Jump to content
IGNORED

F1

Ivo Petović

Recommended Posts

Posted

Ne znam za Nica, i dalje je solidno ime i u dobrim godinama, ali ostao je nedorečen, možda su očekivanja od njega bila i prevelika od starta, ali već godinama on je ništa više od  mediokritetskog vozača sa par dobrih štosova preko radija. I takav je npr. znatno bolji za grid od npr. Grojeana (pa i onog soma Magnusena), tatinog sina, možda i Rusa, i ne bi me iznenadilo ni da tokom sezone nadje uhlebljenje možda baš u Haasu ako Roman bude katastrofa. Svakako karijera mu je u silaznoj putanji i još jedan ili dva angažmana u midfield timovima neće ništa promeniti.

Sledeće sezone se nadam da će RBR (i pre svega Honda) startovati rame uz rame sa 2 najjača tima i da možemo imati konačno neizvesnu i ludu sezonu do zadnje trke sa, da budem neskroman, 3 vozača u borbi za titulu. Ključ će verovatno biti mogu li Ferari i RBR uspeti da kud i kamo pariraju Mercedesu sa menadžmentom potrošnje guma, posebno tvrdjih komponenti, Mečka iz sezone u sezonu ulazi znajući tačno koliko tvrdje komponente mogu da izdrže sa performansama u zavisnosti od uslova, ali razlog tome je što u predsezonska testiranja ulaze toliko spremni da im se testovi svedu na hiljade kilometara testiranja guma dok drugi lutaju sa aerodinamikom, podešavanjima, tehničkim zajebancijama oko motora, baterija i ostalih zezancija. 

Posted (edited)

S obzirom na to da je Honda "hoće piški - neće piški" jedva potpisala i za naredne dve godine, ne bih bio baš tako optimističan glede naredne RB sezone.

Edited by zorglub
Posted

Jbg nada uvek tinja :P  Narednu sezonu su inače imali već ugovorenu, pa je Honda pristala i na 2021. Ni meni se to ne svidja i nije mi logično, ako su već toliko uložili u projekat povratka u F1 i konačno došli do pobeda i velikog broja podijuma, nema mi logike da se Japanac zadovolji sa time, tipa - dokazali smo sebi da možemo da pobedimo aj ćao, već treba ubaciti u sledeću brzinu i ići na tu titulu. Ali definitivno nešto smrdi u pogledu njihove dugoročne posvećenosti nažalost.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

ništa, do mene je, ja sam nešto zajebao

lažna uzbuna

• 2 weeks later...
Posted

Japanska Honda stavila veto na angazman Alonsa u Andreti Autosportu za Indi 500.

Posted

Da.

Americka Honda ciji je Andreti prakticno fabricki tim se slozila, ali centrala u Japanu je stopirala. Sveza vest od jutros.

Sad mu je opet jedina prakticna opcija Meklaren-Sevrolet.

Posted

Aj nek neko otvori F1 za 2020., red je...

Posted

Ovo je proslogodisnji bolid samo okrecen u nove boje.

Posted
2 hours ago, maharaja said:

Nego, planiraš li u Montreal ove godine ili i dalje bojkotuješ F1 uživo?

Razmislicu :)

1 hour ago, nahbar said:

Sta je sa aprilskom trkom u Kini?

Ne zna se, Fromula E je otkazana nedavno, za ovo jos uvek vecaju. Bilo je nekih predloga da se Kina i Rusija rotiraju pa je odbijeno. No nemaju jos puno vremena da mozgaju, jer timovi uskoro pocinju sa pripremom logistike za sezonu, da organizuju transport opreme, rezervisu hotele itd - do tada mora sve da se zna.

Moj tip je da ce otkazati trku.