Milosh76 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Probaj da reinstaliras drajvere? Koji ti je OS? Da li je nesto instalirano skoro? Ne moze samo od sebe da pukne, mora da ima neki povod... Prouci ovaj link https://www.lifewire.com/how-to-fix-code-10-errors-2623181
Skyhighatrist Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 (edited) Win10. Kaže da je jedino što se desilo novo bio neki win update. Uradio system restore na stanje od pre dve nedelje, ista stvar. Drajver neće da updateuje, kaže već ima najbolji mogući Puklo mu dok je igrao Diablo2, prekinuo da radi miš (ima struju, svetli miš, al' ne radi), a onda provalio da ne čita ni fleške, probao više komada u svim portovima, uopšte ne daje nikakav zvuk ni notifikaciju kad ga ubode. Još dva simptoma iz istog perioda: umesto restarta, komp uradi shutdown, a ako ga baci u sleep, neće da se podigne nazad... Edited February 20, 2020 by Skyhighatrist
Milosh76 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Sjebao se windows verovatno. Ili da obrises poslednji update i da probas bez njega, mada tesko da ce ti se sjebani drajveri vratiti. Probaj rollback drajvera ili da obrises drajvere pa instaliras nove direktno skinute sa sajta... ili uninstal drajvera pa opet nove sa sajta...
Skyhighatrist Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Noup, biće da je hw zviz... Nema usbova u biosu (flešovo i bios kad sam već krenuo da kopam), uradio recovery, poterao sve nove drajvere sa HPa i njihovu dijagnostiku, dao mi error koji sam posle našao na supportu kao USB failure
dvb-t manijak Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Probaj da držiš power taster dok se ne ugasi (oko 10 sekundi). Ako ti se skida baterija, skini i nju pa opet 10 sekundi na power. Onda bootuj Windows. Ako to ne pomogne, digni neki LIVE Lunux. Ako ni to ne radi, onda je ploča riknula 99% .
dvb-t manijak Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 10 hours ago, Bogotac said: Vratio sam se na windows 8,procesor ne podrzava 10. A koji to procesor podržava Win 8 a ne podržava Win 10?!
Skyhighatrist Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 1 hour ago, dvb-t manijak said: digni neki LIVE Lunux Turio Mint, yock
Indy Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Naravno izvadi sve iz USB portova. Proveri svaki port ponaosob da nema iskrivljene pinove. Dešava se nekad kad ljudi guraju pogrešnu stvar u pogrešno mesto, da izvineš. Ako to nađeš, uzmi neku čačkalicu i ispravi pinove ako možeš. Druga varijanta je da je problem sa BIOS-om, problem je naravno što se BIOS uglavnom flešuje kroz USB (kvaka 22), ali ako može da laptop uradi BIOS upgrade kroz Windows, onda probaj i to. Ako ništa od toga nije slučaj, može biti fatalno (matična ploča, tj. neki čip na njoj...)
Milosh76 Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Da li je pada taj laptop ili je prosuto nesto na njega?
Skyhighatrist Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Ništa ne pomaže, flešno sam BIOS juče (HP ima windows utility). Jutros ga rasklopio, izduvao malo prašine, pregledao flat kablove i konektore, izvadio desni usb board koji ima i card reader (ne čita ni kartice btw), leva dva porta su na ploči... Na prvi (laički) pogled sve izgleda normalno, nema očigledno zagorelih delova ploče, nikavih fleka od prosute tekućine, etc... Gledao malo, polovne ploče su od $90-$150 plus shipping ako iko uopšte hoće da je šalje. Oh well...
mraki Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 On 15.1.2020. at 20:45, Sludge Factory said: Danas uradio redovne apdejte na sedmici i izbacili mi poruku da od juce vise ne rade nikakvu podrsku za Windows 7, nece vise biti apdejta itd. i da mi preporucuju da predjem na neki nov racunar sa Windows 10 na njemu. How thoughtful of them Tačno 2 meseca kasnije mi se zacrni pozadina i izadje obaveštenje da kopija koju imam nije originalna. Zašto baš sada i kome to odgovara? Mislim, odkud sada kad su prekinuli podršku? Sad ću izgleda morati da tražim isto originalnu desetku.
radisa Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Inace, jel' su nastavili sa updatom? Meni se u sredu sve w7 mašine uredno updatovale...
radisa Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Pa da, taman sam se ponadao da nema više updatea, oni nastavili... :(
Sludge Factory Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 3 hours ago, mraki said: Tačno 2 meseca kasnije mi se zacrni pozadina i izadje obaveštenje da kopija koju imam nije originalna. Zašto baš sada i kome to odgovara? Mislim, odkud sada kad su prekinuli podršku? Sad ću izgleda morati da tražim isto originalnu desetku. Meni se za sad nista nije pojavilo tog tipa sve je normalno kao i do sad. Just now, radisa said: Inace, jel' su nastavili sa updatom? Meni se u sredu sve w7 mašine uredno updatovale... Pre neki dan (i jos jednom nesto pre toga) su dali par nekih sitnih updateova. Ne znam sta je bilo tacno, da li nesto protiv maliciouis software itd. Nisu bili veliki i nisu zahtevali restart.
Recommended Posts