x500 Posted March 13 Posted March 13 Danas rade vozovi, ali strajkuje kabinsko osoblje LH u Frankfurtu i Minhenu.
zmanic Posted March 13 Posted March 13 (edited) dok ne prorade vozovi: https://www.facebook.com/reel/383596244611085 Edited March 13 by zmanic 1
assignment Posted March 15 Posted March 15 U Nemačkoj počeli da sprovode "informativne“ razgovore sa decom??? https://www.focus.de/politik/deutschland/schlumpf-video-bei-tik-tok-direktor-meldet-schuelerin-wegen-afd-video-bei-polizei-die-sucht-das-gespraech_id_259763023.html
x500 Posted March 21 Posted March 21 Lepa vest, danas je po prvi put u Nemackoj poslanik postala osoba koja je gluva. Cela vest na AP. Ima dva pomocnika, jednog prevodioca za pitanja (sa govornog na znakovni jezik) i drugog za odgovore (sa znakovnog jezika na govorni). 2
Roger Sanchez Posted April 3 Posted April 3 Quote ИНТЕРВЈУ: РАЈНЕР РОТФУС, Spoiler Алтернатива за Немачку Чезнемо за помирењем са Србијом и Русијом #ono kad se Spoiler neonacisti najviše žele družit s tobom
Baldrick S. Posted June 15 Posted June 15 Nije za politku (za Nemacku jeste) ali ne znam gde da stavim pa modovi nek prebace: 6.6 me je komunalna policija upisala u beleznicu jer sam vozio biciklo u Treptower parku (Berlin). Mislim da niko ziv ne zna da tamo (pored reke narocito) ne sme da se vozi bicikla ali avaj, nema veze. Danas mi je stigla kazna od 40 evra (nije problem 40 evra ni kazna) ALI su pogresili vreme kad su me upisali. Na kazni pise da "sam u 13:59 vozio biciklu i da mi se izrice kazna"...Komunalci su me upisali u 19:59 ne u 13:59. Ja sam u 13:59 uveliko sa gospodjom jeo damplingse kuci, a na biciklo sam seo tek oko pola 7 uvece. Ako cemo nemacki "tacno" ako nisam u vreme koje je upisano na kazni bio na mestu zlocina onda se ni zlocin nije desio? Njihova greska, details matter. Neka ideja kako da im prilozim zalbu i izjavu zene da u to vreme nisam ni bio blizu parka a to sto su pogresili je samo njihova stvar...ili neka druga ideja? 2
bags Posted June 15 Posted June 15 UH ako su kao ovi moji na zalbu ce proveriti i poslati ispravno vreme. Meni je bila stigla kazna za pogresan deo grada, ja napidao par recenica na email ali odmah sutradan stigao ispravan odgovor. 1 3
Baldrick S. Posted June 15 Posted June 15 5 minutes ago, bags said: UH ako su kao ovi moji na zalbu ce proveriti i poslati ispravno vreme. Dobro, nismo na sudu ali ako su stavili neko random vreme (cak ni na num tastaturi 3 i 9 nisu toliko blizu) sta ih sprecava da mi u sledecem pismu napisu "osumnjiceni ste za kradju znakova za zabranjenu voznja bicikla i sledi Vam kazna od 5000 evra"? Zajebali ste se, krivite brata sto ne zna da kuca na tastaturi a ne mene. Plus nisam vozio biciklu jer sam video znak vec sam se odgurivao nogama o zemlju. (da ne pricam da je adresa na koverti napisana rucno i pogresno upisano moje ime (jedno slovo pa prepravljeno) i sto u ispod potpisa stoji samo "Junge" a ne ime i prezime uz Frau...so many things. Sledece sto moram da proverim je da nije neki scam (proverim broj ziro racuna na burgeramt stranici). Bilo ih je 10 u uniformama, pola njih nosilo pancire, zaustavili barem nas 20.
Venom Posted June 15 Posted June 15 Nešto mi je mutno u sećanju neki sličan slučaj i mislim da imaš osnov da se izvučeš (ne drži me za reč). Pitanje je da li je to tačno, a i da jeste da li možeš sam ili ti treba advokat. Da si izgubio vozačku na tri meseca imao bi veći motiv, ovako je možda isplativije u smislu troškova i vremena platiti kaznu.
JozoMujica Posted June 15 Posted June 15 (edited) 1 hour ago, Baldrick S. said: 6.6 me je komunalna policija upisala u beleznicu jer sam vozio biciklo 1 hour ago, bags said: Meni je bila stigla kazna za pogresan deo grada Jeste vi u logoru tamo? P.S. @Baldrick S. Kako može policija da te kazni ako si na bicikli, valjda si brži od njih? Edited June 15 by JozoMujica 3
Baldrick S. Posted June 15 Posted June 15 1 hour ago, Venom said: mislim da imaš osnov da se izvučeš Nemam ni malo volje da se izvlacim, vise da se zajebavam sa administracijom. Mislim, ako sam ja mogao da cekam 8 meseci za termin za trajnu mogu oni par nedelja za jebenih 40 evra 45 minutes ago, JozoMujica said: Kako može policija da te kazni ako si na bicikli, valjda si brži od njih? Nije to policija, nego organ za postovanje reda. Komunalci. Oni proveravaju parkiranja, bacanje djubreta, bicikle...A jbg, malo zajebano da se pobegne kad naprave kordon a meni iskljucen trotl na e-bajku. Inace bih pobegao, komotno. U tom istom park ljudi vikendom ostave po 3 tone djubreta, prodje 120 000 bicikala tamo gde ne treba a oni ni da se pojave jer znaju sta ih ceka. Imas i pandure na bajsovima, koji voze trotoarom da te uhvate i kazne sto vozis trotoarom. Ludaci.
svashtabezneshto Posted June 15 Posted June 15 u beogradu su mi parking otimači pisali prijavu za nepropisno parkiranje, u prijavi stigla pogrešna adresa, ja napisala prigovor, oni povukli prijavu. tako da srbin pobedio! (zašto je zabranjen bicikl?) 2
aram Posted June 15 Posted June 15 4 minutes ago, svashtabezneshto said: (zašto je zabranjen bicikl?) pa npr. zato jer je to pešačka zona u kojoj se šetaju ljudi sa malom decom
Mel Posted June 16 Posted June 16 3 hours ago, aram said: pa npr. zato jer je to pešačka zona u kojoj se šetaju ljudi sa malom decom Mene i u BG nervira kad me na trotoaru zaobidje bajs (ili motor!) koji nisam ni chula nego tako samo prozuji pored mene i deteta. Ako sluchajno napravi korak levo desno sto stalno radi bas u tom trenutku, eto ti problema.
vememah Posted August 24 Posted August 24 (edited) Troje mrtvih i 8 povređenih, od kojih 5 teško. Quote Zolingen: Više od 12 sati nakon ubistava nožem konačno je dostupan opis odbeglog počinioca! Ne potiče od policije Severne Rajne-Vestfalije, već od Bilda. Quote Prema informacijama BILD-a, čovek koji je izbo ljude u Zolingenu trebalo bi da izgleda ovako: ► muškarac, 20-30 godina ► 1,70-1,75 metara visine ► južnjački izgled ► atletski stas ► gusta, kratka, puna brada ► obučen u crno, s kapom https://www.bild.de/regional/nordrhein-westfalen/messer-attacke-von-solingen-taeter-beschreibung-diesen-mann-jagt-die-polizei-66c98791c2397e454b6d2976?wtmc=twttr.shr&t_ref=https%3A%2F%2Ft.co%2F (prevod: GT) Policijski sindikat tvrdi da su informacije o izgledu ubice oprečne. Quote Nakon napada u Solingenu, policijski sindikat (GdP) poziva ljude da se uzdrže od spekulacija, posebno na društvenim mrežama, i da ne šire glasine. „Spekulacije o zločinu u Solingenu su zabranjene“, rekao je lider GdP-a Severne Rajne-Vestfalije, Mihael Mertens, uredničkoj mreži Nemačke: „Zabrinut sam što se spekulacije trenutno šire na društvenim mrežama nalazi još Počinilac, dalje je naglasio Mertens. „Lični opisi svedoka su delimično kontradiktorni. To nije iznenađujuće: ljudi su u šoku od onoga što su doživeli. Policija sada mora da bude u mogućnosti da nesmetano radi svoj posao“. https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-solingen-attacke-100.html Edited August 24 by vememah
Recommended Posts