Lancia Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 Potres se osetio do mene. Jel ima jos kakvih promena ili su samo ocene u pitanju?
radisa Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 1 hour ago, Lancia said: Potres se osetio do mene. Jel ima jos kakvih promena ili su samo ocene u pitanju? 6 i 7 ce biti rezervisane samo za one ciji roditelji imaju mogućnosti™... Da se odmah napravi klasifikacija...
Lancia Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 2 minutes ago, radisa said: 6 i 7 ce biti rezervisane samo za one ciji roditelji imaju mogućnosti™... Da se odmah napravi klasifikacija... Ma to znam, mislio sam na sam sistem obrazovanja.
radisa Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 Pa to je sistem, sirotinja nek uci, ko ima para, taj ne mora, taj zna... Nije da nije tako i sad... Neki dan pricam sa ženom o vertikalnoj pokretljivosti i mislim da smo vec sad na začelju po tome u Evropi, a da ce biti sve gore, kako placenje za skole krene da se širi... Meni je to užasna misao... 1
Hermetico Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 2 hours ago, renne said: ovoga pod hitno u neke institucije Jedva čekam veća. Jedva čekam!
Frank Pembleton Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 Pa to je sistem, sirotinja nek uci, ko ima para, taj ne mora, taj zna... Nije da nije tako i sad... Neki dan pricam sa ženom o vertikalnoj pokretljivosti i mislim da smo vec sad na začelju po tome u Evropi, a da ce biti sve gore, kako placenje za skole krene da se širi... Meni je to užasna misao...Ne znam dokle se stiglo sa dualnim obrazovanjem (Marko Čadež kida!) .... Shiit has hit the fan!
Paul Gompitz Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 2 hours ago, radisa said: Neki dan pricam sa ženom o vertikalnoj pokretljivosti i mislim da smo vec sad na začelju po tome u Evropi U Njemackoj 25% djece roditelja koji nemaju fakultet zapocne studiranje i trecina nikad ne zavrsi. Od roditelja sa fakultetom 79% djece krene na fakultet i 15% ne zavrsi. Kod nas je jos uvijek ipak bolje. Ne sto je kod nas super nego sto smo to naslijedili iz socijalizma.
radisa Posted July 16, 2020 Posted July 16, 2020 1 hour ago, Paul Gompitz said: Kod nas je jos uvijek ipak bolje. Ne sto je kod nas super nego sto smo to naslijedili iz socijalizma. Ne treba gledati iz ugla završavanja fakulteta... Problem je što ti ovde i sa faksom, ne možeš lako da izađeš iz okruženja u kom si rođen, jer nemaš networking koji te može izdići... U Srbiji networking postaje dominantna sila prilikom zapošljavanja, čime se u stvari značajno smanjuje mogućnost vertikalnog prolaza... Za sad moeš da vučeš neko network iz srednje ili faksa, ali kad krene podela na bogatune i siromahe i u tom segmentu, a to je blizu, biće ćao...
Miki_belavista Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 19 hours ago, radisa said: Ne treba gledati iz ugla završavanja fakulteta... Problem je što ti ovde i sa faksom, ne možeš lako da izađeš iz okruženja u kom si rođen, jer nemaš networking koji te može izdići... U Srbiji networking postaje dominantna sila prilikom zapošljavanja, čime se u stvari značajno smanjuje mogućnost vertikalnog prolaza... Za sad moeš da vučeš neko network iz srednje ili faksa, ali kad krene podela na bogatune i siromahe i u tom segmentu, a to je blizu, biće ćao... U pravu si sto se tice drzavnih ili bankarskih poslova ali u IT-u je drugacije. Mislim da vecina kolega nije iz nekog privilegovanog backgrounda-a.
renne Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 https://nova.rs/bebaiporodica/pismo-nastavnice-sarcevicu-nismo-robovi-vasih-poluideja
kud u maglu Simoviću Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 jel to ocenjivanje od 1-7 ima negde usvijet da ne kažem u eu, pa da prođe kao usklađivanjetmp
Joe D Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 (edited) svako od njih vidi sebe kao velikog graditelja i/ili reformatora. svi do jednog. gomila iskomplekiranih volina. Edited July 17, 2020 by Joe D
James Marshall Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 E ako je nekom vizija ostavštine to da se sa sistema 1-5 pređe na 1-7, tog treba odmah hospitalizovati Kakvo gubljenje vremena
Recommended Posts