gervasius twinkleminkleson Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Ruxin vežba kontriranje, i to je ok na temama gde postoji neki osnov za debatu. Ali ovde nema o čemu da se diskutujue, apsolutno su nemerljive konkretne koristi od Var, i izmišljeni subjektivni nedostaci, kao šta znam malo mi ubija draž :DIma i te kako o objektivnih manjkavosti, prekidi igre na po nekoliko minuta, ne baš toliko rjetko pogrešne odluke .. Sve ukupno jeste korisno, ali da je bez mana, jebiga, nije.
ArleKino Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Plus su švabe čini mi se već stigle da smene glavnog i odgovor za pitanja VAR-a, što će reći da ljudski faktor nije baš uspešno eliminisan. Kod Švaboa je problem bio u tome što je Krug htio uticati na VAR. Malo duža priča koja uključuje i Webbovu ribu. :D
Pokojni Ruxin Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 (edited) Ni ja ne razumem sto bi iko pisao o komentatorima za koje svi znamo da su krs, ali sudije jbg mogu da sjebu komplet sve. U suštini sam već provukao šta mislim o sudijama na početku prošle strane. Sumnjam da su gore ili bolje nego ikad, mislim da im je sad jednostavno posao pod lupom jer će svaku i najsitniju grešku uhvatiti jedna od 48 kamera, u full hd-u i supersloumoušnu. Jako zeznuto radno mesto, a fudbal brži nego ikad. Ajde da ne idem u to romantičarenje kako ljudski faktor doprinosi draži™ fudbala, ali ne bih uopšte uzimao masovnu primenu VAR-a u obzir dok mi neko ne dokaže da je moguće koristiti ga potpuno transparentno i bez uticaja na flow igre. Edited November 18, 2017 by Ruxin
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Ne mislim da su sudije bolje ili gore nego ikad i slazem se da im je sad posao pod lupom. Ono sto jeste drugacije su dve stvari: - ofsajd je neuporedivo teze odrediti golim okom sa novim pravilima - tehnologija je sada u stanju da poboljsa fer sudjenje Legitimno je i raspravljati o prekidima igre, to jeste veoma lose. Ono sa cim se ne slazem je da je "interesantno" da sudije grese.
levi Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 (edited) Koji flow, polovina svake utakmice i onako prođe u prekidima. Ako u hokeju ne ubija flow, neće ga ubiti ni u fudbalu Uopšte nema dileme da li je važnije da se situacija pravilno proceni ili da se odluka donese momentalno. A vremenom će se i Varovci uhodati i biće protočnije Edited November 18, 2017 by levi
Pokojni Ruxin Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 - tehnologija je sada u stanju da poboljsa fer sudjenje Nije još uvek, ili makar nije u stanju da to uradi bez negativnih posledica po igru. Kad/ako bude verovatno ću korigovati stav. Ovakav VAR kakav je sad definitivno ne bih voleo da vidim kod nas na ostrvu dogodine.
aram Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 A kad neko da go iz ofsajda ili rukom, to nema negativnih posledica na igru?
gervasius twinkleminkleson Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Koji flow, polovina svake utakmice i onako prođe u prekidima. Ako u hokeju ne ubija flow, neće ga ubiti ni u fudbalu Uopšte nema dileme da li je važnije da se situacija pravilno proceni ili da se odluka donese momentalno. A vremenom će se i Varovci uhodati i biće protočnije Ubija ga i te kako. Kad prekines utakmicu na dva minuta ili više, to je i te kako bitno. No dobro...
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Koji flow, polovina svake utakmice i onako prođe u prekidima. Ako u hokeju ne ubija flow, neće ga ubiti ni u fudbalu Hokej je sport koji je makar izuzetno brz. U fudbalu koji je prepun taktiziranja cesti prekidi jesu problem. Nije još uvek, ili makar nije u stanju da to uradi bez negativnih posledica po igru. Da li si gledao neku utakmicu sa VAR-om? Posto ne pratis ni Serie A ni Bundes.
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Ubija ga i te kako. Kad prekines utakmicu na dva minuta ili više, to je i te kako bitno. No dobro... Bese ima ona statistika po kojoj se efektivno vreme igranja sve vise smanjuje, i to bez VAR-a.
levi Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Hokej je sport koji je makar izuzetno brz. U fudbalu koji je prepun taktiziranja cesti prekidi jesu problem. Pa ok, bejzbol je još sporiji pa i tamo ima var :) U svim sportovima ga ima, i nigde ne postoji dilema da li je dobro da se ispravi sudijska greška ili ne
goofs Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Nisam gledao utakmicu, je l Milan i dalje osrednje jadan? Imamo 5 poraza od prvih 5 ekipa. Ono, cak je i SPAL uspeo tu da otkine poneki bodicj.
Pokojni Ruxin Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 (edited) Da li si gledao neku utakmicu sa VAR-om? Posto ne pratis ni Serie A ni Bundes. Iskreno nemam pojma, gledao sam nešto od italijana verovatno. Video sam svakako kako sistem funkcioniše u praksi, ali ne znam da li sam gledao kompletnih 90 minuta neke VARiabilne utakmice Ali kad god naletim na nešto o tome ja pročitam/pogledam pošto mi je zanimljiva tema. Utisak mi da je eksperiment za sad daleko od uspešnog, ali dozvoljam pogrešan i da je u pitanju samo glasna manjina. Edited November 18, 2017 by Ruxin
Meazza Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Pa ok, bejzbol je još sporiji pa i tamo ima var :) U svim sportovima ga ima, i nigde ne postoji dilema da li je dobro da se ispravi sudijska greška ili ne Ne znam sta da ti kazem, rekao bih da je svaki sport prica za sebe. Uostalom, sta ja znam o bejzbolu. Pretpostavljam da se tamo makar uvek nesto desava, poeni su cesti. To je vec skroz drugacija situacija...
Recommended Posts