sirene i svetlo na tabli. I pre promene je sat za cetvrtinu pokazivao desetinke, pa se tacno znalo za zadnji napad koliko je vremena ostalo. Dodatnu zabunu unosi sto KSS ta pravila primenjuje u najvisim rangovima takmicenja, dok su u nizim rangovima i mladjim kategorijama ta pravila uslovljena opremljenoscu sale, pa se neke utakmice igraju po starim pravilima merenja vremena.
theanswer Posted February 18, 2019 Posted February 18, 2019 (edited) 6 minutes ago, Delija67 said: Pravila u vezi sa satom za napad su promenjena pre par godina kad je uvedeno da ispod 5 sekundi sat pokazuje i desetinke. Do tad je sat za napad na pocetku napada celu sekundu pokazivao 24 sekunde, pa je na 16 bio prekrsaj 8 sekundi, a cim se upali 0 kraj napada uz zvuk sirene. Posle promene pravila cim krene napad sat prebaci na 23 (23.9), dok je na satu 16 jos nije proslo 8 sekundi nego kad predje na 15, a ispod 5 sekundi na satu su i desetinke, pa vreme istice na 0.0 uz zvuk sirene i svetlo na tabli. I pre promene je sat za cetvrtinu pokazivao desetinke, pa se tacno znalo za zadnji napad koliko je vremena ostalo. Dodatnu zabunu unosi sto KSS ta pravila primenjuje u najvisim rangovima takmicenja, dok su u nizim rangovima i mladjim kategorijama ta pravila uslovljena opremljenoscu sale, pa se neke utakmice igraju po starim pravilima merenja vremena. To je to. U mlađim kategorijama pogotovo je haos jer se igra u gomili sala koje nemaju sat za napad i onda zapisnički sto lupa na mislim 8 sekundi do kraja napada i to se obično završi šutem u naredne 2 sekunde, tako da ni nema puno problema oko isteka napada Edited February 18, 2019 by theanswer
Блок_64 Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 24 minutes ago, theanswer said: To je to. U mlađim kategorijama pogotovo je haos jer se igra u gomili sala koje nemaju sat za napad i onda zapisnički sto lupa na mislim 8 sekundi do kraja napada i to se obično završi šutem u naredne 2 sekunde, tako da ni nema puno problema oko isteka napada Доста правила је другачије у млађим категоријама.Рецимо да у млађим пионирима напад траје 35 секунди а време за пренос лопте је 15 секунди. Од увођења ових правила не постоји семафор који то може да измери.Па ручно мере 11 секунди а онда укључе семафор од 24
MiddleClass Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 “Lično, mislim da se to ne svira. Imao sam sličnu situaciju u finalu turskog plej-ofa, to mi je maltene bila i poslednja utakmica u karijeri, pretposlednja. Sudili su mi faul na dve sekunde do kraja, a onda na meni nisu svirali faul u poslednjoj sekundi. Smatram da treba pustiti to u produžetku da se reši, velik ulog, poslednja sekunda finala… Jeste definitivno bio faul, videlo se i na usporenom snimku, ali opet s druge strane, to se ne sudi, iz nekog igračkog ugla… Drago mi je da je suđeno i da je Partizan osvojio, ali iskren da budem, razmišljam ovako kako sam rekao“. rekao je Nenad Krstic Covicu, koliko kosta?
copkillah Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Nije što je bio faul, nego što je bila nesportska. Ne pričamo o nekom sitnom faulu u guranju pod košem, pričamo o nesportskoj, U CZ treba da budu srećni što im je poklonjen samo običan faul.
Goranz Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 U pravu je čovek, treba rendolfskovska odbrana ako dođe do prilike za poentiranje u poslednjem napadu. Maljem u glavu pa posle nek pobedi onaj kojem je suđeno.
keitel Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Najpoštenije je u egal završnicama pobjednika riješavati bacanjem novčića.
Goranz Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 10 minutes ago, keitel said: Najpoštenije je u egal završnicama pobjednika riješavati bacanjem stolice. +1
MiddleClass Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 25 minutes ago, Goranz said: U pravu je čovek, treba rendolfskovska odbrana ako dođe do prilike za poentiranje u poslednjem napadu. Maljem u glavu pa posle nek pobedi onaj kojem je suđeno. +1 U ljubavi, ratu i potonjoj sekundi je sve dozvoljeno.
Djuro Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 omg koliko su samo smesne te "to se ne sudi" price - vecito pogodan alibi za nepostovanja prilicno jednostavnih pravila igre.
Apollo Creed Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2019&mm=02&dd=19&nav_id=1507489
Djuro Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 kod nas se lepo kaze: ne laje kera cerez sela...
goofs Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Pitati Krla dal se ne sudi ni gazenje u aut i koraci u polufinalu SPa
Filozof manijak Posted February 19, 2019 Posted February 19, 2019 Najveća glupost koju su izmislili: to se ne sudi u poslednjih dva minuta. Dakle, košarkaška utakmica se igra pod jednim pravilima 38 minuta, i onda poslednja dva se igra bez pravila?
Recommended Posts