ToniAdams Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Mislim da je novi val ođe gotivljen prosto jer se radi o jednom vandredno kvalitetnom fenomenu za svetske okvire. Pogotovu što se tiče bg scene.
Meazza Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 (edited) 28 minutes ago, ToniAdams said: Mislim da je novi val ođe gotivljen prosto jer se radi o jednom vandredno kvalitetnom fenomenu za svetske okvire. Pogotovu što se tiče bg scene. To je takodje moguce. Ja def nisam dobar poznavalac domaceg Novog vala u uzem smislu (prva trecina osamdesetih kako se obicno navodi). Od svih tih bendova (od Pankrta, preko Kazalista do Idola) jedino slusam Haustor jer mi jedini odgovaraju i muzicki (sto je preduslov) i sto se tice lirike. Edited December 7, 2017 by Meazza
ToniAdams Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Pa eto ti super primer. Jedan genijalan bend koji je svirao nešto što se posle četvrt veka počelo zvati world music. Jbg ceo taj pokret je bio ne ispred svog nego ispred našeg vremena.
Meazza Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 45 minutes ago, ToniAdams said: Pa eto ti super primer. Jedan genijalan bend koji je svirao nešto što se posle četvrt veka počelo zvati world music. Jbg ceo taj pokret je bio ne ispred svog nego ispred našeg vremena. Za Haustor se definitvno slazem (sto ne znaci da nisi u pravu i za sve ostalo, samo nije my cup of tea). 35 minutes ago, Host said: Opa, dosao Indrid da prinese kvalitetnu analizu muzicke scene. Pristavio sam kafu i cekam.
SDSG Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Ovo. https://imgur.com/a/GSGSoUaI I ova stvar https://youtu.be/54RrRZlRSAA A kad poceo rat do nas se doselili neki slovenci i jedan od njih imao kasetu od Pomorance Imaju i neke stvari na Slovenskom isto dobre. Ovo je vec malo mracnije,al isto se slusalo https://youtu.be/4fvCQqoG0rE
wayfaring stranger Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 Albumi uz koje su lakse prolazile devedesete
kud u maglu Simoviću Posted December 7, 2017 Posted December 7, 2017 (edited) album gorim od želje da ubijem noć 1979. tito je još bio živ Edited December 7, 2017 by kud u maglu Simoviću
Filozof manijak Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Meni ovaj bio jedan od dva najdraža YU albuma, posebno naslovna numera: A drugi najdraži su Čonta i drugari sa "Plitkom poezijom" :
kud u maglu Simoviću Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 1 minute ago, Filozof manijak said: Meni ovaj bio jedan od dva najdraža YU albuma, posebno naslovna numera: pa to je jedan od najboljih albuma u povjesti yu rock-a
James Marshall Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 U svakom slučaju jedan od najboljih album artworka, unutrašnje strane su tek urnebesne (- Mačak, koji si razred? - Treći - Taj je najteži)
kud u maglu Simoviću Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 1 minute ago, James Marshall said: U svakom slučaju jedan od najboljih album artworka, unutrašnje strane su tek urnebesne (- Mačak, koji si razred? - Treći - Taj je najteži)
palfoot Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 ovim redosledom 1. Strukturne Ptice - Ri-Rock Demo (1987) 2. Boris Kovač - Ritual Nova (1986) 3. Pagan Gadget - Exhibition (1989) 4. Acezantez - Acezantez (1977) 5. Katalin Ladik - Phonopoetica (1976) 6. Katedrala - Katedrala (1988) 7. Cirko Della Primavera - Faima Vinovo (1989) 8. Stevan Kovacs Tickmayer - Spes (1988) 9. Igor Savin - Childhood (1982) 10. Karstof - Ur (1987)
Recommended Posts