Jump to content
IGNORED

Proizvodnja pečuraka

SleeperSleep

Recommended Posts

Posted

nisam, nemam vremena za sve - nekako mi je to zahtevalo previše angažmana za ranu fazu.

nađi nekoga od krajnjih ko može da inicira tražnju kod nekih od njih, pa neka oni dođu kod tebe

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• SleeperSleep

40

• SNARC

13

• ljuttko

7

• Anonymous

6

Posted

Koje su tvoje sušene bukovače u Aromi? Ima dve vrste, jedne su  plastičnoj kesi, a druge su u plastičnoj kesi, ali sa kartonom preko kese.

Posted

Icarus Pastures - bringing heaven down to earth, premium quality all natural shrooms ;)

Posted

Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom..i sto cu ovako sve na gomilu. Juce bas sejao :)

E a gde je pogrešio :) nije računao na ekstremno niske temperature ili šta  drugo.?

A drugo najvažnije, hajd molim te objasni kako i šta sa sušenm bukovačom aprpo  holesterola i pritiska , vrlo sam zainteresovana. Ili uputi gde da se  informišem

Koliko znam, covek je prosto imao preveliku kolicinu peciuraka a isuvise malo trziste. Lako je napraviti, treba prodati. Srbija i srpski trgovci su opako minsko polje za svakoga ko se zaleti.

Vezano za holesterol i pritisak..bukovaca u sebi sadrzi lovastatin a on, navodno, povoljno utice na suzbijanje visokog nivoa holesterola i pritiska. Preporucuje se konzumiranje nekih 100 grama sveze bukovace dnevno ili sto je jednostavnije, nekih 10 grama susene (recimo na zapadu dosta forsiraju mlevenu koju mozes da dodas u neku corbu sos ili nesto trece.. Ikare evo ti ideja :) ) dnevno u periodu od par nedelja ili mesec dana. Ja isprobao na mom matorom koji forsira kaubojsku ishranu..i deluje. 

ma imaš tih uputstava milion na netu - samo kucnes proizvodnja bukovace u pretragu i to je to. mozes kupiti gotove dzakove sa zasejanim micelijumom, spremne za fazu prorastanja - snarc ce znati bolje od mene ko je od poverenja za tu rabotu. :)

Moje zelje, ne mogu da kazem i planovi, idu ka tome da se sve manje bavim proizvodnjom pecurke a da akcenat bacim na proizvodnju komposta, odnosno zasejanih i sto je jos bitnije, vec proraslih, dzakova. Obzirom na to da su se ljudi uveliko opekli na kupovinu zasejanih dzakova (koja je bukvalno kupovina macke u dzaku) ovo ne deluje obecavajuce. Elem, cim nabavim neko ozbiljnije dostavno vozilo, ljutko moze da racuna na par zasejanih dzakova..ali samo ako ih drzi u gajbi..u cilju promocije urbanog uzgoja hrane :)

Koliko kostaju i gde se nabavljaju sertifikati o bezbednosti hrane?

Ne znam mislimo li na isto, ja sam bukovacu nosio na ispitivanje u FINS lab u Novom Sadu...oliko se secam kostalo me je nekih 7000.

Posted

Imam ja vec mlevenu :) od aprila ce u maloprodaju.