Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euroleague

Featured Replies

Pošto smo ovde naširoko razglabali za Vasu Micića i deonice Hapoela...

image.png

• Replies 15.1k
  • Views 797.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

On 9. 8. 2025. at 15:36, theanswer said:

Ako se milion Nemaca budi u 3 ujutru da gleda NBA plejof, ja popušim kurac svakom od milion.

Kolko ima Srba na baušteli?

2 hours ago, steins said:

Kolko ima Srba na baušteli?

Ne bude se u 3 ujutru ti sa bauštele

Edited by theanswer

Milion Nemaca nije gledalo u tri ujutro kad je Dirk uzeo titulu. Ne gleda ih milion ni u onom nedeljnom terminu u 9-10 uveče. Ne bih stavio ruku u vatru ni da ih po noći ima 5 hiljada. Možda neki ljubitelj student.

U krajnjem slučaju to je i nebitno, ti Nemci što gledaju NBA ga gledaju zbog Franca Wagnera i ranije Dirka. Ako ubaciš Bajern Minhen u evropski NBA gledaće ga isti ovi navijači Bajerna koji ga gledaju i sada, neće sad odjednom cela Nemačka da bude u fazonu "to su naši, treba ih podržati".

Ako ne ubaciš Bajern nego napraviš nešto tipa KK Nemačka, onda bi možda bila druga priča, ali je to izuzetno skupa rabota i bez garancija za uspeh.

Poenta je da Nba liga zna tačno koliko ljudi u Nemačkoj gleda njihove utakmice. Taj broj sam izbacio jer je okrugao i čisto primera radi. Moguće da sam debelo precenio taj broj, a moguće i da nisam. Kad je bila game 7 finala ove godine moguće da je bilo milion ljudi da to gleda. U Nemačkoj svake godine Super Bowl gleda oko 2-2.5 miliona ljudi, ne verujem da NBA barem jedanput u nekoliko godina ne može da namakne milion, no nebitno.

Oni to prate i znaju tačne podatke. i lako ih uporede sa podacima za Evroligu. Tako da se solidnom preciznošću mogu kazati da evropsko tržište ima potencijal da generiše 10-15 ili već koliko milijardi godišnje, a da evroliga ne može da uzme ni 1% od toga.

btw tim koji naprave u Berlinu i/ili Minhenu će igrati NBA ligu, ne tu neku evropsku powered by nba ligu ili kako se već zove to o čemu pričate.

@omiljeni , ne znam da li se to bas moze tako prenositi - interesovanje za nba na potencijal koji ima evroliga.

ja sam rad da odgledam dve evroligaske tekme jednu za drugom, kao i da pogledam svako el vece makar jednu ako nisam zauzet.

istovremeno, aba liga moze da mi bude u nekom najidealnijem momentu tokom dana, da me zove roman lisac i nudi vaucere za omiljenu pljeskavicu, dzaba sve to, jer me zanima ukupno 6-7 tekmi u sezoni, koliko odgledam u el za dve nedelje.

tako da, potencijal moze biti matematicki prisutan ali svasta treba obaviti da bi poceo lagano da se ispunjava.

Mi i pričamo o powered by NBA Evroligi pošto je to sad aktuelno. Ovo da evropske ekipe igraju pravu NBA ligu je decenijama daleko, ili na svetog nikad.

On 9. 8. 2025. at 15:36, theanswer said:

Ako se milion Nemaca budi u 3 ujutru da gleda NBA plejof, ja popušim kurac svakom od milion.

Najhrabriji post na forumu ikad

nema tu šta da se prenosi. evroliga nema potencijal. ta liga očigledno nikog ne zanima. ali nba liga generiše interesovanje. oni imaju tačne podatke koliko je to interesovanje. znaju koliko ljudi počne da gleda utakmicu u ponoć ili u 2h ujutro. znaju koliko ih ugasi telku čim se neko odlepi na 15-20 razlike, znaju koliko ih gleda do kraja u 5.30h bez obzira na rezultat. znaju koliko ljudi gleda utakmicu kad se igra u prajm terminu, znaju koliko imaju gledalaca kad se utakmica igra u evropi, znaju koliko ljudi je htelo da kupi ulaznice za takve utakmice i koliko će da plate te ulaznice.

znaju i još gomilu sitnica tipa koliko ljudi poručuje dresove, koliko ljudi kupuje nba video igrice, koliko ih skuplja sličice, igra fantasy itd itd

ukratko, znaju odlično kako ljudi reaguju na njihov proizvod.

i onda kažu aha u EU živi njih 450 miliona, sa non-eu državama koje su nam interesantne je to tržište od preko 700 miliona ljudi, u idealnom scenariju možda bi mogli imati 20 milijardi, u realističnom scenariju budemo imali 8-10 milijardi i to je nama jackpot.

za koju godinu kad naprave te supersonične avione eto u Evropu odmah stižu i nfl i nba, živi bili pa videli.

jel više gej da se popuši milion različitih nemačkih kurčeva po jedanput ili jedan isti nemački kurac milion puta?

1 minute ago, Heaviside said:

jel više gej da se popuši milion različitih nemačkih kurčeva po jedanput ili jedan isti nemački kurac milion puta?

Sve je to isti kurac fantom

45 minutes ago, SNARC said:

Najhrabriji post na forumu ikad

Imam ja vremena

Ali realno nemoguće jer inicijalna pretpostavka nije tačna

1. je rađeno online istraživanje. U Evropi (UK, Nemačka, francuska, Italija) procenat odraslih osoba koje gledaju NBA je 10%. Kada kažem gledaju znači pogledaju nekad negde neku utakmicu.

Odraslih osoba u Nemačkoj ima 60 miliona.

i ako im stvarno 10% Nemca sada gleda utakmice onda će nba da razbija kad tim ljudima utakmice budu u komšiluku i prajm terminu.

10% je odlično. Problem je što su ta online selfreported istraživanja sranje.

Aman, ne postoji prajm termin u Evropi koji se uklapa u prajm termin u Americi. Ako stavis tekmu u 21h u Berlinu, istočnoj obali je to 3 popodne, zapadnoj 1 popodne, ko može da gleda utakmice u radno vreme? Isto važi i za sve gostojuće utakmice tog nemačkog tima, Nemci to neće gledati kad mora da se radi ujutro.

Kao dovukao si 10 miliona novih gledalaca, ali oni gledaju samo pola utakmica, a izgubio si više desetina miliona Amera koji tu polovnu tekmi neće gledati.