Barrister Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Niko ti ne odgovara, svi beže... Izgleda da je u pitanju kežmanitis . Na'ebao si :( .Edit: Kako funkcioniše RSS? Kapiram da moram da instaliram neki "čitač" (preporuka?), da se "pretplatim" na neki sajt i onda...? Da li mi vesti nekako "iskaču" na radnoj površini i tu ostaju (dok ih ne pročitam, kliknem na njih i slično) ili kako?Ako koristis firefox pogledaj ovaj link http://johnbokma.com/firefox/rss-and-live-bookmarks.html
kiki Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Znam za tu kombinaciju, ali to znači da ja moram da otvorim FF i da kliknem na RSS ikonicu i onda mi otvori šta mi već otvori. Ja sam mislila ako može da se to samo pokaže na desktopu (kao gmail obaveštenja). Znači, obaveštenja mi stižu i kada nisam na internetu, tj. kada mi FF čak nije ni podignut (a to mi se često dešava).
Marvin (Paranoid Android) Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Kad si vec pomenuo procese,kako da znam koji mi treba a koji ne? Solidno se razumem oko vecine kompjuterskih zajebancija ali sam u ovome prilicno "tanak". Mozda to i ne bi bio problem da imam neku zverinu ali mi ovaj AMD na laznih 1700 megaherca nesto stuca u zadnje vreme... I jos nesto: kako da podesim onaj windows swap file? Imam 512 mb rama i hard od laznih 250gb (windows particija 17.5 + drugi od 215).Evo skrin sa procesima,poredjanih po zauzecu memorije:Evo mojih, poređani abecedno.Dakle, ovo ti je minimum minimuma. Poisključivao sam sve što mi ne treba, i niže od ovoga ne možeš ići. Ako naletiš na proces za koji nisi siguran za šta služi, samo proguglaj, naći ćeš tonu stranica gde se govori je li proces "opasan", od kog je programa, da li je bitan, i kako se uspavljuje ili ubija. Ali vidi, ja sam od procesa isključio (tj, stavio na manual, a ne na automatic) i neke procese za skenere, i print spooler servis, jer ih vrlo slabo koristim od kuće. Na poslu imam nekoliko procesa više, jer ponekad ponešto i radim :D A mora valjda i kad si na mreži nekoliko procesa više...To je uglavnom to, ali pošto sam gotovo stalno online, uz ovo mi piče i messenger, KAV, Outpost, admuncher i peerguardian. Minimalistički, ali brzo.
Cyrano de Bergerac Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 uff...instalirao sam ubuntu 7.04, prije toga particionisao disk pomocu norton partition magic. ubuntu radi odlicno, bez ikakvih problema, ali windows ne - nece da bootuje, javi sledece greske: xmnt2002 missing i autochk program missing - autocheck skipped i nakon toga slijedi reboot. kad pokusam da reinstaliram windows, kaze mi da su te particije neaktivne i na njih ne moze da se instalira, osim da izbrisem te particije pa onda instaliram windows, sto bi najradije izbjegao. in ubuntua "vidim" windows particije i fajlove koji su na njima bez problema koristim (muzika, filmovi...).anyone?Ako imaš sreće, ovdje je problem. Nabavi butabilni Partition Magic, podigni sistem sa cd-a i provjeri u properties za tu particiju. Ako nije označena kao active , možeš to promijeniti bez formatiranja.Usput, nisi napisao koji boot manager koristiš.
gervasius twinkleminkleson Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 (edited) ...kasno, upravo ga formatirao :Dnije toliko strasno, imao sam sve vazne podatke bekapovane. ali, sad je problem ovaj: druga windows particija takodje nije aktivna. e sad, nju bi najradije da ne izgubim, jer ima gomila muzike unt filmova. suchime da je spasim?edit: a, da. sad, nakon reinstalacije, vise nemam onaj ekran za izbor OS-a, nego odma' ode u svinjdouz. sta mi je trebalo da ovo radim... <_< Edited November 30, 2007 by gervasius twinkleminkleson
Cyrano de Bergerac Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 ...kasno, upravo ga formatirao :Dnije toliko strasno, imao sam sve vazne podatke bekapovane. ali, sad je problem ovaj: druga windows particija takodje nije aktivna. e sad, nju bi najradije da ne izgubim, jer ima gomila muzike unt filmova. suchime da je spasim?Ako sam dobro shvatio, formatirao si particiju na kojoj će biti win, a na drugoj su samo podaci. Ako je tako, ne diraj je, win će je vidjeti.edit: a, da. sad, nakon reinstalacije, vise nemam onaj ekran za izbor OS-a, nego odma' ode u svinjdouz. sta mi je trebalo da ovo radim... <_<Mislim da se linux može dodati u nt loader, ali nisam siguran.
MiddleClass Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Niko ti ne odgovara, svi beže...Tako mi i treba kad idem sa pdf Sport... <_<
Zli Gli Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Evo mojih, poređani abecedno. Ja nisam nikad imao ispod 24,moracu da probam ovo tvoje. Ne mora bas ide na 14 ali 20-ak je dosta :) Mada,samo ova Avira mi ima 3-4 komada <_<
Mil@n Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Opklada je u pitanju: da li Wide monitori koji rade u većim rezolucijama (1680x1050, 20 cola tj ") zahtevaju jače grafičke za bolji rad, tj primera radi da li će mi neka igra sa 1 grafičkom raditi isto na tom monitoru i nekoj klasičnoj devetnajsci, npr?Pitanje Vol 2, ortak je installirao (ali ne zna kad i šta ) neki progy koji mu omogućava da mu u folderima umesto winamp ikonice tj ikonice koja označava da je mp3 file u pitanju - prikazuje bitrate pesme, ima li neko predstavu o čemu se radi?Blagodarim forward.
gervasius twinkleminkleson Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 a, da. sad, nakon reinstalacije, vise nemam onaj ekran za izbor OS-a, nego odma' ode u svinjdouz. sta mi je trebalo da ovo radim... <_<SOLVED!yippie :)
Filipenko Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Opklada je u pitanju: da li Wide monitori koji rade u većim rezolucijama (1680x1050, 20 cola tj ") zahtevaju jače grafičke za bolji rad, tj primera radi da li će mi neka igra sa 1 grafičkom raditi isto na tom monitoru i nekoj klasičnoj devetnajsci, npr?Pitanje Vol 2, ortak je installirao (ali ne zna kad i šta ) neki progy koji mu omogućava da mu u folderima umesto winamp ikonice tj ikonice koja označava da je mp3 file u pitanju - prikazuje bitrate pesme, ima li neko predstavu o čemu se radi?Blagodarim forward.Opklada: za Windows, filmove, 2d iscrtavanje i sl. naravno da ne treba bolja grafička. Kada su igre u pitanju, naravno da treba bolja grafička što je veća rezolucija. Kao što je 1280 x 1024 zahtevnije od 800 x 600 (u prvom slučaju se iscrtava 1310720 tačaka, a u drugom samo 480000. što je 3 puta manje), tako je i visoka rezolucija na Wide monitorima od 1680 x 1050 ili 1920 x 1200 zahtevnija od 1280 x 1024, prosto iscrtava se 2 do 5 puta više piksela. Ali na primer, ako nije rezolucija 1680 x 1050 već recimo 1440 x 900 to je manja rezolucija od 1280 x 1024, pa je i nešto manje zahtevno.Pitanje Vol2 - pitaš ortaka. Sigurno će bolje znati da ti kaže šta je u pitanju, ako ti je već ortak :)
Mil@n Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Pitanje Vol2 - pitaš ortaka. Sigurno će bolje znati da ti kaže šta je u pitanju, ako ti je već ortak :)Naravno da sam ga pitao, lik NE ZNA odakle mu ni kada je instalirao program, niti šta je installirao, odatle metuh onog smajlija, samoinicijativnog udarača glavom od zid od zid. :)Tnx za odgovor na prvo, mada sam trebao da budem precizniji, pa ću se ispravim sad: igre igrane na oba monitora u istoj rezoluciji bi trebalo da rade istom tečninom™?
JozoMujica Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 igre igrane na oba monitora u istoj rezoluciji bi trebalo da rade istom tečninom?Da.
Recommended Posts