Jump to content

Atipčni turizam i estetika Altiplana

Featured Replies

• Author

još malo nestvarnih pejzaža...

DSC_7466.JPG

DSC_7467.JPG

• Author

dolazimo i do usputne atrakcije - Árbol de Piedra - kameno drvo

10411068_762329133845122_404200296921966

vulkanska stena koju su oblikovali vetrovi - agresivnim metodama, pet metara je visoka i štrči na šljunkovitom terenu;

dozvoljeno je samo slikanje i zadržavanje do pola sata;

užasan vetar je poduvao i snizio temperaturu na 10 stepeni, bio sam samo u bermudama i džemperu i uopšte me se nije izlazilo iz džipa

• Author

DSC_7468.JPG

DSC_7471.JPG

DSC_7472.JPG

DSC_7473.JPG

DSC_7475.JPG

DSC_7478.JPG

• Author

DSC_7479.JPG

DSC_7480.JPG

DSC_7481.JPG

• Author

približavamo se laguni colorada koja je u sklopu nacionalnog prirodnog rezervata eduardo avaroa;

crvene je boje, a najuočljivije je kada duva vetar, tako je bilo i u mom slučaju

• Author

DSC_7482.JPG

DSC_7483.JPG

DSC_7484.JPG

DSC_7485.JPG

DSC_7486.JPG

DSC_7488.JPG

DSC_7489.JPG

DSC_7490.JPG

• Author

užasno je hladno bilo, jedva sam se naterao da izađem iz džipa i uradim par fotki, nastavili smo dalje, čekirali smo se na ulazu u nacionalni park eduardo avaroa

• Author

DSC_7491.JPG

DSC_7492.JPG

DSC_7493.JPG

DSC_7494.JPG

• Author

stigosmo i do našeg narednog prenoćišta, kilometar od obale, a izgleda kao da smo jedno pet km daleko, sada smo u tipično marsovskom okruženju gde preovlađuju crvene nijanse;

baraka u kojoj smo se smestili jeeee......... jedna velika spavaonica, gde struje ima samo sa agregata, pušta se do deset uveče i gasi, a vi se posle igrajte;

ostavili smo stvari u sobi i uleteli u veliku trpezariju, gledao sam šta i gde ima, našao sam kafu u kesici i to stavio u vruću vodu;

bilo mi je toplije a cenu sam platio kasnije kada nisam mogao da zaspim

• Author

najbolje od svega je južno nebo, noću izgleda nestvarno, svod je nekako na dohvat ruke kao da naleže na okolne vulkane;

zvezde su u neograničenim količinama, ih različitog intenziteta sjaja, vidi se mlečni put;

to da bi se usnimilo zahteva ipak malo jači objektiv  koji ja nemam

dođe mi  da citiram onog vutra dilera iz američke lepote kad pušta onaj video sa pvc kesom na vetru.. :D

elem, otkud ona žuta kuća na uzvišenju? koja joj je namena pošto deluje da je skorije građena?

• Author

dođe mi  da citiram onog vutra dilera iz američke lepote kad pušta onaj video sa pvc kesom na vetru.. :D

elem, otkud ona žuta kuća na uzvišenju? koja joj je namena pošto deluje da je skorije građena?

uđeš unutra pa lepo razgledaš okolinu kao što je vulkan putana i sama laguna colorada, mada mi nismo imali resurse, čitaj normalne odeće, da bi po onom vetru fotkali;

ta kuća je tu, tek da se nađe;

dakle, kada budete kretali na ovakav put obavezno ponesite jesenju ili planinarsku windproof odeću

• Author

šest ujutru, krećemo dalje......

DSC_7496.JPG

DSC_9061.JPG

DSC_9067.JPG

DSC_9068.JPG

• Author

jutarnja temperatura je nula stepeni, a ja sam u bermudama, malo debljem duksu i adidas gornjoj trenerci, nije baš zgodno;

na ovim prevojima smo dosegli 4900 metara visine;

mraz na sve strane

Edited by Marcus Wulffings

• Author

DSC_7497.JPG

DSC_7500.JPG

tu su i gejziri, mada meni nije bilo do gejzira uopšte

DSC_7501.JPG

DSC_7502.JPG

DSC_7503.JPG

DSC_7504.JPG

DSC_7505.JPG