morgana Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 ja pretpostavljam da u razvijenim drzavama i velikim gradovima jeste skuplje, dok je kod nas jos uvek jeftiniji /cak i kada koristis visokokvalitetna ulja, semenke, pa i umereno articoke, avokada, spargle itd.../ ali samo vegetarijanstvo. veganski a kvalitetan nacin ishrane je skuplji /a narocito ro klopa/ mislim na odbacivanje svih zivotinjskih proizvoda, ako je to veganski nacin ishrane, onda to. sa ribom vazi i za vegetarijanski.
Meazza Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Ovo nije tacno, tj. tacno je u Americi, a mi zivimo u Srbiji. Ne razumem kako nije tacno u Srbiji. Meso je sigurno skuplje od povrca, ovde i sada. Jedino ako mislis na izbacivanje jaja i mleka (veganizam).
morgana Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Ali ne mozes meso i povrce da gledas kaloriju za kaloriju
ivy Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 pa zimi bas i nije jeftinije..ali i za to postoje resenja
duda Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 dovoljan je jedan letimičan pogled na cene kvalitetnog povrća, voća, biljnih ulja itede, pa da nema dileme sa pola kila mesa se napravi ručak i za 6 osoba ako mora i svi siti ono, mleveno meso, naroka se luka, jeftinog ulja, vegete, sve se izdinsta, skuvaš ovamo špagete, pomešaš i divota
MancMellow Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Ja sam optimista - izbice neki mega rat i ovi enviromentalisticki problemi ce se resiti sami.
Krošek Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 (edited) Ne razumem kako nije tacno u Srbiji. Meso je sigurno skuplje od povrca, ovde i sada. Jedino ako mislis na izbacivanje jaja i mleka (veganizam). kog povrca? pasulj je ekstra skup mladi sir kosta kao svinjetina ako ces po udelu proteina edit: zapravo vise, dosta vise Edited May 22, 2015 by Krošek
belch Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 dovoljan je jedan letimičan pogled na cene kvalitetnog povrća, voća, biljnih ulja itede, pa da nema dileme sa pola kila mesa se napravi ručak i za 6 osoba ako mora i svi siti ono, mleveno meso, naroka se luka, jeftinog ulja, vegete, sve se izdinsta, skuvaš ovamo špagete, pomešaš i divota pa treba baciti pogled i na cene kvalitetnog mesa
Krošek Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 sta je kvalitetno meso? u jednoj dobroj mesari je svo meso kvalitetno, a ti biraj sta ti se svidja
Krošek Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Ne znam, tako svi kazu, ja slabo kupujem povrce. :D pa ne kazu dobro. kod na ima problem sa slabom ponudom povrca. izbor sranje. sezonski karakter ponude jebe u mozak.
MancMellow Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 (edited) pa treba baciti pogled i na cene kvalitetnog mesa pa ne znam. Ja u principu jedem uglavnom piletinu, i to ne full industrijski gajenu, nego imamo neke prijatelje tj roditelji imaju u jednom vojvodjanskom malom mistu koji gaje svoje i od njih kupujemo i oni i ja pa u zamrzivac. I sad ako bi umesto te piletine koju u principu jedem 3-4 puta nedeljno u raznim varijantama (doduse ne cele godine, al svejedno) morao da kupujem povrce koje ce to da mi nadomesti u smislu...svega, bojim se da bih prilicno osetio na budzetu*. Ne znam... *prilicno povoljna cena je ovog sto nabavljamo Edited May 22, 2015 by MancMellow
belch Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 pa nisi ni probao. uostalom, protiv tvog načina ishrane nemam ništa protiv, i ja na sličan način dolazim do jaja i mleka
boshoku Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 avokada zaboravih na avokado ali ide u prilog mojoj tezi
ivy Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 belch mozda bi pomoglo da i ti konkretizujes svoje primere i predloge
Recommended Posts