Jump to content

Rat za Nagorno-Karabah

Featured Replies

3 minutes ago, Bogotac said:

Jel ovo gledaju nasi rusofili?:fantom:Nesto mi cute o ovome.

Gledali smo to vec recimo kod povlacenja ruskog kontigenta sa Kosova 2003. Kriv je Djindjic odnosno Pasinijan sto se umiljavaju zapadu a za sta sledi zasluzena bozja odnosno ruska kazna.

Rusofile kad pitas I Gadafi je pred smrt mnogo surovao sa EU.

Samo 100procentna odanost Imperatoru ima da se vrednuje I nagradi.

Edited by dillinger

• Replies 962
  • Views 115.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Та медаља има две стране. У Јерменији већ годинама постоји солидан антируски сентимент чији део је стална кампања да се руска база у Гјумрију избаци напоље. То је врло интересантно размишљање, будући

• Реално ми не ваља тај пост. Аргумент о некој свеобухватној кампањи и систематском отклону не стоји.   Мислим да је главни проблем између Русије и Јерменије тренутно тај што Руси не верују Па

• Нисам баш сигуран шта је Руси требало да ураде овде, зарате са Азерима на њиховој међународно признатој територији? Ово је пре свега јерменски фејл за који Јермени имају само своју елиту да криве. При

Posted Images

6 minutes ago, dillinger said:

Samo 100procentna odanost Imperatoru ima da se vrednuje I nagradi.

Ni to nije dovoljno. Rusija ne moze da zastiti ni LNR/DNR, (a i Krim je upitan) a kamoli KiM ili N-G.

1 hour ago, NevenMan said:

Da nije bilo te jebene zaostale AzoKomunistije ne bi bilo ni Vucica, Milosevica, Dacica; proruskog uticaja na sve kod nas i svih sranja kroz koje smo prosli...

A to je znači, zaostale azijske komuljare nam instalirale Miloševića, Dačića, i Vučića :isuse: Posle će kažu da smo paranoični mi kojima se priviđa Truli Zapad u svakoj senci... 

54 minutes ago, Peter Fan said:

Ni to nije dovoljno. Rusija ne moze da zastiti ni LNR/DNR, (a i Krim je upitan) a kamoli KiM ili N-G.

A kako su odbranili Asada?

Blind kokoška meets zrno.

4 minutes ago, Nikodije said:

A kako su odbranili Asada?

Sam Asad + Iran

13 minutes ago, Peter Fan said:

Sam Asad + Iran

Ne bas,al dobro,da ne dizemo opet ovu temu.

Odbranili su Asada zbogradi neometanog raspamecivanja iz vazduha i basibozuka protiv kojih su se borili.

2 hours ago, assignment said:

Sto ne menja cinjenicu da je tvoje misljenje glupo do bola, dzabe si ga napisao bez greske. I to sto si sada odgovorio je vise pokazatelj tebe, nego mene. Ja srpsku skolu video nisam, stim smatram da i odlicno pisem i pricam jezik

Izvini; pretpostavljam da si odrastao u Rusiji pa se tako boris protiv mrskog zapada

3 hours ago, Mel said:

Mislim na kom je nivou generalno diskusija ovde, josh malo pa ce neko napisati da je i Rusija trebalo da se prikljuchi NATOu kad se raspadao istochni blok 90ih, pa bi ih sad NATO shtitio od sebe a ne da ih Ukrajina shamara, mmw.

Ovaj, Mel - Putin je lično cimao i saksofonistu i juniora glede članstva, oba su otprilike bili u wtf fazonu i ispalili neke floskule. Bilo je vremena, ali ne i pameti. Uostalom, zavisi šta se smatra pameću, ovo danas je US-u prilično do yaya.

42 minutes ago, NevenMan said:

Izvini; pretpostavljam da si odrastao u Rusiji pa se tako boris protiv mrskog zapada

Kakve veze ima i Putin i Zapad sa Jermenskim neuspesnim pokusajem da prekrajaju "Avnojevske" granice i gde su izgubili rat, i diplomatski i vojno.

Azeri su se 30+ godina spremali, i vojno i politicki, da povrate suverenitet nad svojom teritorijom. Uspeli su da naprave saveznistvo i sa Turskom i sa EU, i uspeli su u svojoj nameri. 

Sacekali su pravi politicki trenutak i za 48h sve je gotovo. 

Putanje je zasto vlast u Jerevanu nije pomogla snagama NK. 

3 hours ago, Tutankamon said:

U bilo kom trenutku nakon izgubljenog rata u NK. Rusi su bili u soku kad su videli sta rade dronovi...oni su tek sad naucili kako da se protiv njih bore i da ih proizvode...Jermenima ne moze da pomogne ni Nato ni EU jer su nemocni s obzirom na okolnosti da im taj Azerbejdzan treba ko nikad zbog nafte i gasa i zamene ruskih energenata istim a i Turska im.treba kao saveznik. Jermeni im ne nude strateski skoro pa nista.

NK kriza nije počela pre tri godine, eskalirala je u rat još 1992., taj rat su dobili Jermeni i od tada su držali pozicije. Napisao sam da su te godine, kad su jermenske akcije najviše vredele, bile i najbolje vreme za ustupke do trajnijeg rešenja krize u vrlo lošem okruženju za Jermene, ali su oni olako poverovali u široka ruska leđa.

Rezime Namenskog je u tom smislu najtačniji - u se i u svoje kljuse i probaš da uhvatiš povoljan vetar, inače služiš za potkusur.

Jermeni su doživeli da ih Rus brani a Grk hrani i panično pokušavaju da urade bar kontrolu štete. Ovaj topik bi samo time i trebalo da se bavi, znamo i zašto.

12 minutes ago, x500 said:

Pitanje je zasto vlast u Jerevanu nije pomogla snagama NK. 

Ko zna, možda se to jednom pokaže i sasvim racionalnim.

Azerbejdžan je izabrao trenutak u kom je potreban svima. Turska je potrebna svima. Iran je regionalna sila. 

Jermene je sustigla nova realnost i ta gorka pilula ume nekada da bude lek. 

18 minutes ago, April said:

NK kriza nije počela pre tri godine, eskalirala je u rat još 1992., taj rat su dobili Jermeni i od tada su držali pozicije. Napisao sam da su te godine, kad su jermenske akcije najviše vredele, bile i najbolje vreme za ustupke do trajnijeg rešenja krize u vrlo lošem okruženju za Jermene, ali su oni olako poverovali u široka ruska leđa.

Rezime Namenskog je u tom smislu najtačniji - u se i u svoje kljuse i probaš da uhvatiš povoljan vetar, inače služiš za potkusur.

Jermeni su doživeli da ih Rus brani a Grk hrani i panično pokušavaju da urade bar kontrolu štete. Ovaj topik bi samo time i trebalo da se bavi, znamo i zašto.

Rusija je tad, da te podsetim bila malte-ne na kolenima, sa onom inflacijom, posle su uh Ceceni guzili kako su hteli...nesto ta ledja i nisu bila tako siroka 90-ih godina ali opet ti Rusi...

22 minutes ago, April said:

NK kriza nije počela pre tri godine, eskalirala je u rat još 1992., taj rat su dobili Jermeni i od tada su držali pozicije. Napisao sam da su te godine, kad su jermenske akcije najviše vredele, bile i najbolje vreme za ustupke do trajnijeg rešenja krize

Ti se šališ, jel da?

Zamisli poverenje koje postoji izmedju Srba i Albanaca, pa na to dodaj jedan genocid (1915-1918) i jedan pogrom (1989) nad Jermenima od strane Turaka i Azera koje oni smatraju “turskim plemenom kojem je Lenjin dao državu”, i razumećeš zašto Jermenima ustupci i kompromis sa “Turcima” na pamet nisu padali sve ove godine.