Jump to content

Šta kupiti kod Šveđana? IKEA eve me!

Featured Replies

Ne laže. 5,79

Pomenuta stolica im je recimo 129 evra, kod nas 9999 din. :s_w:

Edited by mraki

Čak i kad naručiš online i sam pokupiš u radnji košta 999 din.

Nije mi jasno zašto. Jedino mi pada na pamet da naručivanje robe drže reda radi, a u stvari se svim silama da ga obeshrabre, i nateraju mušterije da se prošetaju kroz radnju.

Ne bi me čudilo da se pojavi neko ko za malu zaradu uslužno kupuje i donosi (ili šalje post ekspresom) naručenu robu iz Bgd Ikee.

S obzirom koliko su glasni i masovni Ikea hejteri, Forma Ideale i ostali nemaju šta da brinu. :)

• Author

Ovi što dovlače iz Madžarske ne naplaćuju dostavu kad je nešto kabasto da mora kombijem da se vozi i ne može da stoji u radnji...

;-)

....shit has hit the fan...

Edited by Frank Pembleton

Nije mi jasno zašto. Jedino mi pada na pamet da naručivanje robe drže reda radi, a u stvari se svim silama da ga obeshrabre, i nateraju mušterije da se prošetaju kroz radnju.

Ne bi me čudilo da se pojavi neko ko za malu zaradu uslužno kupuje i donosi (ili šalje post ekspresom) naručenu robu iz Bgd Ikee.

S obzirom koliko su glasni i masovni Ikea hejteri, Forma Ideale i ostali nemaju šta da brinu. :)

Pa sigurno je to zamisao, dodji u radnju čiji je koncept takav da kupiš još 100 stavri koje nisi planirao. Verovatno im je to globalna politika.

Edited by mraki

Još pojedeš i ćufte

ja mogu da odem i samo pojedem cufteta i dinar vishe da ne ostavim <_<

Ja mogu dodem i uspup neđe pojedem jagnjetinu

Ja mogu dodem i uspup neđe pojedem jagnjetinu

pa kad se dotle dođe, ni MB nije daleko :)

Ja mogu da se najedem doma i dođem tamo i ne kupim ništa, odem u klonju i potrošim sav papir.

Eventualno još na ogledalu napišem karminom "Reaktor je bio ovde" prevedeno na švedski, sa sve onim precrtanim slovom "o".

:D :D

za tako male stvari je besmisleno i porucivati i uzimati isporuku, ali ti nude tu mogucnost. eto, ako si bas lenj :)

to ima smisla je kada narucis mnogo teskih stvari. 

tipa drugar mi je skoro (u nesrbskoj ikei) uzeo 600kila stvari, i platio 20ak evra da mu oni skupe iz skladista i dovezu do izlaza, i jos preko toga da mu dovezu u stan (to ne znam koliko je bilo)

i bio srecan sto je platio i jedno i drugo

btw. posto je "virsla za evro" u srbiji?

Edited by Zverilla

50 dinara.

u norveskoj 64.

Pa pričali smo o usluzi kao takvoj. Ovo je, moram reći, baš džukački. Tim pre sto je neko uzeo stvari u težini od 600 kg (!?) što je ko zna koliko ležajeva, pločastog nameštaja ili čega već, i potrošio na to dosta novca, najmanje što su mogli je da mu to besplatno iznesu iz skladišta, ako već ne mogu i da dostave besplatno na željenu adresu.

Online shopovi svakako imaju debelog interesa da rade tako nešto, ti neodlaskom u fizičku prodavnicu znatno štediš njihove resurse.

Edited by mraki

Online shopovi svakako imaju debelog interesa da rade tako nešto, ti neodlaskom u fizičku prodavnicu znatno štediš njihove resurse.

Izgleda da se i ovde štede resursi, zamisli koliko fizičkog prostora i papirologije treba ako svi naruče po neku sitnicu i ona stoji negde dok ne dođu da pokuše. pogotovo kod firme čiji je princip upravo obrnut: mušterija sama uzima iz magacina, sama nosi i sama sklapa. Cena proizvoda je niska delom i zbog te uštede.

tipa drugar mi je skoro (u nesrbskoj ikei) uzeo 600kila stvari, i platio 20ak evra da mu oni skupe iz skladista i dovezu do izlaza, i jos preko toga da mu dovezu u stan (to ne znam koliko je bilo)

uh ako je tamo kao i ovde cena dostave srazmerna ceni robe (!), onda tvoj drug nije jeftino prošao (verovatno nije baš imao izbora)