Jump to content
IGNORED

baštovansko seljački topik; papričice i paradajz na vašem balkonu

yolo

Recommended Posts

Posted

Moje za sad samo na dole. Interesantno mi je koliko pravilnim redosledom izlaze. 

Posted

ubio mi grad papriku, sutra cu da vidim ima li sanse da se nesto opravi, danas ne mogu da gledam :(

Posted

Jbg. Mi ostavili jednu bundevu ovde u dvoristu iza kuce i prezivela je tacno jedan dan, dok je nisu pojeli puzevi. Nije bas tako dramaticno, ali taman se setim sta su sve prozdrali poslednjih godina.

Bio danas u basti, paradajz dobio cvetove, a nesto sto se zove tomatilo ima vec plodove. To uglavnom raste kao ludo doduse.

Posted (edited)

Uzas :(

Ja se jos raspravljao da su moje bezveze sklonjene. Docekao sam kisu napolje i uopste nisam provalio da je padao grad. I dalje mislim da ga nije bilo kod mene.

Meni macke sredile skorpiju :( Upravo narucujem zamenu

Bio danas u basti, paradajz dobio cvetove, a nesto sto se zove tomatilo ima vec plodove. To uglavnom raste kao ludo doduse

kod mene sedam plodova za sada na 4 biljke.

Taj tomatiljo mi je skoro trebao za neki recept

Edited by katamaran
Posted (edited)

boli mozak od njenog glasa al reci ce valjda nesto korisno

Ubedjuju me da je kod mene kuci kratko vreme padao ogroman grad. Ja sam bio na 50-100 metara od kuce kad je pocelo i nisam provalio  :wacko:

Edited by katamaran
Posted

malo sam panicio bez razloga :)

nije tako strasno ko sto je sinoc izgledalo, stradalo je po par listova na nekoliko biljaka ostale su samo polegle, danas su ok :)

Posted (edited)

Listovi su najmanji problem :)

Sad tek vidim kolko sam se zeznuo sto nisam ozbiljnije djubrio prosle sezone. Devet dana razlike izmedju ove dve slike

djubrivoc.jpghalaalge.jpg

a pre 39 dana bila je samo mala cubica na dnu prezimljenog stabla. Po tom stablu se najbolje i vidi kolko je porasla.

Edited by katamaran
Posted

Habanero me svaki put iznova odusevi. Must have papricica.

Dovoljna je jedna malecka da gulas bude fenomenalan i zdravo ljut. Izdrzala bez problema nekih 7-8 meseci u zamrzivacu.

Posted

Nakon skoro dvomesecne suse (dva meseca je vec otprilike ruzno i oblacno skoro svaki dan, ali je kisa pala tri puta), upravo je krenuo epski prolom oblaka. Polako se stisava nakon 10 minuta, ali nazalost pao je i grad. I ja sta cu, prvo pomislio na jadni paradajz i grasak :( .

Posted

Nespretnom manipulacijom ovih nekoliko saksija koje drzim u kuci uspeo sam da otresem dve Aji Limon pre vremena.Ljutina je tu,solidna,iako treba jos dosta do zrenja

img20150614195326.jpg

Posted (edited)

Ovogodisnji halapenjo prvenac. Ima ih jos par manjih za sada al obecava da ce ih biti gomila :)

halapenjop.jpg

Stigli su i prvi penisi al su jos mali pa necu jos da ih slikam  :s_d:

Bilo bi i vecih al mi otpalo nesto pupoljaka jer sam je drzao na stolu pa ju je maltretirao vetar.

Edited by katamaran
Posted

kako sam se sad oljutio na ''bolivijku'' sunce ti zarko, kako je ovo moderate hot kad je jedno deset puta ljuca od dzinki, uf kakav zajeb  :lolol:

Posted

Ama sta su vam to dzinke?