radisa Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 1 minute ago, borris_ said: Sto je najgore u tim njihovim naporima imaju podrsku neke ljevicarske elite ( ne svih naravno) jer ta "elita" smatra da su oni novi proleteri i da ih treba stititi. Korisni idioti ili plaćeni?
borris_ Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 Korisni idioti. Mélenchon i njegova partija. On zeli njihove glasove. Prosle godine su isli na miting koji je organizovao ovaj sanjar, parole o velikom bogu su se uzvikavale samo tako (a da ne pricam o izraelu). On je malo prolupao poslije ovog zadnjeg atentata, napisao je da je Čečenska zajednica problem u fr i da ih treba sve poslati kod Putina. Tu su i neke feminiskinje (opet ponavljam nisu sve) koje neprekidno napadaju "bijelog covjeka" ali kojima ne smeta ono sto se desilo u njemackoj za novu godinu i ne interesuje ih jadna Mila. Ne zele da njihov glas bude rame uz rame sa ekstremnom desnicom. Ekstremni islam im naravno ne smeta.
borris_ Posted October 24, 2020 Posted October 24, 2020 (edited) Pricali smo na ovom forumu o trendu da svako ko ne misli kao ja je raista ili ekstremni desnicar. Evo primjer, bio je clanak o petero muslimanskih zena koje se bore protiv ekstremnog islama u Le Figaro-u. To su najstarije fr novine oduvjek desnicarske ali nikad nisu bile ekstremna desnica (uostalom Dassault njihov vlasnik je zavrsio u njemackom logoru jer nije htio saradjivati, spasili ga komunisti i od tada je tajno finansirao Humanité). Sada su naravno postale medij ekstremne desnice. Edited October 24, 2020 by borris_
bradilko Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 (edited) 14 hours ago, Anduril said: Da se ne ponavljam: slazem se sa ovim. tehnoloski razvoj ne prate regule. ogroman kix pravne i politicke nauke uopste drustvenih nauka. i vlasnistvo drustvenih mreza i net medija mora po kontrolu. ogroman problem kome nema resenja na vidiku. nema volje i jedinstvenog stava, nema ozbiljne rasprave vec se sve svede na upiranje prstom. pa kao i u ekonomiji koncepat samoregulacije nije doneo opsti boljitak. Edited October 25, 2020 by bradilko
Jozef K. Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 Zanimljivo se razvija sukob na relaciji Makron - Erdogan. 1
steins Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 B92: Turska optužila Evropu: Ovo što se dešava muslimanima - tako je bilo Jevrejima u 20. veku http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=10&dd=25&nav_category=78&nav_id=1753058[emoji1]Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Redoran Posted October 25, 2020 Posted October 25, 2020 11 hours ago, Jozef K. said: Zanimljivo se razvija sukob na relaciji Makron - Erdogan. Више је сукоб на релацији Макрон-Братство. У Катару избацују француске производе из супермаркета.
zorglub Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 (edited) On 24.10.2020. at 22:38, namenski said: Ali, to nojevi liberalne orijentacije nece ili ne zele da vide i priznaju: oni bi da lece, poput andurila, simptome, a ne uzroke jer bi ih okretanje uzrocima dovelo pred poprilicno nezgodnih pitanja na koja nemaju, ili, na koja se tacnije boje i da pocnu da odgovaraju, traze odgovore. Pred ekstremnom desnicom, sutra mozda i levicom, isturaju se tlapnje poput uvodjenja cenzure, zabrana, kontrole, sve do jednog instrumenti koji su se - treba se setiti pokojnog takozvanog realnog socijalizma - pokazali neuspesnim i po pravilu vodili u jos vecu represiju. Izvini, ali ceo post je opšte mesto. Pride sa nekakvog izmišljenog centra napadaš i levo i desno, bez da ijednog trenutka daš naznaku rešenja koje im izmiče. Edited October 26, 2020 by zorglub 2
namenski Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 17 minutes ago, zorglub said: Izvini, ali ceo post je opšte mesto. Pride sa nekakvog izmišljenog centra napadaš i levo i desno, bez da ijednog trenutka daš naznaku rešenja koje im izmiče. Ma kakvo te izvinjenje spopalo... Nije mi bila nikako namera da se pozicioniram, jos manje da udaram levo i desno. Tvrdnja je, pojednostavljeno, da mediji nisu krivi: oni su su samo slika, odraz, posledica stanja u drustvu, sistemskih problema koji se naturanjem price o medijima kao uzroku svih zala pokusavaju da gurnu pod tepih. I problem je poprilicno stariji od Interneta, drustvenih mreza, itd, itd..: zapocela ga je televizija, da sam zloban rekao bih da je to uradila zaglupljivanjem ljudi, pretvaranjem u zombije zatrpavane informacijama plasiranim iz najrazlicitijih pobuda i interesa. Civilizacijsku sansu, nevidjenu posle Gutenberga - Internet - majstori su ispinkovalitm samo tako: od sredstva za informisanje i beskrajno raznoliku razmenu informacija, misljenja, ideja, dobili smo virtuelni Kurir, da bi smo sada razbijali glavu kako da ga obuzdamo, da ne kazem regulisemo. Pritom znamo - primera ima koliko hoces - da zabrane, regulacije, cenzure i slicne alatke nikada dobra donele nisu. A sto se tvoje kritike da ne nudim nikakvo resenje - u pravu si. Nemam ga, bas kao i danasnji svet uostalom. Ono se, verovatno, krije u osposobljavanju velikog, sto veceg broja ljudi da kriticki misle, u obrazovanju, itd, itd... Ali to vec nije stvar koju mogu da rese mediji: oni u tome mogu da posluze samo kao transmisija, alat...
steins Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 Pogba odbio da igra za reprezentaciju Francuske zbog Makronove islamofobije.Dokle to ludilo ide bog te ...Sent from my Mi 9T using Tapatalk
radisa Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 3 minutes ago, steins said: Pogba odbio da igra za reprezentaciju Francuske zbog Makronove islamofobije. Dokle to ludilo ide bog te ... Sent from my Mi 9T using Tapatalk Marina otvara šampanjac... Nije mi jasno, šta muslimansak zejednica očekuje da će da se desi? Šta misle da postižu ovakvim nastupima, akcijama, delanjem? Zaratiće se i oni će pobediti? Mislim, ovim će samo dovesti fašiste na vlast, a posle toga će im biti 100 puta gore... Ne razumem, stvarno...
Filozof manijak Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 7 minutes ago, radisa said: Marina otvara šampanjac... Nije mi jasno, šta muslimansak zejednica očekuje da će da se desi? Šta misle da postižu ovakvim nastupima, akcijama, delanjem? Zaratiće se i oni će pobediti? Mislim, ovim će samo dovesti fašiste na vlast, a posle toga će im biti 100 puta gore... Ne razumem, stvarno... Sve mi se čini da ta zajednica namerno traži konfrontaciju, nadam se da grešim 2
Pečorin Posted October 26, 2020 Posted October 26, 2020 12 minutes ago, steins said: Pogba odbio da igra za reprezentaciju Francuske zbog Makronove islamofobije. Dokle to ludilo ide bog te ... Sent from my Mi 9T using Tapatalk Ipak fake
Recommended Posts