June 1Jun 1 kada sam je već pomenula...široj publici je ova tradicionalna pesma vrv najpoznatija pod nazivom "death of alexander" iz filma "pre kiše", grupe anastasia. u izvođenju vanje lazarove koja joj je svojim glasom dala epsku dimenziju, zvuči kao potresna tužbalica ne samo zbog smrti filmskog aleksandra, već i smrti jednog vremena na jednom prostoru (balkan), u skladu sa temom filma. teški i spori ritam tapana koji se vuče kroz celu pesmu podseća na onaj iz kola 'teškoto', a dopunjuje ga melanholični kaval još jedne legende makedonske muzike, dragana dautovskog. vanja lazarova je inače prava ikona mkd muzike, kažu da je još sredinom prošlog veka snimala za svetske izdavačke kuće i pevala pred kraljicom elizabetom II i čerčilom u rojal albert holudok sam tražila death of alexander, pojavila mi se ova verzija koju peva olivera katarina, dok u pozadini muškarci igraju stilizovanu verziju teškoto, koje je tradicionalno samo muško kolo i simbolizuje težak život i stradanja tadašnjih pečalbara Edited June 1Jun 1 by bey
June 1Jun 1 On 25. 5. 2026. at 1:43, klimt said:Naturally the bassist at far right is having the time of his life.
June 3Jun 3 @Jimmy Kowalski Hvala za podsećanje! Ja ću ovde da mu čestitam rođendan, jednim od najboljih cover albuma sviju vremena
June 17Jun 17 tiffani amber thiessen je malopre otpevala na ig i podsetila me na ovu gospođicu @Klarai sad pošto ne mogu da klip s ig postavim ovde može i dionne warwick Edited June 17Jun 17 by Sandens