jms_uk Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 To su trenutne projekcije, sad je pitanje da li ce bas tako biti. Bio sam skoro u Senegalu, oni su trenutno na 17 miliona, a do 2050. idu na skoro duplo vise (33 miliona). Prosecna starost je 18 godina i to se vidi golim okom. Stari aerodrom je bio u samom gradu, a novi je na 45km od grada. Nacionalni stadion je u sred nicega na 20ak km od grada. Pretpostavljam da je to zato sto su uzeli u obzir buduci rast grada. Daj neke utiske na nekoj temi na putovanjima, bukirao sam za septembar. Sent from my iTelephone using Tapatalk 1
JozoMujica Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 (edited) Kakve su ovo buba Švabe po Nemačkoj i Danskoj. Inače mapa očigledno nema veze sa mozgom jer vukova mislim da ima na celom Balkanu. A i medveda. Edited February 14, 2023 by JozoMujica 1
pasha Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 (edited) 20 hours ago, Kampokei said: Kako kida Afrika, a tek ce. Do 2100. ce mozda sasvim da se izjednaci sa Azijom po broju stanovnika (Azija trenutno ima vise nego 3 puta vise ljudi). Nece. Poceli su vec da padaju sa vecom urbanizacijom koja sledi nece se ostvariti tako velike brojke iako ce dosta skociti. Velike brojke ne bi ni bile dobre za Afriku, koja je iovako najsiromasnija. Afrika nema resursa ni velicinu kao Azija. Plus je geopoliticki ogroman haos jer su granice crtale kolonijalne sile...U Africi nema nijedna drzva velicine Indije, koja je 3 puta manja od Kine, stavise, najveci je Alzir 50% manji od Indije. Ne mogu ni da zamislim kakav ce haos biti Nigerija sa brojem stanovnika koji se najavljuje na tu povrsinu i resurse... Edited February 14, 2023 by pasha 2
Frile Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 3 hours ago, JozoMujica said: Inače mapa očigledno nema veze sa mozgom jer vukova mislim da ima na celom Balkanu. A i medveda. Pa valjda je u pitanju danger, t.j. broj "štetnih događaja" (kako bi rekli u osiguravajućim kućama) prouzrokovanih raznim životinjama i živuljkama. Znači nije pitanje koja je najveća grabljivica, nego šta pravi probleme. A možda i neka bezvezna anketa, pitali ljude na ulici šta misle, zbog koje će živuljke najebati? Vuk mi se uklapa u tu teoriju sa anketom, deluje mi da on predstavlja opasnost samo u pričama. Ono u Nemačkoj i Danskoj bi moglo da bude umetnikova slika krpelja.
Frile Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 pre će biti da tamo krave/bikovi predstavljaju opasnost za šetače po prirodi
Svarog Posted February 15, 2023 Posted February 15, 2023 4 minutes ago, Zis said: I vukovi na Islandu... Oba su bila krvoločna. 1
I*m with the pilots Posted February 17, 2023 Posted February 17, 2023 Morala sam da guglam ovu "Tippelskirchi"
đorđe geprat Posted February 18, 2023 Posted February 18, 2023 Top Countries with Declining Populations pored mape evrope tu su i objašnjenja/pretpostavke 1
Recommended Posts