mrdja Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Mislim da je u Italiji uvek bilo i drugacijeg tretmana od strane sudija prema stranim fudbalerima ili mozda zastita domacih odbrambenih igraca, kojima je bilo dovoljno da istrce ispred protivnickog napadaca i padnu napred dobivsi prekrsaj. Secam se da sam se poradovao kad je Kivu tako pao protiv Kasana (Sampdoria-Inter) ali nije dobio faul te je pao gol u nastavku akcije ... A onda se setih da je ovaj prvi Rumun, a ovaj drugi Italijan. Marco Van Basten je jos jedan izuzetan fudbaler kojeg sudije u Italiji nisu zastitile od batina. Mislim da je u Italiji uvek bilo i drugacijeg tretmana od strane sudija prema stranim fudbalerima ili mozda zastita domacih odbrambenih igraca, kojima je bilo dovoljno da istrce ispred protivnickog napadaca i padnu napred dobivsi prekrsaj. Secam se da sam se poradovao kad je Kivu tako pao protiv Kasana (Sampdoria-Inter) ali nije dobio faul te je pao gol u nastavku akcije ... A onda se setih da je ovaj prvi Rumun, a ovaj drugi Italijan. Marco Van Basten je jos jedan izuzetan fudbaler kojeg sudije u Italiji nisu zastitile od batina.
mrdja Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Samo da dodam i premlacivanje Sevcenka od strane Materacija ... totalno nehumano koliko ga je udarao.
Svarog Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Ima neka Mihajlovićeva izjava (na telefonu sam trenutno pa ne mogu da je iskopam te ću je prepričati): "Gubimo loptu u napadu, Ronaldo je pokupi i kreće u kontru. A Nesta i ja sami u odbrani."
Meazza Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Just now, Svarog said: Ima neka Mihajlovićeva izjava (na telefonu sam trenutno pa ne mogu da je iskopam te ću je prepričati): "Gubimo loptu u napadu, Ronaldo je pokupi i kreće u kontru. A Nesta i ja sami u odbrani."
Pokojni Ruxin Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 lol koliko je porastao standard defanzive, john stones bi pojeo debelog
Pokojni Ruxin Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Ne ozbiljno, jel su svi matori defanzivci bili ovako spori? Brate danas bi nesta dobacio do fazon lestera...
MiddleClass Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Ranokija, koji nije u top 100 stopera talijanske lige je za jednog Pjetra Vjerhovoda Bekenbauer! Nema vise staaare serie A :(
Meazza Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 (edited) Nesta spor! Quote Nesta was also excellent in the air, and was unusually quick for a centreback; he often stood out throughout his career for his pace, acceleration, and stamina https://en.wikipedia.org/wiki/Alessandro_Nesta Si cuo mozda za Ajnstajnovu teoriju relativiteta? Pored Boinga Ferrari deluje kao puz. Edited May 28, 2018 by Meazza
Pokojni Ruxin Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Hoćeš reći da je nestina "brzina" relativan pojam, jer ipak pričamo o vremenu kad su defanzivci bili visoki, nepokretni balvani koji uz malo sreće umeju da dobace do najbližeg? Slažem se, ali danas takvi idu u ultimate fight, ili kako se već to zove, a fudbal igraju znalci. Uostalom, pošto voliš klipove
dillinger Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 (edited) Nda, u prilog Stounsove kvalitete puštamo video gde iznosi loptu i asistira a ne kako brani centaršuteve, kako se postavlja, kako uklizava...jer su današnji defanzivci u tom fundamentualnom delu nedorasli italijanskoj odbrani 90ih. Potpuno neverovatno šta se može isčitati, pa Vidić kao najbolji u svoje vreme je bio ozbiljan downgrade u odnosu na Italijane, ako ništa jer nije nikad od istih naučio kako ne mlatarati rukama u 16ercu, a o današnjim defanzivcima da ne pričamo. Danas se bekovima ala Marsela toleriše potpuno odsustvo defanzive. Drugo vreme, druga koncepcija, da, ali ne poredite sve ove prekomandovane slabe veziste u odbrambene igrače, sa 1 Nestom ili Maldinijem, molim vas. Zbog tih ljudi nekad je bilo nezamislivo na vrhunskom nivou izgubiti utakmicu 1:7 što sve češće viđamo Edited May 28, 2018 by dillinger
Timmy Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 Mozda je najveca promenu u fudbaliu bas ta zastita igraca o kojoj pricate... Pre sam negde gledao klip sa SP kad Kamerunci (ili bise Nigerijci) krljaju Maradonu cim primi loptu. Po danasnjim pravilima, posle 10 minuta bar bi 4 crvena dosudjena. Dosta mi je svezije u memoriji sta su debelom radili npr govna iz Juventusa... A i ostali, ima dosta toga po ovim klipovima sto ste kacili. A to su samo primeri sa najvecim majstorima. Mesara je bilo svuda. Ponajvise po manjim ligama mimo domasaja kamere. Mnoge karijere su zavrsene posle jednog starta. Od Sekularca pa nadalje. Prosto mi je nezamislivo da bi bilo koji danasnji fudbaler mogao to da izdrzi. I bobu hvala sto je mesarstvo dosta smanjeno. Ali itekako mora jos. Po mom misljenju mnogo je gore ovo sto je uradio Ramos, nego npr. ujed Suareza zbog kojeg jhe dobio nekoliko neseci kazne, vise se ni ne secam koliko.
Meazza Posted May 28, 2018 Posted May 28, 2018 (edited) 33 minutes ago, Ruxin said: Hoćeš reći da je nestina "brzina" relativan pojam Hocu reci da si smehotresno lupio. Da si rekao Varane ili Thiago Silva OK, ali John Stones da je brzi od Neste iz Lazia mozes da pricas okolo, ali nemoj da se cudis ako ti se ljudi smeju. Ostatak posta je kao Palma kad prica o Mocartu i Betovenu, plus sa onim sto si lupio nema nikakve veze, tako da ako neko hoce da se raspravlja sa takvim "poznavaocem" samo neka izvoli, ja imam pametnija posla. Edited May 28, 2018 by Meazza
Recommended Posts