morgana Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 citam sad i ja da je guberina zvucao slicno, svejedno, u filmskom smislu je govor promasen minimalisticka rezija scena u sudnici (mimo maksimalistickog guberine, jel) me podsjetila na dokumentarni snimak sudjenja nikoli kaludjerovicu za krvnu osvetu na cetinju osamdesetih godina, a vjerovatno je to i bio uzor 1
steins Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 7 minutes ago, pbg12345 said: to sam se i ja pitao, pogotovo sto je covek rodjen u mom kraju, na granici korduna i banije, nekako bas ne ide na tu "osnovu" nacin na koji ga jezdic predstavlja ne znam dal sam umislio ili se desilo, ubedjen sam da sam naleteo na autenticni snimak guberine koji na moje cudjenje zvuci slicno, ali ga sad ne mogu naci mozda sam sanjao to Pa imaju autentični snimci u samoj epizodi 1
pbg12345 Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 gledam sad drugu polovinu druge epizode i opet imam mozda glupu primedbu, ali meni takve stvari bas paraju usi kaze mirjana "nije mu smetalo dok smo ziveli u karlovcima" karlovci su sremski, u hrvatskoj je karlovac jebem mu misa
čekmeže Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Karlovčić je sremski, a Karlovac je u Banatu.
Ros Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 14 minutes ago, čekmeže said: Karlovčić je sremski, a Karlovac je u Banatu. karlovcic i karlovci su sremacki
čekmeže Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Ja sam svinjski Srem, ove vinske ne priznajem.
Ros Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 nemoj tako. i ja sam svinjski srem, ali volem i vinski
morgana Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 (edited) interesantan je branilac u sve cetiri epizode; rezija mi nije uvijek bas blistava, gluma je uglavnom dobra, ali ono sto bas cijenim je dostojanstven, dakle nekarikaturalan prikaz nebeogradskih akcenata i nevelegradskih tipova. vazi za oba prikazana slucaja, mimo guberine odnosno jezdica i njegovog silovanja uloge. nasuprot tome stoji dugalicev tito u rts-ovoj jovanki, negledljiv je, a uostalom (ako vec poredim serije, a nije nuzno) i ruralizacija i periferizacija same jovanke Edited October 13, 2021 by morgana 1
James Marshall Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Na stranu agenda blaćenja Jovanke, Dugalić je najgori Tito kog mogu da se trenutno sjetim, čak su i oni (polu)komični karikaturalni pokušaji kao što su bile uloge Voje Brajovića i Mićka Ljubičića za Dugalićev uradak glumačka dostignuća. Baš je neprijatan.
msv Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 (N1) Serija „Kljun“ dobila nagradu publike u Kanu 1 1
Hamlet Strašni Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Koliko ja znam, Jovanka je bila bas takva kakvom su je prikazali. A i Guberina je bas dosta afektirao kad je govorio. Mama mi priča da je jednom sa njom pričao sa skoro slovenačkim akcentom (studirao je u Ljubljani).
Popular Post Svarog Posted October 15, 2021 Popular Post Posted October 15, 2021 mojoj supruzi je serija "Kljun" do sinoćne epizode bila onako. a onda je bila sexy scena sa golim dupetom Maria, pevača Zostera, kog obožava i sad joj je vrh. ja joj posle, fore radi, pustio "Lepi Mario" od Satana Panonskog. al nije joj se svidela fora. Spoiler Grickao si klitoris Lepi Mario Dobio si sifilis Lepi Mario Jebi se sada ti 13
nezvanova Posted October 15, 2021 Posted October 15, 2021 pratim kljun i meni je sasvim ok... nije savrseno, ali za mene koja nisam ni jednu nasu seriju od vruceg vetra odgledala pa ne mogu da uporedjujem i vrsim gradacije (cak ni rode, a ni otvorena vrata - tek kasnije sam neke epizode odgledala), ali zaista je prijatno iznenadjenje. slazem se sa vama da je glavna glumica vise nego solidna, psiholog ocajan, a ostali uglavnom dobri. jedan je iz zr pozorista, nekoliko ih je iz snp, ima ih iz somborskog, a neke znam iz urbanovih predstava. sve u svemu, rekla bih da nije bilo deljenje uloga po burazerskom sistemu, bas je za nase uslove vrlo demokraticna podela uloga. steta sto dragojevic nije vise radio, bez obzira na njegov licni i politicki uzasni profil, on je ipak talentovan i inteligentan filmadzija. 1
James Marshall Posted October 15, 2021 Posted October 15, 2021 Ja stigao do 4. epizode - je li psiholog treba da izgleda onako smušeno kao latentni psihopata ili je glumac toliko užasan
Recommended Posts