Jump to content
IGNORED

Trump - hoće li biti impeachment ili 8 godina drugačijeg predsednikovanja?

radisa

Recommended Posts

Posted

iako se, licno, sa izborom itekako ne slazem, pomenula sam vec da ako postoji svetla tacka u komplet prici, onda jeste to da je izborom trampa osvetljeno da demokratija ipak jos uvek postoji. inace, zasto bi svemocni establisment dozvolio da tramp bude izabran?

Ko kaze da je estabisment svemocan?

Taj argument potezu ovdasnji liberalitm kad im omanu teorije o slobodama, demokratiji, itd, itd...

okej, to je vrlo moguce. ali iz prilozenog trampovog angazmana, ono sto se zapravo odvija, jeste da imamo direktan prenos prelaska u oligarhiju. nije to bas revolucija koja je svetu potrebna. nikako.

Ne znam da gledam u buducnost, oligarhija je malo poteza rec, dovodi u pitanje stosta i ukljucuje, nuzno, likove koji su danas perjanice svakojakog napretka, ekonomskog, politickog, tehnoloskog...

Ili mozda mislis da gejtsovi i ostali muskovi nisu ta nastupajuca oligarhija, da ce da se svrstaju na stranu krezubih?

nije tramp pao s marsa, vec je tramp kao vec dokazano uspesan prodavac (btw, to je jedino iskustvo s kojim je usao u sve ovo i na koje se jos uvek jedino i oslanja) prodao maglu masi, koju je btw zajebao prvom prilikom.

Pa to sam i pitao, doduse ne tebe: kako to da se biracko telo skolovanotm u 150+ godina uzorne demokratije opredeli za 1 Trampa?

Kako to, da odjednom, po recimo raznim Andurilima, postane - politicki nepismeno?

Da tu ipak nesto malo ne skripi?

poenta je, da je njegova nesposobnost bila ocigledna vec i tokom kampanje.

tramp jeste 1 zlo i ocigledno pogresna karta na koju se igralo cisto radi promene. em promenu na bolje nije doneo, em ce, ocekivano, da unisti i ono ono malo boljitka ucinjeno od strane prethodnika (zdravstvo).

Vidi, ovako: daleko sam od bilo kakve podrske Trampovima i galopirajucem planetarnom trampizmutm

Ali, sumnjam da je samo zelja za promenama dovela do pojave/izbora Trampa i trampova diljem planete, bice da su u igri ipak neke drustvene pojave ciji domet jos uvek tesko mozemo da procenimo.

Sad, sta je bolje, a sta gore, sta svetu treba, a sta ne, videcemo, obaska sto svaki boljitak znaci neciji gubitak i obrnuto.

Dakle, sve u svemu - zivi bili pa videli  :cry:

Posted

Ne znam da gledam u buducnost, oligarhija je malo poteza rec, dovodi u pitanje stosta i ukljucuje, nuzno, likove koji su danas perjanice svakojakog napretka, ekonomskog, politickog, tehnoloskog...

Ili mozda mislis da gejtsovi i ostali muskovi nisu ta nastupajuca oligarhija, da ce da se svrstaju na stranu krezubih?

jeste poteza, vise je upotrebljavam kao aluziju/ilustraciju na kako tramp sprovodi svoju ulogu predsednika. (al moj je tip je da ce ga upravo to i unistiti. (i to pre isteka mandata))

Vidi, ovako: daleko sam od bilo kakve podrske Trampovima i galopirajucem planetarnom trampizmutm

Ali, sumnjam da je samo zelja za promenama dovela do pojave/izbora Trampa i trampova diljem planete, bice da su u igri ipak neke drustvene pojave ciji domet jos uvek tesko mozemo da procenimo.

Sad, sta je bolje, a sta gore, sta svetu treba, a sta ne, videcemo, obaska sto svaki boljitak znaci neciji gubitak i obrnuto.

nije neminovno. neki boljici su kolektivni pomak u pravcu progresa i imamo takve primere kroz istoriju. ono sto je upravo zastrasujuce jeste da smo trenutno u periodu kada se malo sa podsmehom i skepsom gleda na tako nesto. a to nije nimalo naivno.

i poenta nije u dostizanju kolektivne nirvane i to da budemo svi deca cveca, vec da svesno odustanemo od (uzasnih) gresaka iz proslosti.

Dakle, sve u svemu - zivi bili pa videli   :cry:

yep, zivi bili pa videli. 

Posted

Al će dotle izgleda sve poutpuštat. To bar zna:P

Lewadondwski, Christie, Bharara, Yates, Crowley, Reid, Flynn, Bannon, Comey ... red svojih, red njihovih, mogo bi Spicer bit sledeći.

Trump Considers Replacing Spicer With Fox News Host as Part of Broad Shake-Up

nije zanimljivo, bice vest tek kad otpusti kusnera ili ivanku  :fantom:

Posted

poenta je da je izabran covek koji ne bi smelo da bude na poziciji na kojoj je, iz malimilion vec navedenih razloga.

Nije smeo ni GW Bush da bude dva puta na poziciji na kojoj je bio, pa je ipak bio a Amerika nije propala nego je preživela a i svet je preživeo zajedno sa njom (doduše nisu baš svi preživeli, ponegde je bilo zlo i naopako a kod kuće je demokratija solidno načeta i to bi trebalo imati na umu danas kada se govori o najgorem od svih).

Posted

U drugim vestima, za Democracy Now se oglasio novinar koji je robijao 4 godine jer je analizirao mejlove koje su Anonimusi ukrali od Stratfora. Vrlo interesantna priča o 1 kvalitetnom državnom progonu, pogotovo ako se uzme u obzir da se država (ili paradržava) odvažila na primenu istog usred mandata 1 elokventnog i liberalnog predsednika koji nikoga nije bombardovao.

Posted

U drugim vestima, za Democracy Now se oglasio novinar koji je robijao 4 godine jer je analizirao mejlove koje su Anonimusi ukrali od Stratfora. Vrlo interesantna priča o 1 kvalitetnom državnom progonu, pogotovo ako se uzme u obzir da se država (ili paradržava) odvažila na primenu istog usred mandata 1 elokventnog i liberalnog predsednika koji nikoga nije bombardovao.

Ja znam da je to nezamislivo, ali postoje zemlje u kojima pravni sistem funkcionise mimo volje vlasti i u kojima (privatne) kompanije jure one im kompromituju podatke. Inace u Stratfor leaksu nije bilo nista sto bi ugrozilo tadasnju US adminsitraciju ali je bilo to da kremljanska kriminalna organizaciuja daje Netanjahuu kodove za raketne sisteme koje je prodala Iranu i da je Izrael u zamenu kriminalnoj organizaciji dao kodove za opremu koju je prodao Gruziji. Bilo je i to da Netanjahu ne veruje Obami zbog njegovog blagog stava prema Iranu. Takodje bilo je i ugrozavanja ljudi koji su u Venecueli radiuli protiv Caveza i Madura odavanjem imena. Ali sto bi ovo poslednje brinulo ikoga.

Stratfor je inace dno kace kad se radi o obavestajnim informacijama.

Posted

Videcemo.

“The president and the foreign minister reviewed common threats from terrorist organizations to include threats to aviation,” said H.R. McMaster, the national security adviser, who participated in the meeting. “At no time were any intelligence sources or methods discussed, and no military operations were disclosed that were not already known publicly.”

Mozda ce WP opet da se izvinjava. 

Meni deluje higly unlikely i spekulativno. I otkud bivsi officials to znaju? 

Posted

Meni deluje higly unlikely i spekulativno. I otkud bivsi officials to znaju? 

Da se jednom i ja i ti slozimo. Doduse ovo je dovoljno big da ne verujem da su ludi da ulete tek tako u pricu. 

Posted

Da se jednom i ja i ti slozimo. Doduse ovo je dovoljno big da ne verujem da su ludi da ulete tek tako u pricu. 

Nije im prvi put.

• Create New...