Nesh Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 to mi je promaklo, na kojoj strani? Tacka 8. Bandiceve izjave. Kaze da je informaciju da ce ministar zdravlja prisustvovati sletanju dobio od Loncara licno tokom njegovog telefonskog poziva upucenog na sluzbeni mobilni telefon. Doduse, to ne potvrdjuje da su se dogovrili o sletanju na Surcin ali svakako su razgovarali. Ili mislite na neki drugi deo izvestaja?
Dark Wader Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 pa svi rade na osnovu toga što im je neko nešto rekao ili prepričao... nikde naređenja, nigde komande...
Muwan Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 (edited) pred kraj ovih drugih priloga imaju transkripti posade i kontrole leta. i sad beograd kaže da je prihvat bebe na surčinu i onda mehić potvrđuje to iz prve. zar nije pisalo da mu je par puta rečeno da sleti na surčin a on insistirao na vma ili batajnici, pa tek posle 3,4 puta on kaže ok. ja to ubeđivanje ne vidim u transkriptu. ili sam ja nešto pobrkaoPotvrdio je iz prve, nije bilo ubedjivanja. Ali on se javio prilaznoj kontroli oko 21:40 i tri puta ponovio da ide na VMA pa ako tamo ne bude moglo onda na Batajnicu. Prilazna je to sve potvrdila i onda mu posle par minuta odjednom saopštila da je prihvat organizovan na Tesli što je on prihvatio. Sad, u transkriptima komunikacije operativnog dežurnog tima vidi se da oni oko 20:30 komuniciraju sa KiZ o povratku letelice i odjednom KiZ (u 20:33) kaže: 'E, a zašto ne bi sleteo na Surčin?' Pavlović mu iz ODT kaže, pa da, zašto da ne i izgleda kao da je tu doneta odluka. Pavlović se konsultuje sa 'onima odozgo', javlja se nazad i potvrdjuje KiZ da će se ići na Surčin. To deluje kao da su ODT i KiZ doneli odluku, obavestili ministra koji je bio na VMA, on rekao ok i krenuo na Teslu. Oni pozvali Teslu i obavestili ih da će imati ministarsku svitu. U 21:40, dakle sat vremena kasnije KiZ sluša pilota (koji još uvek ništa ne zna) kako ponavlja VMA pa se žale u fazonu šta priča ovaj, kakva VMA kad ide na Surčin, ko njemu daje informacije... Pa niko, idiote da bi idiote, niko mu ne daje informacije, zato ide na VMA. Šta se čudiš tupsone, pre više od sat vremena si odlučio da ga preusmeriš samo si zaboravio da mu javiš pa ti sad nije jasno zašto se drži plana leta. Gospode kakvi diletanti... Ima jedan detalj koji mi se ne uklapa u ovo: u transkriptima se negde na prethodnim stranama vidi da ODT u 20:26 ima informaciju o sletanju na Teslu. Ako su ona dva tupsona to izmozgala u 20:33 to znači da je neko već pre njih to odlučio. Edited April 7, 2015 by beowl
Muwan Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 mislim da sam video da je baza oblaka bila na 120m iznad piste. Ima na strani 56 ili 57, KiZ kaže da im je Batajnica rekla da je kod njih donja baza 120 metara pa dodaje da je na Tesli 260 fita.
Tihajeza Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pa da komplet prihvat. Ko lepinja. I ova doktorka koja daje dve pisane izjave da ih je pregledala, pa se onda ispostavlja da je sa trojicom popricala malo privatno, a da ovu dvojicu sto su popili nije ni videla, jer nisu bili tu. da li će ova doktorka da odgovara? da li tužilaštvo pokreće prijave na osnovu ovog izveštaja? ima osnova za više osoba.
akibono Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Čitah sinoć nešto od objavljenog i vaše komentare ovde, pa imam jednu 'sitnicu' koja mi fali... nigde nisam primetio da je bilo ko iz vojne strukture obavešten ili barata informacijom kako su ministri prvo tražili od MUPa da obavi prelet što su ovi odbili! Gašić je mobilnim Bandiću izdao hitnu naredbu i to je to. Kad se vidi Živakov protest i ono njegovo 'ponovo protiv pravila' mislim da je jasno zbog čega nema protesta u lancu komunikacije već se celo veče funkcioniše po principu poluimprovizacije. Npr. Vučićevi 'feketići' i 'obrenovci' i sl. PR događaji su možda odrađeni na ovaj način, telefonom se zahteva odvajanje helikoptera sa redovnog leta da preveze gologlavog da prenese novinare, ćebad, dete,...
MayDay Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pa kako drugačije može Gašić keramičar da funkcioniše?! On je ceo život poslove pogadjao telefonom ili uživo, pa pljuc u ruku i pozdrav. Ne dobacuje on do strukturisane procedure.
Frank Pembleton Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Ovo prosto vapi za dobrom "vizualizacijom" npr. insajder-stajl! Zašto se Insajder ne bavi ovim? Dušu dalo za onu grafiku gugl maps ovo-ono... BTW, U kom su oni raspadu pa objavljuju sve sa ličnim podacima, i živih i poginulih jbte... Ono što mene bedači da će i ovakvi da preteknu. Poslato sa WC šolje by BVK
iDemo Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Ovo prosto vapi za dobrom "vizualizacijom" npr. insajder-stajl! Zašto se Insajder ne bavi ovim? Dušu dalo za onu grafiku gugl maps ovo-ono... BTW, U kom su oni raspadu pa objavljuju sve sa ličnim podacima, i živih i poginulih jbte... Ono što mene bedači da će i ovakvi da preteknu. Poslato sa WC šolje by BVK Takvi uvek preteknu, problem je kad se u tom preteknjavanju dokopaju vlasti... #Muka
Muwan Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Čitah sinoć nešto od objavljenog i vaše komentare ovde, pa imam jednu 'sitnicu' koja mi fali... nigde nisam primetio da je bilo ko iz vojne strukture obavešten ili barata informacijom kako su ministri prvo tražili od MUPa da obavi prelet što su ovi odbili! Pa to je i "logično" u toj njihovoj parastrukturi. Jedino Živak tu misli da treba da se ide preko operativnog centra koji bi mogao da kontaktira i MUP za mišljenje, i kako već ide procedura... Ali ministar ima svog čoveka (Bandića) u sistemu i obraća se njemu, a dalje je na tom čoveku da progura šta treba i zaobiđe gde treba, što je on i uradio. Ovo prosto vapi za dobrom "vizualizacijom" npr. insajder-stajl! Zašto se Insajder ne bavi ovim? Dušu dalo za onu grafiku gugl maps ovo-ono... Od ovoga može da se snimi jedna od boljih epizoda Air Crash Investigation serijala. Biće Insajder u nekom trenutku, sigurno.
akibono Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pa to je i "logično" u toj njihovoj parastrukturi. Jedino Živak tu misli da treba da se ide preko operativnog centra koji bi mogao da kontaktira i MUP za mišljenje, i kako već ide procedura... Ali ministar ima svog čoveka (Bandića) u sistemu i obraća se njemu, a dalje je na tom čoveku da progura šta treba i zaobiđe gde treba, što je on i uradio. Pa ako dođe do nekog suđenja, bilo bi zanimljivo čuti svedočenje od Bandića kako je tačno tekao razgovor mobilnim i kako mu je Gašić predstavio stvari i šta mu je konkretno rekao oko bebe i situacije sa njom! 'Hitnost' je vezana za ono kako nema dovoljno kiseonika u Pazaru, kao i recimo dal je u sklopu toga na primer Gašić/Lončar predstavio stvar tako da beba mora u Beograd (a ne npr. Kragujevac).
Prospero Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Pa to je i "logično" u toj njihovoj parastrukturi. Jedino Živak tu misli da treba da se ide preko operativnog centra koji bi mogao da kontaktira i MUP za mišljenje, i kako već ide procedura... Ali ministar ima svog čoveka (Bandića) u sistemu i obraća se njemu, a dalje je na tom čoveku da progura šta treba i zaobiđe gde treba, što je on i uradio. ima i onaj gen. janićijević, koji u nekom trenutku upada sa pozivom "samo da pitam od koga je stigla naredba, konkretno da se kaže", cenim da je kolutao očima na celu procesiju.
dekki Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Бандић ко викенд ратник из 90-тих, игра се војске на годишњем одмору. Живак гледао кроз прозор да процени време. Диковић наводио потрагу ослањајући се на свој слух. Вучић на конференцији за штампу практично прогласио ништавним закључке комисије и Вишег јавног тужилаштва. Његово "пилоти нису криви" стоји у супротности са закључцима комисије.
Lezilebovich Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Mislim da nisi fer prema Živaku, deluje da on tu jedini pokazuje neke naznake odgovornosti.
Recommended Posts