Razzmatazz Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 ...sve uz pretpostavku da sam tupson... :sigh: Na osnovu čega si došla do ove ideje?
MayDay Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Kad smo moj koautor i ja seli da rešimo dinamičku ravnotežu u jednom modelu, morali smo da to uradimo numerički jer ja nisam uspela da nadjem zatvoreno rešenje the diferencijalne jednačine. I ništa, ja ispisala ceo sistem jednačina koje Mathematica mora da ispuni uzduž i popreko generisanog grida. Prvo ja na laptopu, truba. Onda na kampusu na mašinu sa 8 cpu, opet ga drlja satima i satima. Onda koautor uzeo da mi predlaže svoja heuristička rešenja, kako će da mi krati grid, pa me terao da aproksimiram neke varijable. Prvo sam htela da ga ubijem, onda mi se nakon nekih neuspešnih iteracija brada tresla kao pred plač i na kraju smo se našli na pola puta.
MayDay Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Na osnovu čega si došla do ove ideje?:D Bata: Ne možeš ovo, ne možeš ono...njnjnjnjnj.
Razzmatazz Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Šta to ne možeš sve? Ja rekoh "nemoj da se raspršuješ u početku". Ne "ne možeš", nego "nemoj".
Fins fleet Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Mislim da zapravo ona nas smatra tupsonima, pa hoce da nauci za mesec dana ono sto mi naucimo ceo zivot i jos ponesto.
MayDay Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Nije bre. Jesam rekla da imam ceo zimski semestar da naučim sintaksu i malo steknem osećaj. Jojjj, kakvi ste.
Dr Arslanagić Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 meni je krivo što si odustala od poljoprivrede
MayDay Posted August 11, 2015 Author Posted August 11, 2015 Polako. Diversifikujem. Sad sam u real estate biznisu tokom leta. Sad zvuči ko da izmišljam, ali stvarno radim. :D I ubiću se sa CG.
Roger Sanchez Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 meni je krivo što si odustala od poljoprivredeMa nije. To je privremeno na backburneru.
Dr Arslanagić Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Polako. Diversifikujem. Sad sam u real estate biznisu tokom leta. Sad zvuči ko da izmišljam, ali stvarno radim. :D I ubiću se sa CG. Neš verovat, i ja isto. Sramota me je koliko mi dobro ide. A taman ću iskoristiti izgnanstvo u Francuskoj da izučim sirarstvo, ima da napravim ekonomski bum na sjeveru CG kad se vratim.
Venom Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Bolje se razidjite dok vas Razz nije doveo u red.
Razzmatazz Posted August 11, 2015 Posted August 11, 2015 Sad ću sve snove da vam sputam, samo da završim pivo.
Recommended Posts