Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 još malo nestvarnih pejzaža... Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 dolazimo i do usputne atrakcije - Árbol de Piedra - kameno drvo vulkanska stena koju su oblikovali vetrovi - agresivnim metodama, pet metara je visoka i štrči na šljunkovitom terenu; dozvoljeno je samo slikanje i zadržavanje do pola sata; užasan vetar je poduvao i snizio temperaturu na 10 stepeni, bio sam samo u bermudama i džemperu i uopšte me se nije izlazilo iz džipa Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 približavamo se laguni colorada koja je u sklopu nacionalnog prirodnog rezervata eduardo avaroa; crvene je boje, a najuočljivije je kada duva vetar, tako je bilo i u mom slučaju Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 užasno je hladno bilo, jedva sam se naterao da izađem iz džipa i uradim par fotki, nastavili smo dalje, čekirali smo se na ulazu u nacionalni park eduardo avaroa Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 stigosmo i do našeg narednog prenoćišta, kilometar od obale, a izgleda kao da smo jedno pet km daleko, sada smo u tipično marsovskom okruženju gde preovlađuju crvene nijanse; baraka u kojoj smo se smestili jeeee......... jedna velika spavaonica, gde struje ima samo sa agregata, pušta se do deset uveče i gasi, a vi se posle igrajte; ostavili smo stvari u sobi i uleteli u veliku trpezariju, gledao sam šta i gde ima, našao sam kafu u kesici i to stavio u vruću vodu; bilo mi je toplije a cenu sam platio kasnije kada nisam mogao da zaspim Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 najbolje od svega je južno nebo, noću izgleda nestvarno, svod je nekako na dohvat ruke kao da naleže na okolne vulkane; zvezde su u neograničenim količinama, ih različitog intenziteta sjaja, vidi se mlečni put; to da bi se usnimilo zahteva ipak malo jači objektiv koji ja nemam Link to comment
Singer Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 dođe mi da citiram onog vutra dilera iz američke lepote kad pušta onaj video sa pvc kesom na vetru.. :D elem, otkud ona žuta kuća na uzvišenju? koja joj je namena pošto deluje da je skorije građena? Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 dođe mi da citiram onog vutra dilera iz američke lepote kad pušta onaj video sa pvc kesom na vetru.. :D elem, otkud ona žuta kuća na uzvišenju? koja joj je namena pošto deluje da je skorije građena? uđeš unutra pa lepo razgledaš okolinu kao što je vulkan putana i sama laguna colorada, mada mi nismo imali resurse, čitaj normalne odeće, da bi po onom vetru fotkali; ta kuća je tu, tek da se nađe; dakle, kada budete kretali na ovakav put obavezno ponesite jesenju ili planinarsku windproof odeću Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 šest ujutru, krećemo dalje...... Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 (edited) jutarnja temperatura je nula stepeni, a ja sam u bermudama, malo debljem duksu i adidas gornjoj trenerci, nije baš zgodno; na ovim prevojima smo dosegli 4900 metara visine; mraz na sve strane Edited April 19, 2015 by Marcus Wulffings Link to comment
Marcus Wulffings Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 tu su i gejziri, mada meni nije bilo do gejzira uopšte Link to comment
Recommended Posts