Jump to content
IGNORED

Fav YU Košarkaš

100 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Oscara u poznom dobu ni Pipen nije mogao da čuva... Ako neko ima link do utakmice USA -Brazil iz 92, bio bi mu zahvalan... Ostalo mi je u glavi da je Oskar turio na početku nekih 20ak poena, sve sa spektakularnom trojkom sa 10 metara preko Pipenove ruke. Hteo bih da proverim krhko pamćenje...

Jel to pominjao komentator posle Saletove trojke u Istanbulu? 

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• stoka

35

• MayDay

29

• iDemo

20

• pbg12345

19

Top Posters In This Topic

Posted

Ne, to je bilo posle trojke. Spominjao je Manilu 78 i Oscarov koš sa pola za 3. mesto

Posted

Hvala. U glavi mi i ta Manila. Al sam mislio da sam pomesao sa nekim boksom tamo, Valjda Ali - Forman. Al da ne skrecemo suvise. Hvala.

Posted (edited)

Први изборни резултати говоре да цензус нису прошли:

Данеу (Светско првенство 1970., сребрну медаљу на Олимпијским играма 1968. и сребрне медаље на светским првенствима 1963. и 1967. (на ком је био изабран за најкориснијег играча), сребрне медаље на Европским првенствима 1961, 1965 и 1969. и бронзану медаљу на Европском првенству 1963),

Даниловић (4 европска првенства и сребрну медаљу на Олимпијским играма. Проглашен је за европског играча године 1995. и најбољег играча италијанског првенства 1998),

Далипагић ( :lolol: ),

Кораћ ( :lolol: ),

Кићановић (За репрезентацију Југославије је дебитовао 1973. у пријатељској утакмици са Совјетским Савезом, коју је Југославија добила 77:67. Освојио је златну медаљу на Европским првенствима 1973, 1975, 1977, сребрну медаљу на 1981. и бронзане медаље 1979. Освојио је Балканска првенства у кошарци 1973, 1974, 1975 и 1976. Са Светских првенстава има златну медаљу са Светског првенства 1978. у Манили, сребрну са Првенства света 1974. у Порторику и бронзану медаљу са Првенства света 1982. у Калију, Колумбија. Освојио је златну медаљу на Олимпијским играма 1980. у Москви, међутим није лично примио медаљу, пошто је финалну утакмицу против Италије завршио у болници, након што га је тешко повредио италијански центар Дино Менегин неколико секунди пре краја утакмице. Медаљу је уместо њега примио Зоран Славнић. За репрезентацију је одиграо укупно 211 утакмица и постигао 3290 поена)

,

Славнић (Један је од ретких играча који има златне медаље са олимпијских игара, светског и континенталних такмичења. Европским златом се и окитио три пута: 1973. у Барселони, 1975. у Београду и 1977. у Лијежу. Светско првенство је освојио у Манили 1978. а олимпијско злато у Москви 1980. Између осталог о Моки, остаће упамћено:

Потез који је обележио Европско првенство у Београду 1975 — кош преко главе против Шпанаца;

Монтреал 1976, када је на олимпијским играма, у најзначајнијој фази једног такмичења, секунд пре краја дао кош Италијанима и одвео репрезентацију у полуфинале;

„Одбојка“ са Драганом Кићановићем против Совјетског Савеза у финалу Европског првенства у Лијежу 1977. године).       

У вези Славнића, иако није о њему као кошаркашу, треба му одати захвалност на стварању Д.Петровића, С.Ђорђевића, Кукоча, Рађе, Обрадовића (Саше) чиме је дао немерљив допринос кошарци са ових простора.

Сканси (Са репрезентацијом Југославије је освојио златну медаљу на Светском првенству 1970. и сребрне на Олимпијским играма 1968, Светском првенству 1967 и Европском првенству 1965.).

Плећаш (злато у Љубљани),

Ђерђа (Kao igrač osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu 1963. u Brazilu, ponovio ga četiri godine kasnije u Argentini, i srebro na Europskom prvenstvu 1965. u SSSR-u. Sa Zadrom, čiji su vodeći igrači bili on i Krešimir Ćosić, pet puta je bio prvak Jugoslavije (1965, 1967, 1967/68, 1973/74 i 1974/75),

Симоновић - шта рећи осим :Hail: :Hail: :Hail: ,

Делибашић - о њему сам већ све рекао, мени је врх ове листе,

Шолман (Са репрезентацијом Југославије освојио је сребрне медаље на Олимпијским играма 1968. и 1976.[2] На Светским првенствима је освојио златну медаљу на Светском првенству 1970. и сребрну на Светском првенству 1974. На Европским првенствима је освојио две златне медаље 1973. и 1975. и сребрну медаљу 1969.)

Рађа (освајао ФИБА Светско јуниорско првенство (1987. за Југославију), те две олимпијске сребрне медаље: Сеул 1988. за Југославију и Барселона 1992. за Хрватску)

Едит: извори Wiki, КСС, КСХ, архиве недељних и дневних листова, извештаји, интервјуи, ја

Edited by kapetanm
Posted

1983. godine EP. Ali nisu bile makaze, već plastični pribor za debandažiranje ...

jel to nosio maneken, jakovljevic? jebo ti te gej makaze onda...

Posted

Ovo, bre, k'o kad se bira "Sto velicanstvenih" pa se svakih 5-7 godina kompletno promeni top 5 ili top 25.

Srecom je ono s kraja osamdesetih i posle (90, 00) sve youtubovano™ pa ce mladi narastaju moci da gledaju "kako je bilo dok je bog hodao po zemlji"... 

Posted

Naravno, nijedna anketa ove vrste ne može da prođe bez Ive Petovića, tog tihog i nenametljivog člana čuvene Zvezdine generacije koja je vojevala velike bitke protiv šampionske Cibone ...

Posted

Kako nemamo temu za fav košarkaša generalno? Tu bi garant bilo mešanog mesa na pretek.

Posted

Hajde nek neko otvori, tako da mozemo da upisujemo po pet omiljenih, pa na kraju da brojimo glasove i da ja mogu da agitujem za Kobicu. :D

Posted

Meni omiljena petroka 

Sasa Obradovic, Zoran Radovic, Boban Jankovic, Predrag Bogosavljev, Zoran Jovanovic.

Jos bih dodao Aleksandra Djordjevica i Tonija Kukoca

Posted

Zoran Radović, veliki car, slušao Talking Heads u svoje vreme. On i Milenko Savović dva najurbanija  :lolol: !

Posted

milenka redovno sretao na koncertima. popizdeo sam kad je stao ispred mene na jonatan richmanu :lolol:

Posted

Naravno, odrastao na Akademiji (izistinski), druži se sa umetnicima (Uđu  :lolol: )

Posted

ma i na facebooku redovno kaci odlicnu muziku. super baja