Jump to content

Istorija fudbala

Featured Replies

Nego, danas pročitah da je Jon Stewart bio fudbaler, i to da je nastupio za SAD na nekim Panameričkim igrama u Brazilu no to mi se nikako ne uklapa po godinama u kojima su Igre bile u Brazilu.

Da ne zna ko šta više o tome?

• Author

Moram jos ove dve slike, necu vise. :)

Atmosfera na stadionu:

Eqa9ZXeXUAY57my?format=jpg&name=large

Najbolji strelac turnira, Stabile:

Er92PtFXAAgsiwd?format=jpg&name=900x900

Milutinac je pretukao par svapskih vojnika za vreme okupacije u beogradskom tramvaju jer su digli jednu trudnicu da bi oni seli

5 hours ago, Meazza said:

Ne znam da li su bili, ali FIFA racuna SAD kao treceplasirane. 

To prvenstvo je pomalo obavijeno velom tajne buduci da u Evropi nije vladalo skoro nikakvo interesovanje za turnir, u najboljem slucaju novine su mu se podsmevale, ali cisto sumnjam da su tacne one price o neverovatnoj kradji u polufinalu, tipa da je policajac asistirao za gol urugvajskom igracu. Ne sumnjam da je sudjenje bilo pravo domacinsko, ali trazio sam i citao sve sto se moglo naci na internetu iz raznih izvora na spanskom i engleskom (Argentinci bi sigurno objavili tu pikanteriju, kao i bilo sta drugo da bi spustili Urugvajce), ali nista o policajcu koji asistira nisam nasao. Pa ni izvestaj nase Politike ne pominje taj incident, pominje se samo ponisten drugi gol zbog ofsajda:

https://pbs.twimg.com/media/DFwuWvTWAAAeMJW?format=jpg&name=4096x4096

Bice da je u pitanju ono nase preterivanje i dodavanje, kao po obicaju. Trebalo je opravdati tezak poraz, verovatno i zbog finansiranja saveza koje je moguce dovedeno u pitanje ili nesto u tom fazonu.

Evo jedne kul slike sa pocetka utakmice. Dr Milutin Ivkovic smeker :D 

team+captains+nasazzi+ivkovic+IFFHS-Arge

Prica djordje vujadinovic, kao vec mator covek, o tom policajcu sto vraca loptu, i to potanko opisuje situaciju, kako su mosa i milutinac skocili na sudiju da ga progutaju itd. 

• Author

Sta kaze? Da li je policajac samo vratio loptu na teren ili je asistirao za gol? 

I meni je ta prica malo nategnuta, drugo,  nismo izgubili sa golom razlike vec demolirani sa 6-1, jedan gol mane-vise. 

21 minutes ago, Zico said:

I meni je ta prica malo nategnuta, drugo,  nismo izgubili sa golom razlike vec demolirani sa 6-1, jedan gol mane-vise. 

A dobro, ima nešto i u tom momentumu™.

jel se golman Urugvaja sekao žiletom da ispadne da ga je publika pogodila bakljom, pa su ih izbacili iz kvalifikacija za SP1994?

Mislim da je to Cile bio, protiv Brazila u gostima.  

• Author

Jeste, to je bio Roberto "el condor" Rojas.

sad gledam, to su bile kvalifikacije za Italiju 90 ali su ih zbog toga izbacili i iz kvalifikacija za USA94

Kako su skrljali Branka (čini mi se da je to on) kad su igrali u Čileu i samo žuti karton.

I kakav autogol Čilea :lolol: i kakav gol za izjednačenje :rolf:

a Zamorano nešto objašnjava Romariju :D milicija čuva Romarija, pa ga preuzima neki visoki funkcioner saveza sa pljugom u ustima.

Pa tek to sa golmanom. jebeš mi mater ako je tu iko normalan. :laugh:

Edited by omiljeni

1 hour ago, Zico said:

A sto je nategnuta, znate li sta se sve desavalo na tom prvom mundijalu, imas u finalu igraca koji ima samo jednu ruku, imas utakmicu koja traje 84 minuta, pa sudija vraca igrace iapod tusa da odigraju jos 6 minuta, imas situaciju da americki fizio ukazuje pomoc svom igracu pa ga slucajno onesvesti hloroformom... bizarno je sve to bilo, sto ne bi i policajac vratio loptu u polje

• Author

Hector Castro, el divino manco. Evo ga u akciji:

Manco-castro-2.jpg

hector_castro-750x500.jpg

BmU.jpg

Edited by Meazza

• Author
11 minutes ago, MocaVukotic said:

A sto je nategnuta, znate li sta se sve desavalo na tom prvom mundijalu, imas u finalu igraca koji ima samo jednu ruku, imas utakmicu koja traje 84 minuta, pa sudija vraca igrace iapod tusa da odigraju jos 6 minuta, imas situaciju da americki fizio ukazuje pomoc svom igracu pa ga slucajno onesvesti hloroformom... bizarno je sve to bilo, sto ne bi i policajac vratio loptu u polje

I najbizarnija cinjenica - Amerika u polufinalu. :)U pravu si da ne zvuci bizarno u svetlu ostalih cinjenica, ali za sve ovo sto si nabrojao postoje pisani tragovi iz tog vremena.

Elem, kad smo kod Milutinca i mlacenja, citao sam izvestaj sa utakmice Jugoslavija - Bolivija gde pise da je polomio nogu nekom mucenom Bolivijcu. :D Ne preterujem kad kazem da je u proseku na svakoj drugoj utakmici neko zavrsio sa polomljenom nogom na tom prvenstvu.

Edited by Meazza

7 hours ago, Meazza said:

Sta kaze? Da li je policajac samo vratio loptu na teren ili je asistirao za gol? 

Pa imaš više izvora gde se priča o asistenciji, na primer:

http://www.thefifaworldcups.com/worldcups/1930-FIFAWORLDCUP-URUGUAY.html

Ali, mislim da je fora da su svi stajali pored linije, jer je sudija posle izjavio da nije video liniju od novinara i policajaca...

Deluje realno da je lopta krenula napolje, ovaj debil, koji je već usrao prvu utakmicu koju je sudio, usrao je i ovu, tako što hje zažmurio...