porucnik vasic Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Чекај, који од побројаних је бољи од оних из 1988-ме? Sent from my iPhone using Tapatalk
Toni Sumaher Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Jest, bio je to mocan tim. Na kraju krajeva, da su najbolji holandski tim ikad, svjedoci i ta jedina titula prvaka. No 1996. su imali prakticno citav tim Ajaxa koji je dvije godine najbrutalnije gazio Evropu (Milan triput, Real dvaput, Borussia dvaput, Bayern 5:2) minus Litmanen, Finidi i Kanu plus Bergkamp. Fenomenalan golman, blizanci de Boer, Davids, Seedorf, Overmars, Kluivert, Reiziger, Blind, Jordi Cruyff... Usprkos tome, na prvenstvo su otisli tek preko baraza sa Irskom. Problem su bile neke druge stvari, rasna podjela, efekt Bosmanove presude koja je najvise ubila upravo Ajax, finansijska pohlepa koja je Ajaxove igrace dosta kostala pred Juventus... Na kraju su debelo podbacili umjesto da iskoriste momentum. Pa, sam si objasnio. Oni su bili pojedinci, ali ne i ekipa.
porucnik vasic Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 То што су били млади, какве везе има са квалитетом екипе?
Meazza Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Hteo sam da kazem da su 1996 bili suvise zeleni za takve podvige. Peak te ekipe je nastupio 2000 kad su bas nesrecno ispali.
porucnik vasic Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Hteo sam da kazem da su 1996 bili suvise zeleni za takve podvige. Peak te ekipe je nastupio 2000 kad su bas nesrecno ispali. Све је то ОК, него је тим слабији од онога са којим сам га поредио.
Deco Posted October 13, 2017 Posted October 13, 2017 Jest, bio je to mocan tim. Na kraju krajeva, da su najbolji holandski tim ikad, svjedoci i ta jedina titula prvaka. No 1996. su imali prakticno citav tim Ajaxa koji je dvije godine najbrutalnije gazio Evropu (Milan triput, Real dvaput, Borussia dvaput, Bayern 5:2) minus Litmanen, Finidi i Kanu plus Bergkamp. Fenomenalan golman, blizanci de Boer, Davids, Seedorf, Overmars, Kluivert, Reiziger, Blind, Jordi Cruyff... Usprkos tome, na prvenstvo su otisli tek preko baraza sa Irskom. Problem su bile neke druge stvari, rasna podjela, efekt Bosmanove presude koja je najvise ubila upravo Ajax, finansijska pohlepa koja je Ajaxove igrace dosta kostala pred Juventus... Na kraju su debelo podbacili umjesto da iskoriste momentum. Cela ta Holandska ekipa zbilja zvuči brutalno ovako kad se nabroje, ali na žalost svi (izuzimajući Sedorfa i donekle Davidsa, kao i Denija Blinda zbog godina) imaju surove crne mrlje kad je klupska karijera u pitanju, što po meni baca ozbiljnu sumnju na njihov overall status kako bi se reklo danas...
Meazza Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Све је то ОК, него је тим слабији од онога са којим сам га поредио. Naravno da jeste.
dillinger Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 (edited) Hteo sam da kazem da su 1996 bili suvise zeleni za takve podvige. Peak te ekipe je nastupio 2000 kad su bas nesrecno ispali. Ali je i peak nekih njihovih igrača kao npr Klajverta ili Davidsa nastupio takođe rano, pre 25.godine. Bila je to brutalna ekipa i '98, Bergkamp, Stam, FDeBur, Koku...svi na svom vrhuncu Triput ispali na penale, ne bih tako lako tvrdio da su neke druge generacije bolje od njih. Mislim da je i njihova konkurencija u reprezentativnom fudbalu u drugoj polovini 90ih bila možda najjača ikada. Tad su samo Nemci slabi bili Edited October 14, 2017 by dillinger
Nikodije Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 (edited) seedorf, davids, kluivert, overmars, reiziger, van der saar., svi na vrhuncu.. imaju za cime da zale. Edited October 14, 2017 by Nikodije
Meazza Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 (edited) Triput ispali na penale, ne bih tako lako tvrdio da su neke druge generacije bolje od njih. Mislim da je i njihova konkurencija u reprezentativnom fudbalu u drugoj polovini 90ih bila možda najjača ikada. Tad su samo Nemci slabi bili Mozda si u pravu, potreban je podrobniji pogled na obe ekipe. Golmani: Da je u pitanju VDS iz kasnijeg perioda (Junajted) on bi odneo prevagu. U svakom slucaju rekao bih da su oba golmana odlicna, u pitanju su nijanse. Stoperi: Rajkard i Ronald Kuman vs F. De Boer i Stam : prvi stoperski par je bolji. Rajkard je isto tako visok i cvrst kao Stam, samo brzi i neuporedivo bolji fudbaler. Kuman i De Bur mogu da se mere, ali mislim da je Kuman bolji paser. Bekovi: Van Tigelen i Van Erle protiv Rajzigera i Kokua : tricky; mislim da je ovde nereseno, nijanse u svakom slucaju. Zadnji vezni: Davids i Sedorf za klasu bolji od Voutersa i Mirena Krila: Ervin Kuman i Vanenburg protiv R. De Bura i Overmarsa : i ovde su bolji mladji Desetka: Gulit protiv Bergkampa : Mozda sam ja pristrasan, ali Gulit je prirodna stihija i kompletan fudbaler. Bergkamp bolji tehnicar, ali vise bih voleo Gulita u svom timu. Spicevi: Van Basten vs Klajvert : Patrik nema sta da trazi u ovom duelu. Edited October 14, 2017 by Meazza
Redoran Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Све је то ОК, него је тим слабији од онога са којим сам га поредио. Bergkamp, Overmars i stariji De Boer bi apsolutno imali mesta u timu iz 1988. pri čemu bi Overmars glatko išao na teren pre Vanenburga a pogotovo pre Erwina Koemana.
MocaVukotic Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 ne bi trebalo zaboraviti da je tim iz 88 imao preiskusnog michelsa, ovi su posle imali hiddinka, možda za nijansu prerano. a možda i ne. ja bih rekao da na kraju razliku u korist 88 čini jedan i jedini, neponovljivi, marko van basten, eksplozija u grupi, od rezerve do het trika protiv engleza, i onaj gol u finalu, to ovi posle nisu imali.
W.F.C. Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 (edited) Nece Holandija, Portugal, Rusija nikad u skorije vreme da osvoje SP. Osvajace ovih najvecih 5 evro zemalja i 2 latino ekipe. Urugvaj je samo izuzetak, nece ni oni vise. Holandija je tu sa tim izgubljenim finalima i polufinalima, Porugal malo manje, oni imaju po jedno EP, Rusi par i to je to. Belgije, Svedske, Svajcarske, Poljske, Ceske, Madjarske, Jugoslavije, Hrvatske, Bugarske, Turske...su tu sa svojim izgubljenim polufinalima i ponekim finalom. Izuzetak EP Danske i Grcke koji se takodje nece ponoviti. Edited October 14, 2017 by W.F.C.
Meazza Posted October 14, 2017 Posted October 14, 2017 Pre 2010 Spanci nisu imali nijedno finale, a u polufinalu (finalnoj grupi) su poslednji put bili jos 1950. Sto ne bi mogla da osvoji recimo Belgija?
Recommended Posts