Indy Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Verovatno treba da se uključi i neka dodatna biblioteka za prikaz sistemske ćirilice (možda ima neki programer na forumu koji zna).
eoten Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Spajao sam i ventilatore opet, kupio sam i nove da otklonim svaku sumnju da je do njih. Ti novi su radili ali su neki krš koji pravi buku kao traktor tako da sam i njih skinuo. Na kraju mislim da nije do ventilatora. Čitavo to spadanje prekidača se dešava random, znači jednom se sve upali normalno a sledeći put, iako su svi uslovi isti, prsne. Ako nešto znači, novo napajanje je ocz od 550w a staro je bilo 380w. Brine me da u tom eksperimentisanju nešto ne crkne.Ako osigurač izbacuje samo kada uključuješ kompjuter onda je verovatno do njega. Ta razlika od 170W nije bitna u ovom slučaju, ne može zbog toga da izbacuje osigurač odmah po uključenju. Isto i za eventualne dodatne komponente koje su ugrađene. Meni je tu najsumnjivije samo napajanje. Ako nisi bacio staro probaj da ga vratiš na neko vreme. Ili da zameniš ovo što si kupio ako ima garanciju. A možeš da probaš i da malo uključuješ i isključuješ tu grejalicu da vidiš da li problem u samom osiguraču koji izbacuje.što se crkavanja tiče, ja svako malo čeprkam po nekim računarima, menjam i premeštam napajanja i ostalo bez problema. Vidiš i sam da je sve tako napravljeno da ne može da se pogrešno spoji. Ovakav random problem teško se može rešiti bez eksperimentisanja.
JozoMujica Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 pa da. bugarsko pismo, cirilicno. podesila tamo da mi font svega u VBA editoru bude arial central european - i copy-paste-ovala bugarski txt medj navodnike... i nista. samo upitnici se pejstuju. verovatno jos negde treba nesto da podesim - ali ne znam ni gde ni sta. primer: linija koda jeMsgBox "You must select a document first!", , "BGD database warning"ako u boldovane delove pokusam da ubacim txt na bugarskom, dobijam nizove upitnika. Gde dobijaš nizove upitnika? U VBA editoru ili u samom message boxu u runtime modu?U kom programu treba da radita VBA aplikacija, Word, Excel, Access...?
pt 2.0 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Gde dobijaš nizove upitnika? U VBA editoru ili u samom message boxu u runtime modu?U kom programu treba da radita VBA aplikacija, Word, Excel, Access...?nizovi upitnika - u VBA editoru.aplikacija radi u Accessu.
JozoMujica Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 nizovi upitnika - u VBA editoru.OK, a da li si probala šta se dešava u runtimeu? Dalje, da li ti je instalirana podrška za bugarski jezik (ćirilicu?) i kako ti je System Locale (u Regional and Languague options) podešen? Mislim da tu negde čuči rešenje problema. Sreća da nisam nikad morao da radim nikakav program na ćirilici.
Razzmatazz Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 (edited) VBA editor + Unicode:http://teaandbiscuits.org.uk/drupal/node/77Edit: ukoliko sam editor ne radi dobro sa unicode karakterima, ne znači da aplikacija neće dobro raditi. Prvo bih probao da snimim taj tekst pisan u nekom drugom codepageu u običan fajl, pa iz programa u rantajmu učitavam taj tekst iz fajla i prikazujem na formularu. Na taj način može i da se uradi multilingualna verzija al ženeral - program ne mora da se menja, nego se samo podmeće fajl sa tekstom prevedenim na druge jezike. Edited January 26, 2009 by Razzmatazz
pt 2.0 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 OK, a da li si probala šta se dešava u runtimeu? Dalje, da li ti je instalirana podrška za bugarski jezik (ćirilicu?) i kako ti je System Locale (u Regional and Languague options) podešen? Mislim da tu negde čuči rešenje problema. Sreća da nisam nikad morao da radim nikakav program na ćirilici.nisam probala runtime. regional settings sam menjala - pokusala i sa bugarskim.bugari imaju "dve tastature". ima ona zvanicna, koje se drzava drzi i dalje, a gde su slova razbacana ko na ruskoj (citaj: kao da ti je neko igrao skrembl po tastaturi), i ima neka koja je "normalna", tj. ko nasa (pokupila sam tu kad sam bila tamo kod njih).probacu sa ovim unicode ---> VBA.hvala razz, hvala gotivac.
Valk Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 (edited) Skinula sam ocu neki film Russian Ark, ali ima ''inkorporisan'' subtitle na engleski te kad uključim srpski prevod ne vide se lepo slova jer se preklapaju.Kako da zamrčim pozadinu srpskog prevoda da bi se lepo čitalo?Neophodno mi je da ova akcija pokaže rezultate prilikom reprodukcije u dvd-playeru.našla unutar VLC-a, ali je bledunjavo i dalje. Još, još? :) Edited January 26, 2009 by Valkyrie
Idioteque Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Znam da u BS playeru možeš titl da staviš u onaj "obojeni pravougaonik", tako da ne vidiš ono iza. Onda podesiš veličinu, boju, poziciju... bog da te vidi. Al nemam pojma kako to da izvedeš da šljaka na klasičnom dvd plejeru.
Venom Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 http://call.me/jel ovo prodaje crna gora?taman sam imao cunnig plan da registrujem 10ak sajtova i obezbedim egzistenciju, kad ono...Loopia registruje .me, ne znam da li to josh neko radi.https://www.loopia.rs/domeni/
Venom Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A fuck.me i gomila slichnih su premium. Lukavi Crnogorci.
Lale Gator Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 (edited) http://call.me/jel ovo prodaje crna gora?taman sam imao cunnig plan da registrujem 10ak sajtova i obezbedim egzistenciju, kad ono...Ja hteo još pred leto, kad je krenula preregistraicja, ali avaj - ispostavilo se da su sve sočne domene rezervisali gospoda bliska Porodici. Osim toga, mrzi me opet da tražim, ali mislim da je u zakonu pisalo da fizička lica mogu da registruju samo its.me i co.me domene, ako me sećanje ne vara.http://www.baila.me/ Edited January 27, 2009 by Lale Gator
morgana Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ma mogu sad i .me domene da regostruju privatna lica, barem mislimnego, sansa da nesto sto valja vec nije registrovano tezi nuli. bezobrazni domeni su planuli jos u aprilu ili maju, onog dana kad je pocela registracija, u ponoc i minut.
Moća Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Jel moze neko ukratko da mi objasni kako se koristi Sopcast de mogu da nadjem kanale itd.
Recommended Posts