Jump to content
IGNORED

Istorija fudbala

Meazza

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, levi said:

otkud Pep?

Vidim da je nosija 10 u finalu LŠ protiv Sampdorije. Sad, ne znam kako su išli brojevi u to vreme, cenim da je bilo fleksibilnije i da je moglo da se menja tokom sezone.

Posted
16 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Screenshot-20210902-232143-2.png

Ovi desetkaši iz 1995-96. su sjajni. Pratio sam Barcu zbog Kodre, to je ujedno i posljednja Cruyffova sezona na klupi Barce. Barca je imala pet kandidata za tri strana mjesta u timu - Figo i Popescu kao sigurni, Kodro, Hagi i Prosinečki se rotiraju za mjesto u timu. U Petici na HTV-u konstantno ismijavali Kodru, krivo im bilo što Prosinečki ne igra više. Čak i kad je dao dva gola Realu (3-0), voditelj je dao trpki komentar: "Prosinečki bi možda dao tri."

Ali sad kontam koliko je veliki Johan bio odlijepio - Hagi i Prosinečki u rosteru, a ti desetku daš nekom Pavarottiju™ i generički imenovanom Špancu. :isuse: Atletico uzeo duplu krunu.

Jako je bilo ispadanje Barce od Bayerna u polufinalu Kupa UEFA. U Minhenu bilo 2-2, u revanšu umjesto strijelca izjednačujućeg gola Hagija Cruyff krene sa Kodrom i Bayern dobije 2-1.

Posted

Pa mozda su bili u pravu ovi HTV komentatori :D

Kodru sam gotivio.

Posted
16 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Vidim da je nosija 10 u finalu LŠ protiv Sampdorije. Sad, ne znam kako su išli brojevi u to vreme, cenim da je bilo fleksibilnije i da je moglo da se menja tokom sezone.

Do sredine 90ih si imao brojeve 1 do 11 za prvu postavu, nosio je svako sta mu je dodeljeno, nije bilo stalnih brojeva za svakog igraca. ‘93 su to Englezi prvi uveli, a par godina kasnije i ostatak Evrope.

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

A istog dana... Pokojni Petar Lazovic je na Cairu, jedan od najbriljantnijih prenosa

Edited by W.F.C.
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Sta kazete na ovu igru - da izaberemo najbolje fudbalere po godinama rodjenja.

1926 - Di Stefano

1927 - Puskas

1940 - Pele

1942 - Eusebio 

1945 - Beckenbauer

1947 - Cruyff

1960 - Maradona

1972 - Zidane

1976 - Ronaldo

1985 - C. Ronaldo

1987 - Messi

Edited by Meazza