Frank Pembleton Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Svaka drzava gleda samo svoje godine staza i svoja primanja. To je malo nezgodno kad sa 50 godina promjenis drzavu stanovanja pa onda od obe dobijes penzioni minimalac. Bez brige, tvoj mizerni cek od penzije te ceka u Srbiji. Doduse koliko vidim, politika je da se vecina povlastica i popusta daje svim penzionerima bez obzira na primanja, a termin "najsiromasniji sloj stanovnistva" je prihvacen kao aksiom. ? Право на старосну пензију могу остварити осигураници у 2017: Мушкарац: са 65 године живота и најмање 15 година стажа осигурања са 40 година стажа осигурања и најмање 56 година и четири месеца живота (Превремена старосна пензија) Жена: са 61 годином и шест месеци живота и најмање 15 година стажа осигурања са 37 година и шест месеци стажа осигурања и најмање 55 година и осам месеци живота (Превремена старосна пензија) припадници оба пола са 45 година стажа осигурања, без обзира на старост.
Bujodrag Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 (edited) Veljo! Turi ovo na Razmišljanja o smrti, skroz odgovara :D Edited February 6, 2017 by Bujodrag
bigvlada Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Je li to Yoyogi? Harison Ford, Obala komaraca, pravi led u džungli. :D
noskich Posted February 6, 2017 Posted February 6, 2017 Ne vidi se jasno na slici kako to radi. Ili je u pitanju fantastika?
Amelija Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 (edited) Svaka drzava gleda samo svoje godine staza i svoja primanja. Mene su Švajcarci svojevremeno uredno isplatili kad sam otišla, zaslužena penzija za godinu i po dana mi je bila tolika i tolika, u trenutku kad sam otišla više se nije računala te su mi sve isplatili. Za sporazume Nemačke i Srbije nemam pojma, al se setih da i ja imam nešto stažića u Srbiji, pa ako ikada ikako izvučem tih 500 dinara penzije ne bi uopšte bilo loše, samo nemam blage predstave di mi je radna knjižica. Ali imam još uvek sve izveštaje o plati. P.S. A ono imam i vremena do 2038me :D, no zašto se o svemu ne raspitati na vreme. Edited February 7, 2017 by Hjortron
Paul Gompitz Posted February 7, 2017 Posted February 7, 2017 Mene su Švajcarci svojevremeno uredno isplatili kad sam otišla, Ako odes u trecu zemlju, odnosno ne vratis se u svoju maticnu, mislim da svi isplacuju bez obzira na duzinu staza.
bigvlada Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Ne vidi se jasno na slici kako to radi. Ili je u pitanju fantastika? https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mosquito_Coast
Recommended Posts