Jump to content
IGNORED

Azra, Stulic, Petar Petrovic i tako to

אַף אֶחָד

Recommended Posts

Posted

da se sete najsitnije besmislice i to u bash pozitivnom kontekstu, bez posebne asocijacije na neko vlasnishtvo i materijalnu korist? ti hocesh da izludish choveka da se izludi aoristom :hihi:

sent from bubamoto

Posted

Aorist uvek pali, odmah sve zvuči telektualnije.

:blush:

Posted

Mogu misliti kakav je magnet Štulić bio u svoje vrijeme za kolege iz muzičkog svijeta. Sada je najsigurnije ne sjećati ga na susrete i saradnje - sačuvati nijemo uspomene i izbjeći udar ovog ahejskog rizničara sorebskih glagolskih vremena prošlih.

Posted

njemu se, razumljivo, i izlazi iz vilajeta i ostaje u vilajetu. u tamnom vilajetu je fino, ali smor brate smile.png

sent from bubamoto

Posted

sto "ludji" za mase, to samo vece postovanje

covek je bio broj1 u zemlji i drustvu koji su se raspali i to krvavo raspali

posten covek i moze samo da "poludi" u takvim okolnostima

ne daj boze da je "normalan" pa da imamo jos jednog bregu, hrvatskog (ili srpskog, isti kurac) boru corbu i slicne

pada mi na pamet i drugi veliki junak detinjstva

nele karajlic

potpuno car tamo krajem 80tih, pocetkom 90tih, u drustveno/politickom kontekstu

gde se itekako cimao za jugu, protiv nacionalizma, rata

i cini mi se da je prolazio ozbiljan lom u periodu 92-kraj 90tih

a onda je "legao na rudu"

sad je "normalan". resio da kapitalizuje

a stranu sto muzicki pravi budalu od sebe, uglavom mi se povraca kad ga cujem da govori o ovgim opstim temama

tako da, samo ti budi "lud" dzoni

• +1 1
Posted (edited)

A može li "ne leći na rudu" i biti normalan,kao Vlada Divljan?

To što se Džoni politički nije diskriminisao ne govori baš ništa.

Edited by Milošica
Posted
7 hours ago, Milošica said:

A može li "ne leći na rudu" i biti normalan,kao Vlada Divljan?

To što se Džoni politički nije diskriminisao ne govori baš ništa.

naravno da govori

a sto se divljana tice, pa i on je bio prinudjen pobeci odavde

Posted
14 hours ago, ragasto said:

:D

Da sam muzički novinar, sve sagovornike bih pitao za mišljenje o Štuliću. 'Nako.

Ovo bi trebalo uraditi, pa on da odgovori svima i da se dokumentuje.

Jer,

ne biva covjek mladji 

hijene ce ga rastrgati cim ga se dohvate

a da mu se rijec jos valjano ne ohladi

Posted
1 hour ago, pbg12345 said:

naravno da govori

a sto se divljana tice, pa i on je bio prinudjen pobeci odavde

Ali je ostao normalan.

Znam da je to nepopularno mišljenje ovde,ali previše se sve svodi na politiku kada se govori o ljudima.

Posted

nego, šta će Cuko da svira na koncertima (sad kad je ostao bez hitova)?  :fantom:

Posted

ah.... kao da nikad nije bilo neshvacenih. 

dzoni je jedan od tih.

to danas verovatno klasifikuju kao neku mentalnu ujdurmu slabijeg dometa tipa blagi autizam i slicno (pa kad se kroz tu prizmu gleda izgleda sasvim drugacije i razumljivije) no svakako, cinjenica je da se dzoni razgovetno izrazavao i razumeo s okolinom iskljucivo u svojim pesmama. i cim izleti iz tog moda, zabaguje. to je bio slucaj od prvog dana. tad mu se oprastalo jer je proizvodio hitove i bio poznat i slavan (bar u nasim dometima) samo se setimo vremena koje je sam opisivao kad je sa svescicom svojih pesama isao od nemila do nedraga i vazio za najjadnijeg i najdosadnijeg daveza i ludaka u zagrebu. a svescica puna stvari koje smo obozavali a neki ih jos i sad obozavamo. 

ja nekako imam osecaj da je dzoni oduvek isti, samo je izgubio nit razumevanja s okolinom no ne neophodno i s univerzumom. cenim da su do toga dovele razne okolnosti koje su sve nas (koga manje, koga vise) izbacile iz koloseka al on nije imao srece/nesrece da se u taj kolosek vrati. posto, kao sto rekoh, uvek je drugacije funkcionisao. 

tako da se meni cini da sve ovo sto dzoni sad prica, on siroma' u sve to najiskrenije veruje. i to je njegova licna tragedija a i nasa kolektivna - razlicitosti razumemo samo do odredjenog nivoa a pomoc ne pruzamo. no to je druga tema.... u gadnom vremenu zivimo, jebiga.... 

meni bi bilo mnogo draze da je dzoni prezupcio drugacije, da se snasao i bas kao brega i razni napravio ozbiljnu kintu od onog sto je stvarao osamdesetih. i da sad pluta u nekom trposkom moru sve pokazujuci nam srednji prst. jer, ako cemo pravo, zasluzio je vise od vecine. 

• +1 3
Posted

lik puno prica, samo nek smanji dozivlja i bice sve ok

ja ono da procitam dva puta ne mogu

neke pesme s fp imam zelju da cujem u nekom sasvim dobrom, izvanrednom filmu o nama, nesto kao neke ekv isto, samo nema ko da ih iskoristi, umrece s nama