Redrooster Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Kad se Nislija odseli u Bg on se odmah krsti po Bgradjanski i kune da je cistokrvni malogradjanin. Otprilike i svi iz drugih delova zemlje i svi pokusavaju da prate fensi-smensi trendove, budu Bgradjani i trude se da budu najbolji Bgradjani. Kad u Nisu dovedes na celo nekoga ko nije Nislija on prvo pootpusta Nislije, zaposli svoje iz selo i svi onako grupno poiznose iz ovaj nas grad sve sto se moze izneti. Takodje teze da odu u Bg i zbog tog cilja vezbaju da se krste po Bgradski jos od malih nogu. Kad se najzad skupe i odu, iza njih ostaje pustos. Daklem, nije isto i nikada nece biti... Sve od reci do reci tacno...znam coveka.
Rumpelstiltskin Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Šta mu konkretno zameraš? Što mu sinoć jebo ženu dok je bio na terenu
Gradina Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Kad se Nislija odseli u Bg on se odmah krsti po Bgradjanski i kune da je cistokrvni malogradjanin. Otprilike i svi iz drugih delova zemlje i svi pokusavaju da prate fensi-smensi trendove, budu Bgradjani i trude se da budu najbolji Bgradjani. Kad u Nisu dovedes na celo nekoga ko nije Nislija on prvo pootpusta Nislije, zaposli svoje iz selo i svi onako grupno poiznose iz ovaj nas grad sve sto se moze izneti. Takodje teze da odu u Bg i zbog tog cilja vezbaju da se krste po Bgradski jos od malih nogu. Kad se najzad skupe i odu, iza njih ostaje pustos. Daklem, nije isto i nikada nece biti... Amin
Gradina Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 ???????????????????????????????????? Bez ironije da me pogresno opet neko ne shvati No ni tu nije kraj, to je uvertira za nesto daleko veće. Doći će ubrzo vreme da će da ostane toliko Nišlija u naš klub da će za mali kafanski sto moći da sednu . . . To odgovorno tvrdim kao i to da je ova garnitura odlazeća bila najjača u zadnjih 5-6 godina. Ako je iko koristio školu radi licne afirmacije i za rad ličnih interesa to nije ova garnitura vec prethodna na čelu sa profesorom Tašom. A jel u blizancima u klubu sve genetski belograđani ? Genetski nisu ali blizanci se ne odricu zasluznih .
Gradina Posted July 3, 2017 Posted July 3, 2017 Gradina, lepo je videti ponovo tvoje postove. Meni je smesno obrazlozenje da skola nije izbacila igraca za prvi tim... omladinci su izneli oretproslo prolece, u prvom timu gomila mladih, Toti Mitrovic, Apostolovic, Krstic, Aleksa Jovanovic... izdanak skole je i Aca Jovanovic golman... gomila igraca ... Ma ne ne mogu mene oterati . Ja sam na Čairu od 1986 redovan. Mogu mi zabraniti ako im ne odgovara istina . Mogu me banovati. Ali . . . .strah me za sve . Nije moje da komentarisem kako je ko od igrac odigrao. To neka daju transparentno treneri. Ali ljudi neću imenovati ni sada ALI FKRN je posle duzeg vremena dosao do toga da u generacijama 99 00 01 02 03 ima najmanje 30 momaka deteta na svim pozicijama koji su za buducnost. Toga me strah . Nije li na sceni skauting neciji da to razbuca. Gledano ovako pesimistički ako prvi tim bude los , lose ce se to odraziti i u skoli.A sad ću i da pitam. Po cemu je drugi golman omladinaca zasluzio ugovor pre prvog golmana Kojića. Eto pa banujte me ako hoćete. Budimo. REALni
Entrenador Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Mislio sam da su ove zvucnije mlade igrace doveli Rastavac, sportski i ljudi oko njih. Da ne nabrajam ali svi oni su od kada su dosli prolazili pripreme sa prvim timom i skoro svi su i debitovali. Od cele plejade Apostolovic i Toti su cini mi se imali ubedljivo najvecu minutazu. Tu je i Aleksa krajem prosle godine a Krstic je maltene bio starter dok se nije povredio. Od svih njih da kazemo da je Apostolovic mozda sazreo za prvih jedanaest ali mozda i daleko je od nosioca igre a tu je vec dve godine. Sto opet dovodi do zakljucka da mi nemamo igrace iz skole u prvih jedanaest bar za sada. Starija garda igraca nije iz skole uspela da napravi nista u prvom timu ili su grejali klupu godinama. Svi su se oni kalili i na Cair vratili u zrelim igrackim godinama. Primer dobrog rada omladinske skole je Vojvodina. Na leto promovisali SMSa, njegovog brata Vanju, cini mi se i Ivanica, onog sto je u Spaniji vezni (ne mogu da se setim prezimena) i td.... Em momci pokidali em ih prodali za pola godine i to za mnogo velike novce. Da su ostali u klubu jos godinu, dve kao sto ovi nasi ostaju oni bi uzeli titulu. Dakle skola nam ne stvara materijal koji moze odmah da se ustali u prvih jedanaest. Nekada je pravilo bilo 5-6 iz skole svake godine a bar 2 igraca odmah u prvih 11. E sad, zasto ne stvara i ko je kriv je vec pitanje koje se ne postavlja samo skoli nego svima u klubu? Upravo tako, a to jeste primarni zadatak fudbalske škole. Činjenica je da škola radi jako loše. Da mnogi talenti sa juga Srbije olako preskoče Radnički. Struktura trenera zadnjih godina u školi nije na zadovoljavajućem kvalitativnom nivou. Sa druge strane, mora se uzeti u obzir i činjenica, da ti treneri, takvi kakvi jesu, rade besplatano u većini slučajeva ili na jedno izuzetno odloženo plaćanje ( uz pritiske da se odreknu para ). Uzimajući u obzir i tu činjenicu, tim ljudima se ne može zameriti, jer su dali bar nekakav doprinos. Gde je zapravo problem.....nalazi se u organizacionoj strukturi kluba. Škola se gleda u svakoj upravi kao teret i problem. Razlog tome je to što svaka uprava zna da će se kratko zadržati i niko nema ni ambiciju ni želju da ostane duže u klubu. Samim tim niko ne želi da ulaže u školu, jer tu ne postoji instant rezultat. Škola je produkt dugoročnog rada. U školu se ne ulaže novac, ne obezbeduju se ni minimalni uslovi za normalan rad ( plate trenerima, adekvatno pripremljen teren za treninge itd.). To nije rezultat jedne uprave, vec niza uprava u poslednjih nekoliko godina, s činjenicom da trenutna, ocigledno, želi da produbi agoniju još više iz meni nepoznatog razloga. Ljudi koji su do skoro bili na čelu škole, jesu davali svoj maksimum, bar je meni tako delovalo, ali jednostavno nije dovoljno, jer je tu neophodna i podrška vodećih ljudi. Interesantna stvar da treneri koji su zapravo vredeli koliko toliko u školi su napustili istu ili indirektno najureni. Suština je ta, da škola ne ispunjava zadatke koji su joj primarni, a da su u tome imali najveći udeo ljudi iz kluba koji je zapravo najviše i kritikuju. Izneću svoje kratko i najosnovnije viđenje, zašto smatram da škola ne radi kako treba. Rezultati škole Radnickog treba da se ogledaju u tome, koliko je uspela igrača da osposobi za kvalitetan doprinos prvom timu. Pored toga, tu spada i analiza i praćenje talentovanih igraca u privatnim školama i ostalim klubovima na jugu Srbije. Na veliku žalost sve to pokupe drugi. Hvalisanje osvojenim turnirima i nekih rezultata u RIS ligi meni ( a ni Radničkom :) ) ne znači ništa, kada vidim da na listi selektiranih igrča na nivou Srbije u generacijama 05,04,03 i 02 ima 2 ili 3 igrača Radničkog, a pritom je za spiskove sa regiona zadužen čovek iz kluba tj. on je instruktor. Ne želim da omalovažim ničiji uspeh, samo bi fokus trebao da bude na pravim razultatima. Radnički trenutno nije u situaciji da pruži kvalitetan rad u školi. Samim tim ne može se očekivati od trenera da "stvara" igrače u takvim uslovima. Kucao sam na telefonu, u pokretu, izvinjavam se na malo iznabacanom tekstu. :)
Rumpelstiltskin Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Dobro, aj sklonimo emocije po strani, da rasčlanimo koji su motivi i potencijalni razlozi ovakvog ponašanja rukovodstva kluba. - lamentira se porivima Ivice da ponovo dođe u klub. Empatija, meko srce, žal za mladost sigurno nije. Razlog je očigledno finansijski momenat. Time sto vodi politiku bednog plaćanja igrača definitivno ne ostavlja sebi prostora da će se okititi nekakvim fudbalskim uspehom ali opet sa druge strane, da bi se Ivica nafatirao sa šuške činjenica da će imati tim koji se bori za opstanak nesto ne pije vodu. - Koliko smena ili odlazak rukovodstva omladinske škole u stvari ima uticaj na poslovanje celog kluba ? Da li sportski radnici u mlađim kategorijama imaju uvid u poslovne knjige, ako takve uopšte i postoje u nas ? Odgovor na oba pitanja je "zanemarljiv" ili "odričan". Kukamo sto je Ivica preuzeo klub ... A zaboravili smo da je pod Radanom Ilićem klub bio pred raspadom. Igrači takođe nisu redovno primali plate, vršen je tihi bojkot sto se direktno odrazilo na rezultate u jesenjem delu. Da je on ostao, ni playoff pitanje je da li bi smo zakačili a sada u timu ne bi bilo ni Arse ni Nome ni bilo koga od kvalitetnijih igrača. Najlakše je sada prozivati i kukati a memorija nam ne seže dalje od par meseci unazad. Memorija ko u kokoške. Meni čak ne smeta ni tajnovitost, ni neniški ljudi u klubu. Smetaju mi oni tekstovi na sajtu koji su rangu klinca petog razreda OŠ. Sacekajmo početak prvenstva i kraj prelaznog roka da vidimo na sta će ličiti nas tim i kako će sve to delovati na terenu. Leko je samo kritikovati i uočavati samo nečije mane bez obaziranja na njegove vrline. Lepo nam bilo sto natrtismo Čarapane dvaput pod Bagdalom. Godio nam je osećaj sto nas sudije samo ne potkradaju već počeše pomalo i da duvaju za nas. Prijalo je postojanje nade za to smrdljivo četvrto mesto. Ali ne, mi smo Arsenal, neuspeh se ne prašta. Ivica je kriv za sve. Uzeo je hilti i napravio rupe u plafon svlačionica. Napravio kiselim kišama zapadnu tribinu stariju jos 20 godina. Omogućio suncu da bespomučno bije po stolicama na novim tribinama i čini ih roze, i tako u nedogled ..... Aj da vidimo rezultate za jedno tri meseca. Uvek ima vremena za kolac i šiljenje patke. Evo vam čaršaf 1/1 Dobro jutro
Entrenador Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Dobro, aj sklonimo emocije po strani, da rasčlanimo koji su motivi i potencijalni razlozi ovakvog ponašanja rukovodstva kluba. - lamentira se porivima Ivice da ponovo dođe u klub. Empatija, meko srce, žal za mladost sigurno nije. Razlog je očigledno finansijski momenat. Time sto vodi politiku bednog plaćanja igrača definitivno ne ostavlja sebi prostora da će se okititi nekakvim fudbalskim uspehom ali opet sa druge strane, da bi se Ivica nafatirao sa šuške činjenica da će imati tim koji se bori za opstanak nesto ne pije vodu. - Koliko smena ili odlazak rukovodstva omladinske škole u stvari ima uticaj na poslovanje celog kluba ? Da li sportski radnici u mlađim kategorijama imaju uvid u poslovne knjige, ako takve uopšte i postoje u nas ? Odgovor na oba pitanja je "zanemarljiv" ili "odričan". Kukamo sto je Ivica preuzeo klub ... A zaboravili smo da je pod Radanom Ilićem klub bio pred raspadom. Igrači takođe nisu redovno primali plate, vršen je tihi bojkot sto se direktno odrazilo na rezultate u jesenjem delu. Da je on ostao, ni playoff pitanje je da li bi smo zakačili a sada u timu ne bi bilo ni Arse ni Nome ni bilo koga od kvalitetnijih igrača. Najlakše je sada prozivati i kukati a memorija nam ne seže dalje od par meseci unazad. Memorija ko u kokoške. Meni čak ne smeta ni tajnovitost, ni neniški ljudi u klubu. Smetaju mi oni tekstovi na sajtu koji su rangu klinca petog razreda OŠ. Sacekajmo početak prvenstva i kraj prelaznog roka da vidimo na sta će ličiti nas tim i kako će sve to delovati na terenu. Leko je samo kritikovati i uočavati samo nečije mane bez obaziranja na njegove vrline. Lepo nam bilo sto natrtismo Čarapane dvaput pod Bagdalom. Godio nam je osećaj sto nas sudije samo ne potkradaju već počeše pomalo i da duvaju za nas. Prijalo je postojanje nade za to smrdljivo četvrto mesto. Ali ne, mi smo Arsenal, neuspeh se ne prašta. Ivica je kriv za sve. Uzeo je hilti i napravio rupe u plafon svlačionica. Napravio kiselim kišama zapadnu tribinu stariju jos 20 godina. Omogućio suncu da bespomučno bije po stolicama na novim tribinama i čini ih roze, i tako u nedogled ..... Aj da vidimo rezultate za jedno tri meseca. Uvek ima vremena za kolac i šiljenje patke. Evo vam čaršaf 1/1 Dobro jutro Odgovor je lak :) nije mu prvi put u Radničkom, pa je ovo stra' da ne bude isto, a počinje da bude ;) Sve što se ovde piše u negativnom kontekstu je uglavnom tačno, a ostaje nada da će to da se promeni. Trenutno se ne dešavaju neke pozitivne stvari, pa je jednostavno glavna tema ovde određeni broj postupaka rukovodstva koji se smatraju pogrešnim. To nije ništa strašno. Čim bude pozitivnih, siguran sam da će biti i pripraćeno ovde ;)
Rumpelstiltskin Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Malo strpljenja, da postignemo samo efekat platiš 100 iljadarke proste ti pola milionče i nema brineš ;)
Rumpelstiltskin Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Elem, trenadore, sta misliš, gde bi bili sada da je Radan i dalje tu gde je bio pre godinu dana ?
Entrenador Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Nije isključeno, ista su škola. :D Što se Radana tiče, nije obećavao, ali mislim da je za nijansu bolje poslovao od trenutnih. Ovo što se sada radi, na naplatu stiže malo kasnije. Opet, ja se nadam da grešim...
Gradina Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Nije isključeno, ista su škola. :D Što se Radana tiče, nije obećavao, ali mislim da je za nijansu bolje poslovao od trenutnih. Ovo što se sada radi, na naplatu stiže malo kasnije. Opet, ja se nadam da grešim... E od toga sto na naplatu stize na odlozeno i najveci deo gradjana Srbije grca
Recommended Posts