Jeremija Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Stvari su suštinski vrlo jednostavne, Razna sirotilja je nekritički, masovno prihvatana/dovodjena zbog jeftine eksploatacije, gurana u geta bez ikakve namere da se intergriše u državnu zajednicu, verovatno da bi se posle iste te eksploatacije na ovaj ili onaj način vratila tamo odakle je došla. E, sad, pošto nije oterana, a i nema nameru da ide, mi se čudimo zašto nije prihvatila kulturološke obrasce domaćina? 8 1 1
Krampa Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 7 minutes ago, Jeremija said: Stvari su suštinski vrlo jednostavne, Razna sirotilja je nekritički, masovno prihvatana/dovodjena zbog jeftine eksploatacije, gurana u geta bez ikakve namere da se intergriše u državnu zajednicu, verovatno da bi se posle iste te eksploatacije na ovaj ili onaj način vratila tamo odakle je došla. E, sad, pošto nije oterana, a i nema nameru da ide, mi se čudimo zašto nije prihvatila kulturološke obrasce domaćina? ovo je direkna posledica socijalnih problema a manje etno-religioznih. zato se napadaju nike patike i aple iphone radnje. to je bio slucaj i u americi 90tih, britaniji, srbiji, belgiji, svedskoj i na drugim mestima kada siromasna masa podivlja. generacijski su na samom dnu drustva, ignorisani i odbaceni. prikriveni rasizam i islamofobija koja svakodneno izbija iz lepe evropske socijaldemokratske i liberalne evrope je cinila da se ovo kad tad desi. danas u francuskoj, sutra u holandiji, belgiji, nemackoj ili skandinaviji. ovo su deca ili unuci nisko obrazovanih radnika i malih privatnika, kojima je po defoltu odredjeno da ostanu u toj rupi. ovo je prvenstveno klasni problem pa sve ostalo. 4 3
Lancia Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Koji uzas Vidim na netu, ima ljudi koji organizovano brane svoju imovinu.
Lancia Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Da ne lupam, ne znam koren protesta, vidim ima dosta belih demonstranata, sto bi bila neka ekstremna levica (ako uopste ima politicki predznak), kao svojevremeno u Katalunji, boli ih uvo zbog cega se protestuje, glavno da ima sta da se pali i razbija. 3
Zaboravan Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 30 minutes ago, Lancia said: Koji uzas Vidim na netu, ima ljudi koji organizovano brane svoju imovinu. Eh, gore automobili, radnje... Užas će biti kada krene masovno krv da teče. Bojim se tako će biti.
borris_ Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Nece biti masovne krvi sada. Ali sledeci protesti, to nam ne gine. Zadnji vakvi protesti su bili 2005. (ne racunam GJ). 1 2
borris_ Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Do juce su LFI i zeleni podrzavali nerede, nisu htjeli da pozovu na mir. Danas svi kukaju kako im treba sto vise policije, gradonacelnik Lyona, Grenoble-a (zeleni) i svi ostali. Unistise im gradove. Ovdje imamo sampionku, Alma Dufour, LFI (saborka) Prvo ide tvit od juce: "La fin justifie les moyens" Pa onda tvit od jutros "Kme kme posaljite vise policije"
borris_ Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Inace sinoc je nekoliko gradonacelnika bilo napadnuto (uglavnom desnica i to ne ekstremna). Po raspolozenju (ovo sto cujem oko mene) ne pise se dobro LFIu i zelenima. Najbolje se ponio Fabian Toussel, komunisticka partija. 1
Popular Post borris_ Posted July 1, 2023 Popular Post Posted July 1, 2023 30% uhvacenih su maloljetnici (i to dobro mladi). Ovdje se povela rasprava o odgovornosti roditelja. Evo malo mog iskustva. Stanujem u bogatom predgradju pariza gdje ipak ima socijalnih stanova. Djeca su izmjesana, skole su dobre. Moj sin ima grupu prijatelja skojima igra lopte od malena (sada manje). Grupa je skroz izmjesana. Evo cetiri primjera: Noam, roditelji razvedeni on zivi sa mamom. Mama ima dobar posao, druzi se sa svakim. Pustent sa lanca. Uvjek je pravio probleme. I nije zbog rasizma, kupili smo ga sa ulice da ne bude sam, spavao kod svakog ali kvrc. Sada je ucestvovao u neredima (15 godina). Ariles, roditelji razvedeni, tata u alziru, radi na tv. Dobar djak ali je nekako sve poslo naopako radi drustva. Poceo je da krade da se bije. A ista prica kao sa Noamom. Njega mi je bas zao. Ismael, roditelji razvedeni, zivi sa majkom ali tata je uvjek tu. Djete bez problema, svaki put se lijepo ispricamo. Tata je tu da ga usmjeri. Vjerovatno buduci profesionalni fudbaler. Aurélien, roditelji razvedeni, mama kamerunka se ponovo udala sa Fabrice-om. Odlican djak dobar fudbaler (moguce buduci profesionalac), Fabrice je tu n'a svakom treningu i na svakoj utakmici koju ima. Svi oni zive u bogatom kraju, svi idu u dobre skole, drustvo je bas pomjesano, djeca spavaju jedni kod drugih, roditelji se druze i nije bilo price o rasizmu. Ali eto ako roditelji nisu tu da te usmjere sve moze da ode naopako. 10 1
borris_ Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 47 minutes ago, borris_ said: Najbolje se ponio Fabian Toussel, komunisticka partija. Fabien Roussel ne Toussel
Venom Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 1 hour ago, borris_ said: 30% uhvacenih su maloljetnici (i to dobro mladi). Ovdje se povela rasprava o odgovornosti roditelja. Evo malo mog iskustva. Stanujem u bogatom predgradju pariza gdje ipak ima socijalnih stanova. Djeca su izmjesana, skole su dobre. Moj sin ima grupu prijatelja skojima igra lopte od malena (sada manje). Grupa je skroz izmjesana. Evo cetiri primjera: Noam, roditelji razvedeni on zivi sa mamom. Mama ima dobar posao, druzi se sa svakim. Pustent sa lanca. Uvjek je pravio probleme. I nije zbog rasizma, kupili smo ga sa ulice da ne bude sam, spavao kod svakog ali kvrc. Sada je ucestvovao u neredima (15 godina). Ariles, roditelji razvedeni, tata u alziru, radi na tv. Dobar djak ali je nekako sve poslo naopako radi drustva. Poceo je da krade da se bije. A ista prica kao sa Noamom. Njega mi je bas zao. Ismael, roditelji razvedeni, zivi sa majkom ali tata je uvjek tu. Djete bez problema, svaki put se lijepo ispricamo. Tata je tu da ga usmjeri. Vjerovatno buduci profesionalni fudbaler. Aurélien, roditelji razvedeni, mama kamerunka se ponovo udala sa Fabrice-om. Odlican djak dobar fudbaler (moguce buduci profesionalac), Fabrice je tu n'a svakom treningu i na svakoj utakmici koju ima. Svi oni zive u bogatom kraju, svi idu u dobre skole, drustvo je bas pomjesano, djeca spavaju jedni kod drugih, roditelji se druze i nije bilo price o rasizmu. Ali eto ako roditelji nisu tu da te usmjere sve moze da ode naopako. Kakav je background policajaca koji ubijaju ljude u kolima bez ikakvog razloga? 5
borris_ Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Ne znam,napisao sam ti o djeci koju znam. Jedan od njih je palio kola u gradu u kojem je imao sve da uspije bez i da zna ko je "Mali andjeo Nahel". 1
copkillah Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 2 hours ago, borris_ said: 30% uhvacenih su maloljetnici (i to dobro mladi). Ovdje se povela rasprava o odgovornosti roditelja. Evo malo mog iskustva. Stanujem u bogatom predgradju pariza gdje ipak ima socijalnih stanova. Djeca su izmjesana, skole su dobre. Moj sin ima grupu prijatelja skojima igra lopte od malena (sada manje). Grupa je skroz izmjesana. Evo cetiri primjera: Noam, roditelji razvedeni on zivi sa mamom. Mama ima dobar posao, druzi se sa svakim. Pustent sa lanca. Uvjek je pravio probleme. I nije zbog rasizma, kupili smo ga sa ulice da ne bude sam, spavao kod svakog ali kvrc. Sada je ucestvovao u neredima (15 godina). Ariles, roditelji razvedeni, tata u alziru, radi na tv. Dobar djak ali je nekako sve poslo naopako radi drustva. Poceo je da krade da se bije. A ista prica kao sa Noamom. Njega mi je bas zao. Ismael, roditelji razvedeni, zivi sa majkom ali tata je uvjek tu. Djete bez problema, svaki put se lijepo ispricamo. Tata je tu da ga usmjeri. Vjerovatno buduci profesionalni fudbaler. Aurélien, roditelji razvedeni, mama kamerunka se ponovo udala sa Fabrice-om. Odlican djak dobar fudbaler (moguce buduci profesionalac), Fabrice je tu n'a svakom treningu i na svakoj utakmici koju ima. Svi oni zive u bogatom kraju, svi idu u dobre skole, drustvo je bas pomjesano, djeca spavaju jedni kod drugih, roditelji se druze i nije bilo price o rasizmu. Ali eto ako roditelji nisu tu da te usmjere sve moze da ode naopako. Mislim da si potpuno nesvesno implicirao da je za emigrantsku decu jedina šansa da vode koliko-toliko normalan život - fudbal. 1 1
Recommended Posts