Jump to content
IGNORED

Trump - hoće li biti impeachment ili 8 godina drugačijeg predsednikovanja?

radisa

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Leia said:

visina minimalca

je jedna ozbiljna tema, ne?

Posted (edited)
14 hours ago, Gandalf said:

na čisto ličnoj osnovi, lako moguće da svinja nama nije učinio ništa loše. pod "nama" tu obuhvatam sebe, tebe, i autora tog teksta. lako moguće da nam je na neki način i koristio (npr. manji porez). pride je naše neposredno okruženje manje-više isto kao što bi bilo da je neko drugi predsednik: iste filmove gledam, iste face mi se pojave na reklamama na TV-u, kleti Kardašijani još uvek muku muče sa frizerima... sa te lične strane, svejetoisto ima nekog smisla, sve ok. 

ali... kakav je uticaj svinja imao ili će imati na par stotina miliona koji nisu ja? autoru datog teksta su svi isti jer niko od ponuđenih neće uvesti socijalizam. tipičan salonski socijalizam kojim se radnička klasa posmatra kao nekakva apstrakcija, a sudbine pojedinačnih ljudi su nebitna stavka. tebi su isti jer te zabole za sudbine nekih ljudi tamo koje niti znaš niti želiš da znaš.

edit: ja znam konkretne ljude kojima nije isto. takođe znam da tamo negde ima mnogo ljudi kojima neće biti isto kada im ICE zakuca na vrata, ili im se ukinu subvencije za zdravstveno...

Aha, znači u tekstu se radnička klasa posmatra "kao nekakva apstrakcija", dočim ti posmatraš "sudbine pojedinačnih ljudi" kao vrlo konkretne, materijalne probleme :isuse: 

Do te mere su ti opipljive njihove sudbine da komotno zatvaraš oči pred činjenicom da je Obama deportovao više nego što Trump deportuje i da od uvođenja Obamacare cena zdravstvenog osiguranja neprekidno raste (premiums 55%, deductibles 111%). 

Do te mere si konkretan da se praviš blesav suočen sa sistemskim problemima i pretvaraš ih u individualne. "Kormilar (D) će bolje upravljati brodom od kormilara (R) jer ima bolju frizuru, ne obraćajmo pažnju na rupe u koritu kroz koje kulja voda!" 

Edited by Weenie Pooh
  • +1 2
Posted
54 minutes ago, iDemo said:

je jedna ozbiljna tema, ne?

Ne, nikako! Dok ne prebrojimo krvna zrnca i utvrdimo sta je bio Obamin otac i Kamalin askurdjel ima korenje da se jede ako treba :fantom:

• +1 1
Posted
1 hour ago, Weenie Pooh said:

Do te mere su ti opipljive njihove sudbine da komotno zatvaraš oči pred činjenicom da je Obama deportovao više nego što Trump deportuje i da od uvođenja Obamacare cena zdravstvenog osiguranja neprekidno raste (premiums 55%, deductibles 111%). 

Do te mere si konkretan da se praviš blesav suočen sa sistemskim problemima i pretvaraš ih u individualne. "Kormilar (D) će bolje upravljati brodom od kormilara (R) jer ima bolju frizuru, ne obraćajmo pažnju na rupe u koritu kroz koje kulja voda!" 

Aha, to je ono prezidentiranje oko kojeg je tu vladao ushit (mene isključivši) da se Baba zaobilazi s lijeva.

Sad, možda je Obama i deportovao sposobnije od Trumpa, čuda li čudnoga, ali ipak nije vadio maternice.

Cijena zdravstvenog osiguranja raste jer se bori s republikanskom sabotažom (bez individualnog mandata Obamacare ne fercera na povoljan način) koju među ostalim gari i rasistički bijeli lumpenproletarijat, kao što bi se borio, jednako bezuspješno, i precednik Bernie jer se stvari osim u jakobinskim fantazijama ne postavljaju by fiat, radničku klasu ne možeš klasno osvijestiti samo tako, filibuster-proof većina u Senatu ne dobiva se fantaziranjem o valu mladih, Demokratsku stranku ne možeš preuzeti upotrebom sektaških kretena poput Nine Turner, Davida Sirote i Briahne Joy Gray, a bez Demokratske stranke u đepu ne možeš nikako doći do vlasti osim tenkovima.

Bojim se da je Gandhilf u pravu, problem nije u neslovesnoj radničkoj klasi & u pokvarenosti power that be, problem je što se posao rade napreskokce, toliko nesposobno da je i Trumpovo kaotično preuzimanje republikanaca nedostižan uzor.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Roger Sanchez said:

Sad, možda je Obama i deportovao sposobnije od Trumpa, čuda li čudnoga, ali ipak nije vadio maternice.

Od kada je to Trampara i lekar koji radi u ICE?

Izmice mi logika.

• -1 1
Posted

Otkad to Obama lično deportuje?

• +1 1
Posted (edited)

.... lol greska

Edited by borris_
Posted
12 minutes ago, Roger Sanchez said:

Otkad to Obama lično deportuje?

To je dobro pitanje.

Ja, nekako, tu vidim neki chain of command, neka politika, manual, guidance, itd. Dakle, da li je to bilo ostrije u vreme Obame a sada labavo, ili je guidance isti ali su poizbacivali sve koje su mogli pa Trampari ostao samo okrajak? Mada, sasvim sam otvoren da gresim.

Mozda je to malcice informatvniji tok diskusije.

Posted

Pa ovako. U Obamino vrijeme intenzivno se provodi politika koja je popularna u narodu, među ostalim i među sindikatima i beslovesnom radničkom klasom, sve do Mustanga.

U Trumpovo vrijeme migranti su životinje, dapače gamad, i nikakvo neljudsko ponašanje više nije nezamislivo. The cruelty is the point.

5s2p8tumpdi51.jpg?width=960&crop=smart&a

Posted (edited)
4 hours ago, Weenie Pooh said:

Do te mere su ti opipljive njihove sudbine da komotno zatvaraš oči pred činjenicom da je Obama deportovao više nego što Trump deportuje...

ja poznajem ilegalce iz rodnog kraja (severna CG) koji su ovih dana u Njujorku, i ne smeju da odu lekaru jer se plaše da će ih pokupiti imigraciona služba. džaba to što Kuomo i DeBlasio apeluju i ubeđuju da im ne preti opasnost. moji poznanici ne bi imali nikakvih problema da je kojim slučajem Klintonka predsednik (ili Bajden, Sanders, Blumberg...).

isto važi i za mnoge druge ilegalce širom SAD. naime, Obamin pristup je bio da ojača kontrolu na granicama i oslabi kontrolu unutar SAD. ako neki lik iz Salvadora uspe da pređe granicu i nekako dođe do Denvera ili Njujorka, ICE mu neće predstavljati problem (izuzetak su kriminalci). nastavak takve prakse bi značio da ljudi koji uspeju da uđu u SAD mogu ceo život da provedu kao ilegalci i ne moraju da brinu da će ih negde pokupiti.

ja se nadam da će Bajden ukinuti ICE i ograničiti se na kontrolu na granici. što mu u praksi dođe slično onome što je Obama uradio, ali bi ukidanje ICE smanjilo mogućnost zloupotreba U budućim administracijama. 

opširnije:

Trump Administration Continues to Expand Interior Immigration Enforcement

Trump Administration Increases Immigration Enforcement at Businesses

Interior and Border Removals by ICE, 2008–2018:

fig12018.jpg?itok=3HREWjrC

Worksite Administrative Arrests as a Percent of All ICE Administrative Arrests:

fig2audit.jpg?itok=FuhVTJZP

Edited by Gandalf
Posted

Sta se to desilo u poslednjoj godini prvog mandata Obame?

Ja tu vidim i granice i interior deportacije na max.

Stavise, ceo prvi Obamin mandat deportacije rastu.

Posted
8 hours ago, dragance said:

Čoveče, ako si proveo malo duže vremena u LA od pukog turističkog dolaska, valjda razumeš o čemu mustang priča!

Nek zaradi više para pa će joj elej biti lepši. To je sve što imam da kažem na tu temu.

• Haha 1
Posted
4 hours ago, Roger Sanchez said:

Ček ba sirotanko naša, pa nisi li ti kupovala auto nema koja sedmica? :D Mislim OK, i ja sam, ali ne cvilim da mi ide loše.

Jedna stvar je očita, ti bi živjela u gradu a da ti ne uđe, a to ne može. Pusti ti crnu Kaliforniju, može ona i bez tebe, dođi u Busije ili u Marfu pa se snađi, da te vidimo.

pa meni i ulazi i to je okej. sama sam birala. hocu kaliforniju? hocu la? onda bolje placaj takse ali to ne znaci da cu da cutim ili da slusam pametnjakovice kako filozofiraju. ili da mi se major i guverner kurebecaju dok se ceo sistem raspada. 

moja poenta je bila da je lakse biti za bajdena u tax free stejtu nego trampovac u kvazi progresivnom. i ko tu vise placa drzavi? 

Posted

Kako da ne, Trump izmislio okrutnost i neljudskost, USA bila rajski vrt dok se on nije pojavio :lolol:

Umesto da elegantno tlaci kao prethodnici mu 

• +1 3
Posted

1 minute ago, mustang said:

moja poenta je bila da je lakse biti za bajdena u tax free stejtu nego trampovac u kvazi progresivnom. i ko tu vise placa drzavi? 

Zavisi da li imaš nekretninu u vlasništvu ili ne. Ja sam imao paralelno nekretnine u državi koja nije imala state income tax i u onoj koja je imala, i razlika u porezu nekretnina u te dve države je bila tačno onolika koliko sam uštedeo na tome što nisam plaćao porez na dohodak. Ali sam zato i dalje plaćao duplo veći porez na maloprodaju u državi koja nema porez na dohodak.

• Create New...