mraki Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Pa nismo nagadjali, upravo o ovim cenama smo i pričali. I pored toga što mislim da je cena usluga previsoka, razumem njihov biznis model. Ne prodaju samo odredjen komad nameštaja, već celu filozofiju življenja. Hoće da kupac ode tamo i vidi kako su oni sve to upakovali i predstavili, i pritom dobije ideju za kupovinu gomilu nekih stvari za koje nije ni znao da mu trebaju.
Ras Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 (edited) Pa nismo nagadjali, upravo o ovim cenama smo i pričali. I pored toga što mislim da je cena usluga previsoka, razumem njihov biznis model. Ne prodaju samo odredjen komad nameštaja, već celu filozofiju življenja. Hoće da kupac ode tamo i vidi kako su oni sve to upakovali i predstavili, i pritom dobije ideju za kupovinu gomilu nekih stvari za koje nije ni znao da mu trebaju. Da, ali će ti trosed doneti u Kanjižu, ili u Kruševac za 5-6000 dinara. Meni to ne izgleda loše. Edited August 11, 2017 by Ras
mraki Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Meni izgleda loše, tj preskupo. Sve je vrlo kompaktno upakovano, ne zauzima previše mesta prilikom transporta i usluga svakako ne vredi toliko, ionako moraš sam da ga sastavljaš.
Frile Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Valjda ne mora da se nagađa kad piše šta i koliko košta: http://www.ikea.com/ms/sr_RS/customer-service/our-services/picking-and-delivery.html ko me jebe kad ne čitam neko reče da je cena dostave srazmerna ceni proizvoda, i ja poverovao
jms_uk Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Ovde dugo nije bila opcija za dostavu. Naravno, u okolini su svuda bili izlepljeni posteri na kojima su se privatno reklamirale te usluge.
giuseppe Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Pa, to je opcija i za ovde. Ako je prevoz 6000, privatnik na crno može da ponudi npr 4000, i eto zarade. Takođe, zvaničan sajt ne pominje uslugu sklapanja uopšte. To ne rade iz principa? Kad bi privatnik tražio 6k za prevoz plus sklapanje, to je održiv model.
aram Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 (edited) ovde rade sklapanje, ali košta papreno. ja platio za orman i krevet u spavaćoj sobi, opet bilo povoljnije nego da dva dana sklapam i spavam na dušeku na podu. došla trojica, sklopili sve za malo manje od dva sata. jedan naravno bio neki bosanac, ostavio mi broj da sledeći put zovnem njega direktno za pola cene :D Edited August 11, 2017 by aram
kud u maglu Simoviću Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 (edited) pa to samosklapanje su radili i slovenci onomad. meblo i/ili marles. sećam se da je to sestri i meni bila omiljena zabava kad smo bili klinci da sklapamo dečiju sobu kad je došla meni je to i dalje sjajna zanimacija. malo se pomučiš i vidiš svojih ruku delo. genijalno Edited August 11, 2017 by kud u maglu Simoviću
aram Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 super je kad je sitno, al kad je sedmokrilni orman, bračni krevet, komoda sa fiokama i dve nachtkasne, baš i nije zezanje. nego, znači mogu tebe da zovem umesto bosketa, taman sam shvatio da sam izgubio broj
kud u maglu Simoviću Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 (edited) nego, znači mogu tebe da zovem umesto bosketa, taman sam shvatio da sam izgubio broj uvek. biće mi plezir, a imam i sav alat sklapao sam i ormane sa ugradnom strujom tj. ledovima u sebi i sve radi evo dve godine kuc, kuc, kuc, pu, pu, pu e od kad su u srbiji, a tome ima bezmalo 10 godina, hq švedžana je jako blizu kombinata u kome privređujem, čak u pojedinim situacijama delimo pušački prostor i uvek sam blebetao kad me nešto iznervira da ću dodem prekoputa i da tražim da me prime ko montera. inbus 7 i voila al nisam imao nikad keša za novog priusa Edited August 12, 2017 by kud u maglu Simoviću
zema Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 (edited) Sta će ti prius??? Samo osvestana vozila iz larve stutgartske Edited August 12, 2017 by zema
mraki Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 (edited) Takođe, zvaničan sajt ne pominje uslugu sklapanja uopšte. To ne rade iz principa?Pominjehttp://www.ikea.com/ms/sr_RS/customer-service/our-services/assembly.html http://www.ikea.com/ms/sr_RS/customer-service/our-services/installation.html Čak će ti odneti i stari dušek za 999 dinara, kad ti novi donesu za par soma. Edited August 12, 2017 by mraki
kud u maglu Simoviću Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Sta će ti prius??? Samo osvestana vozila iz larve stutgartske kad su počinjali, uzurpirali su nam samoinicijativno neko betonsko parče za svoj parking, i jako dugo tipa godinu dana tu su se svaki dan parkirala četiri priusa pa smo izvukli zaključak da ko hoće da radi kod šveda, mora da vozi priusa seljaci <_<
Recommended Posts