Jump to content
IGNORED

Senke nad Balkanom

mustang

Recommended Posts

Posted

Pa da, zbindžovati ~ zbudžiti.

A realno ne postoji prigodna alternativa u srpskom, zato se i primilo, kao i većina stranih izraza. 

Posted

Teško razočarenje u odnosu na prvu sezonu.

Posted

Binge se prvo koristio u kontekstu neumerenog uživanja u hrani i piću. 

Tako da proždiranje ili obžderavanje serijom nije nemoguće. 

Posted

Htedoh upitati sta je bindzovanje, ja jedino znam za onaj Binge & Puge iz Mexico City.

Posted

Ja nista ne bindzijem. Samo umereno.

Iako mi se svidja atmosfera, bas se ubacis u senke i ne bih izlazio napolje.

Tek jutros odgledah na novas reprizu druge. Bergam uopste ne smeta, mada nije bilo prevoda, tako da vrh. Razumem ich Weiss es nicht i zu spat i erwarten 😄

Psovki gotovo da i nema. Jezdic i Kicic na nivou.

Posted

Sad me podsetilo na još jedan genijalni anahronizam iz prve sezone. Kaže Kičić dok drži neki govor, "Stari Sloveni su imali jednu izreku: preko trnja do zvezda!"

Debil je pre toga cca šezdeset hiljada puta citirao razne Grke i Latine, da bi onda per aspera ad astra protumačio kao staroslovenski :hail: 

Posted
2 hours ago, Weenie Pooh said:

Sad me podsetilo na još jedan genijalni anahronizam iz prve sezone. Kaže Kičić dok drži neki govor, "Stari Sloveni su imali jednu izreku: preko trnja do zvezda!"

Debil je pre toga cca šezdeset hiljada puta citirao razne Grke i Latine, da bi onda per aspera ad astra protumačio kao staroslovenski :hail: 

Jbga glumac je, njegovo da izgovori, otkud on zna sta je pisac mislio, ironija , sprdnja, ismevanje kaludjera?

:wacko:

Posted (edited)

Pisac nije mislio ništa 100%, pisac je debilčina. Nije mi bila namera da zameram nešto Kičiću.

Isti autor misli da je Hrist bio ubijen kopljem koje nosi biblijski citat iz doba Vizantije.

I da je Napoleon živeo između Konstantina Prvog i Karla Velikog.

Edited by Weenie Pooh
Posted

Zbilja rekapitulirao celu prvu sezonu, force majeure. 

Pokušaću da izdržim i ne pogledam drugu.

Posted
On 26.11.2019. at 15:41, Weenie Pooh said:

On 26.11.2019. at 18:03, Frank Pembleton said:

Jbga glumac je, njegovo da izgovori, otkud on zna sta je pisac mislio, ironija , sprdnja, ismevanje kaludjera?

:wacko:

Slažem se sa Frenkom, bilo je tako nekih momenata gde je (po piscu) Kaluđer namerno ispadao pokondirena tikva ili sisica, mislim da je to vrlo svesno napisano s tom namerom.

Posted

Ma jeste, verovatno je i Arčibald Rajs namerno ispadao debil koji nema pojma o istoriji, sve je to vrlo svesni scenarista Deksa tačno tako hteo...

Posted
1 hour ago, copkillah said:

Slažem se sa Frenkom, bilo je tako nekih momenata gde je (po piscu) Kaluđer namerno ispadao pokondirena tikva ili sisica, mislim da je to vrlo svesno napisano s tom namerom.

Naravno, vrlo je ocigledna namera. Ali Vini ima pik na Deksu, tako da je svako objasnjavanje uzaludno..

Jedva cekam da se herojski ponovo zrtvuje i zbindzuje 2. sezonu, pa da nam otkrije sve istorijske netacnosti koje su nama neukima sigurno promakle.. 

Posted
2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Naravno, vrlo je ocigledna namera. Ali Vini ima pik na Deksu, tako da je svako objasnjavanje uzaludno..

Jedva cekam da se herojski ponovo zrtvuje i zbindzuje 2. sezonu, pa da nam otkrije sve istorijske netacnosti koje su nama neukima sigurno promakle.. 

Joj, jedva čekam kad prepozna da je Novi sad odglumio Beč i da se vidi reklama za Mekdonalds!