MancMellow Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Dobro, a jel ima nesto da je vama jasno? Naravno da nema. Intelektualci su uvek zapitani nad sopstvenim znanjem...
Sestre Bronte Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Ali prvo da se meni objasni šta je sve radnička klasa. Boletovo i Plastično objašnjenje sam utefterisao ali bih čuo još neka. ako se dobro sećam marksiszma, a nije da sam puno pazio na času radnička klasa ne poseduje sredstva sredstva za proizvodnju tako gledano prostitutak nije radnička klasa. što znači da je kapitalista, ili makar intelektualac
Anonymous Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 at Anonymous meni je zapravo najbolja ova podela na "intelektualce", "srednju klasu" i "narod"... Dobro bi bilo kad bismo, rasprave radi, definisali pojam intelektualac. Da, bilo bi. Evo moje ideje: 'misteriozna kategorija, na koju se u Srbiji svi pozivaju, a niko ih nikad nije sreo, niti video'.
radisa Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 U suštini, treba definisati sve te pojmove, da bi se dalo raspravljati. @Indy Meni nije ništa jasno što FERNOUX kaže, mene isto kopka, kao i McCabea, šta on vidi kao radničku klasu. Meni je Boškićev stav najbliži, ali, ja mislim da nas FERNOUX ne vidi sve tako. Tj, imam osećaj da bi oni koje on vidi kao radničku klasu, veću foruma otpisali kao srednju klasu/malograđane, koji im ne pripadaju nipočemu.
ToniAdams Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 to je mitsko bice poput jetija ili zeca iz doni darka
Singer Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Dobro, a jel ima nesto da je vama jasno?+ Šta je tema razgovora jer me do sad prikazano baca da sam ozbiljno zglajzno
MancMellow Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 ako se dobro sećam marksiszma, a nije da sam puno pazio na času radnička klasa ne poseduje sredstva sredstva za proizvodnju tako gledano prostitutak nije radnička klasa. što znači da je kapitalista, ili makar intelektualac nije. ona (u vecini slucajeva) ne poseduje svoje telo kao sredstvo za rad. Predmete rada, koji zajedno sa sredstvima za rad čine sredstva za proizvodnju ne poseduje nikako i nikad. So...no.
Sestre Bronte Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 meh, a za trenutak sam pomislio da sam skapirao marksizam ništa onda, next try in 10 years
MancMellow Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 to je mitsko bice poput jetija ili zeca iz doni darka a male-affectionate, easy to get along, non-political agenda lesbian
Notorious Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 A meni je već previše muka od svrstavanja i samosvrstavanja na osnovu formalnog obrazovanja. Fernoux (ili kako god) će me, bez ikakvog zazora, sortirati u grupaciju koja je u sukobu (manifestnom ili latentnom) sa radničkom klasom, iako hleb svoj nasušni ne zarađujem tuđim već sopstvenim trudom. Po čemu to ne spadam u radničku klasu?
Indy Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 meni je sve i uvek jasno. Diskusija je za cas bila krenula u vrlo zanimljivom pravcu, dadaistickom takorekuc. "Sta je radnicka klasa?", "Ne znam", "A sta je uopste narod?", "Ne znam", "A kako se pise slovo N?", "Ne znam ni to". ^_^
Прслин Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 to je mitsko bice poputi zeca iz doni darka Шта ти је десничарски форум: радничка класа зец из Дони Дарка. Зец су комесари, да не претерујемо баш.
Dagmar Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Pa meni je ta podela prema formalnom obrazovanju imala smisla pre 50 i sto godina kad je formalno obrazovanje bila teško priuštiva i deficitarna stvar, i kad je mahom vukla sa sobom materijalno višu klasu. Sad kad i učiteljica i automehaničar rade za 40ak hiljada, besmisleno mi je svrstavati jedno u radničku drugo u neradničku.
Recommended Posts