Shan Jan Posted December 2, 2023 Share Posted December 2, 2023 Ja mu samo zameram ovo zadnje slizavanje sa Katarskim robovlasnicima. Link to comment
nisam ja Posted December 11, 2023 Share Posted December 11, 2023 Pustio sam bio bekamove al batalio brzo. Ne znam šta mi nije leglo. a pogledo sam robija vilijamsa koji mi je uvek bio dijabola. o beksu je dovoljno pogledati onu skrivenu kameru kad mu rade statuu. nego beše najava za neki film, mislim da i džulija roberts glumi. Neka distopija. Gledo neko? Link to comment
Lezilebovich Posted December 11, 2023 Author Share Posted December 11, 2023 Gledao @Weenie Pooh i, nećeš verovati, kaže da je sranje Ne znam na kom topiku beše 1 Link to comment
Weenie Pooh Posted December 12, 2023 Share Posted December 12, 2023 Na Tviter Elon Musk Tesla Mustang Reeducation Extravaganza topiku. 5 Link to comment
Lucia Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 Intervju sa nekad dugogodisnjim prvim covekom ETA: vrda, kao zali a ne kaje se, ne zna, pere ruke, relativizuje... Ocekivani mindest, a opet moze biti zanimljivo ne samo nama kojima je od detinjstva decenijama ETA bila paradigma teroristicke ogranizacije. Detalji koji nije mnogo potenciran u dokumentarcu - masovni protesti Baskijaca protiv ETA otmice, mali procenat glasova - mozda bude nadu da se narod moze izboriti sa svojim samoproglasenim oslobodiocima/teroristima. Ali i za to su potrebne decenije sazrevanja, cak i kod politicki mnogo civilizovanije populacije. 2 Link to comment
nisam ja Posted December 16, 2023 Share Posted December 16, 2023 Gledao gilen meksvel. Slučajno. naslov ničim ne ukazuje na epstina. a u celom dokumentarcu niko osim njih dvoje nije spomenut. Lepo što je osuđena i što se pravda desila za srvajvere ali gde su ostali korisnici piramidalne šeme? ništa. posle vidim da ima druga sezona alek murdoka. Gledo neko? gledao sam i lilijan betankur. Isto taština praznine. Link to comment
namenski Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 (edited) 10 hours ago, Lucia said: Intervju sa nekad dugogodisnjim prvim covekom ETA: vrda, kao zali a ne kaje se, ne zna, pere ruke, relativizuje... Ocekivani mindest, a opet moze biti zanimljivo ne samo nama kojima je od detinjstva decenijama ETA bila paradigma teroristicke ogranizacije. Detalji koji nije mnogo potenciran u dokumentarcu - masovni protesti Baskijaca protiv ETA otmice, mali procenat glasova - mozda bude nadu da se narod moze izboriti sa svojim samoproglasenim oslobodiocima/teroristima. Ali i za to su potrebne decenije sazrevanja, cak i kod politicki mnogo civilizovanije populacije. Jel mozes, kad stignes naravno, da pojasnis kako to mnogo civilizovanija populacija koja je dozivela 1 kvalitetan gradjanski rat koji je kostao, ako se dobro secam oko 500,000 poginulih i koja je posle toga decenijama zivela u punokrvnoj, kvalitetnoj diktaturi poznatoj kao frankizam i prema kojoj su istocnoevropske narodne demokratije bile male mace - sazri? A, da, i ko to proglasava oslobodioce/teroriste, sertifikuje, taj rad? Hvala. Edit: naravno, ako ti odgovara, i na nekom prikladnijem pdf/topiku, politika, istorija, taj rad... Edited December 17, 2023 by namenski Link to comment
Patty Lee Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 10 hours ago, nisam ja said: Gledao gilen meksvel. Slučajno. naslov ničim ne ukazuje na epstina. a u celom dokumentarcu niko osim njih dvoje nije spomenut. Lepo što je osuđena i što se pravda desila za srvajvere ali gde su ostali korisnici piramidalne šeme? ništa. posle vidim da ima druga sezona alek murdoka. Gledo neko? gledao sam i lilijan betankur. Isto taština praznine. Taj Gilejn doc ti je ustvari drugi deo Filthy Rich-a (samo je prvi deo o Epstajnu), i da, jako loše je urađeno, prvi deo je ok, ovo je trešina. Nisu čak ni normalno objasnili šta su oni zapravo radili i u čemu je problem, ispada da su bili neki bogati kripsteri sa lošim vajbom. Alek Murdoka s02 pogledaj, kratke su epizode (po pola sata). Ovo poslednje nisam gledala, ali na slepo cenim da treba podmazati giljotinu. Link to comment
Lucia Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 @namenski Frankova diktatura je toliko ogadili Spancima tradicionalne stubove autoritarnih rezima (vojski, crkvu) i dovele da sada, samo 50 godina posle, Spanija bude vodeca EU zemlja u ljudskim pravima. Ono sto mene dodatno kod njih odusevljava je koliko se brzo reaguje (organizuju masovni protesti, mediji) i na pojedinacne slucajeve nasilja. Zasto se to ne dogadja kod mnogih naroda koji su prosli kroz slicne traumaticne periode diktature? Mislim da je propocionalno kontinuiranom vremenu provedenom u vecim gradovima i njihovoj velicini, suzivotu u civilizaciji treba vreme da sazri u osnovnu politicku zrelost. Spanija je imala vekove da uci lekcije, neke veoma teske, ali iskustvo i narocito sposobnost ucenja na greskama je dragoceno. Razvijena (politicka) kultura se vidi i u nacinu komunikacije sa sagovornicima. Tvoj agresivni i nadmeni nacin komunikacije prema meni generalno je razlog zasto necu prihvatiti tvoj poziv "Edit: naravno, ako ti odgovara, i na nekom prikladnijem pdf/topiku, politika, istorija, taj rad..". Quote A, da, i ko to proglasava oslobodioce/teroriste, sertifikuje, taj rad? Ako pitas za "samoproglasenim oslobodiocima/teroristima", odnosilo se na MO teroristickih organizacija: sami se proglase za oslobodioce svog naroda formulom "ubijamo zlotvore da bismo vas spasili, mora tako" - to i sam Ternera u ovom intervjuu potvrdjuje (zabavno/tuzno kako tvrdoglavo istrajava da je spasilac uprkos cinjenicama: demonstracije, izborni rezultat). Jos preporuke za ovaj dokumentarac: ETA je u svom dugom postojanju od 1958 do deaktivacije 2011, i konacnog razlaza 2018 (proglas procitao bas Ternera) skolski primer za MO teroristicke organizacije: atentati na zvanicnike, eksplozije (car bombs) na opstu populaciju u okruzenju, otmice ucene, iznuda "revolucionarnog poreza", ubistvo saboraca neistomisljenika/"izdajnika"... Sada su neke druge TO u medijskom fokusu ali MO je isti. Ono sto nije tipicno je sto se u ETA slucaju glas naroda, koji ne zeli da ga tako "spasavaju" (Ternera i sad kaze "deo naroda", izbori kazu ~80%), podigao toliko da je ipak stigao do njihovog vodjstva i sto su ipak prelomili da se deaktiviraju. Presedan nazalost, IMO zahvaljujuci politickoj zrelosti naroda sa obe strane. Dokumentarac je koncipiran kao dugacki intervju, hronoloski, presecan dokumentarnim snimcima vecih teroristickih akcija, koje onda Ternera komentarise. Ostao je nedorecen u veoma bitnom ubistvu "izdajnice" Yoyes 1986 (pocetak javnog bunta Baskijaca protiv ETA) i njenom prethodnom egzilu u Meksiku. Pretpostavljam da je bilo tako dogovoreno unapred, da novinar ne insistira na nekim pitanjima koja se namecu. Vodio ga je vise kroz osecanja i razmisljanja (onda i sad). Poslednje pitanje naravno "cemu sve to, da li je vredelo"... @Patty Lee mislim da bi se tebi dopao zabavno izvestaceni francuski sarm Betankur dokumentarca. zainteresovalo me to "za giljotinu" na sta mislis 2 Link to comment
Patty Lee Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 30 minutes ago, Lucia said: mislim da bi se tebi dopao zabavno izvestaceni francuski sarm Betankur dokumentarca. zainteresovalo me to "za giljotinu" na sta mislis E pa sad moram i to da vidim, goddammit. Iskr, više sam se sad zainteresovala za ovaj Face to Face with ETA 1 Link to comment
namenski Posted December 17, 2023 Share Posted December 17, 2023 Quote Mislim da je propocionalno kontinuiranom vremenu provedenom u vecim gradovima i njihovoj velicini, suzivotu u civilizaciji treba vreme da sazri u osnovnu politicku zrelost. Spanija je imala vekove da uci lekcije, neke veoma teske, ali iskustvo i narocito sposobnost ucenja na greskama je dragoceno. Razvijena (politicka) kultura se vidi i u nacinu komunikacije sa sagovornicima. Da ne komentarisem deo o ogadjivanju diktatura, tek da vidim da li sam dobro razumeo ovo gore: veliki gradovi su spas i to kazes za jednu od pre manje od 50 godina najnerazvijeniju evropsku zemlju, izrazito agrarnu, u kojoj su seljaci, koji su BTW josi u doba poodmaklog Franka ziveli u zemunicama u polufeudalnom odnosu sa velikim zemljoposednicima. I ne zive u gradovima. A vekovima ucis lekcije tako sto, prakticno od formiranja nacije koje si proslavio jednim tacnije 2 temeljna etnicka ciscenja, inace dosta kasnog za evropske prilike, zaris, palis, haras, konkvistadorisestm po bijelom svetu do i preko mere koja bi se danas oznacila kao genocid, po zlu ostajes zapamcen u Holandiji i okolo, Italiju da ne spominjem, dok ti unutrasnja istorija spada u najnasilnije, najnetolerantnije i najrepresivnije evropske istorije bez prakticno sastavljene decenije mira, pa te jos na sve to sopstvena elitatm zatrpana stotinama tona zlata i jos vise srebra (bukvalno) dovede na prosjacki stap, na stranu zestoka centralizacija, suzbijanje do potpunog poricanja autenticnih autonomija... Nesto ne uspevam da nadjem materijal za nastanak mnogo politicki civilizovanije populacije, pomagaj... Quote Tvoj agresivni i nadmeni nacin komunikacije prema meni generalno je razlog zasto necu prihvatiti tvoj poziv "Edit: naravno, ako ti odgovara, i na nekom prikladnijem pdf/topiku, politika, istorija, taj rad..". Nemoj da bezis u mene mi : naprosto sam te pozvao, nista licno naravno, na prikladniji topik buduci da je ovo topik o serijama, pa jos Netflix-ovim, a da si ti preporuku obogatila sopstvenim smatranjima na politicke teme pa da ne smetamo... Nista vise i nista manje. Quote Ako pitas za "samoproglasenim oslobodiocima/teroristima", odnosilo se na MO teroristickih organizacija: sami se proglase za oslobodioce svog naroda formulom "ubijamo zlotvore da bismo vas spasili, mora tako" - to i sam Ternera u ovom intervjuu potvrdjuje (zabavno/tuzno kako tvrdoglavo istrajava da je spasilac uprkos cinjenicama: demonstracije, izborni rezultat). Pitam! Ako se neke samoproglasavaju, onda verovatno postoje i neke koje je neko - proglasio? Ko proglasava, zasto, kako?... Ili to ne ide bas tako? Ili, mozda, u slucaju ETA ima smisla pitanje da mozda, ali samo mozda od '58, dakle formiranja do pada frankizma nije bila (bas) toliko teroristicka, a posle jeste? Quote ETA je u svom dugom postojanju od 1958 do deaktivacije 2011, i konacnog razlaza 2018 (proglas procitao bas Ternera) skolski primer za MO teroristicke organizacije Ih, pa nije valjda tako prosto: eno na primer, blizu, preko mora, 1 FLN je od pocetka do kraja bio пар екселанс samoproglasena teroristicka organizacija, mnogo zesca i po MO kudikamo teroristickija od ETA-a, pa su na kraju isti oni koji su ga proglasili seli s njim za svajcarski sto... I to u 1 populaciji za koju je cak i tadasnja spanska bila civilizovana... Ili, u najmanju ruku malo pismenija... Link to comment
nisam ja Posted December 21, 2023 Share Posted December 21, 2023 (edited) Bad surgeon wtf. idem da gledam kupera. Edited December 21, 2023 by nisam ja Link to comment
elementary Posted December 22, 2023 Share Posted December 22, 2023 Gledao neko Rebel Moon? Naravno kritika ga nagradila ,sve pokazuje da je sranje ali jednostavno ga moram gledati ,trejler je izgledao fenomenalno . Link to comment
Shan Jan Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 (edited) Javi kako je proslo i mene zanima al toliko su ga napljuvali po netu da ne bih da se razocaravam Edit: iz trejlera se vidi da glavna glumica ima raspon emocija jednog drveta. Edited December 23, 2023 by Shan Jan Link to comment
Arkadija Posted December 23, 2023 Share Posted December 23, 2023 11 hours ago, elementary said: Gledao neko Rebel Moon? Naravno kritika ga nagradila ,sve pokazuje da je sranje ali jednostavno ga moram gledati ,trejler je izgledao fenomenalno . Ahaha, ja sinoć odgledala. Trešina na kub, ali jedna od onih koje moraš da odgledaš do kraja. Likovi su jednodimenzionalni, gluma je očajna, priča je kombinacija svih mogućih klišea, sve je predvidljivo i banalno. Jedva čekam nastavak. 1 Link to comment
Recommended Posts