Leia Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 uzas. sve te mrtve zivotinje na tvom mlohavom telu. ih, pa tada nije bilo fake fur niti plasticne hirurgije ja to vise onako da referiram na ideju beskompromisnog vrhovnog matrijarha, styling vise kao metafora (sto uvek i jeste ko ume da cita te stvari jelte)
adam Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 a sto mora da se bude aktivan u starosti? ima i nas koji prizeljkujemo pasivnu starost. ne zelimo da se veremo po cukama, bavimo se sportom, imamo alternativne profesije i slicno. a ovo sve vise postaje drustveno neprihvatljivo. i sto sam stariji, primecujem da mi to sve vise smeta. ne samo sto se radni vek znatno produzava nego sve vise postaje neprihvatljivo lenstvovanje u penziji. aktivnost jeste bitna ali samo ako nije nametnuta. ako je nametnuta, postaje zamena za posao koji covek ne voli.
Dagmar Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 moja buducnost je barem izvesna - uzas. sve te mrtve zivotinje na tvom mlohavom telu. Vidi tonija, cak i seniorke skida pogledom.
ivy Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 uzas. sve te mrtve zivotinje na tvom mlohavom telu. to je leila mislila kad napuni 134 god..a do tada..
Indy Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 ne samo sto se radni vek znatno produzava nego sve vise postaje neprihvatljivo lenstvovanje u penziji. Generalno mi autenticni ljubitelji lenstvovanja smo danas tretirani kao gubavci.
Leia Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 a sto mora da se bude aktivan u starosti? ima i nas koji prizeljkujemo pasivnu starost. ne zelimo da se veremo po cukama, bavimo se sportom, imamo alternativne profesije i slicno. a ovo sve vise postaje drustveno neprihvatljivo. i sto sam stariji, primecujem da mi to sve vise smeta. ne samo sto se radni vek znatno produzava nego sve vise postaje neprihvatljivo lenstvovanje u penziji. aktivnost jeste bitna ali samo ako nije nametnuta. ako je nametnuta, postaje zamena za posao koji covek ne voli. a ko ti je kriv sto si podlozan fenomenu peer pressure, uostalom najveci pobornici te workaholic filozofije su uglavnom oni koji su sami (hiper)uposleni kao prodavci magle
rajka Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 (edited) a sto mora da se bude aktivan u starosti? ima i nas koji prizeljkujemo pasivnu starost. ne zelimo da se veremo po cukama, bavimo se sportom, imamo alternativne profesije i slicno. a ovo sve vise postaje drustveno neprihvatljivo. i sto sam stariji, primecujem da mi to sve vise smeta. ne samo sto se radni vek znatno produzava nego sve vise postaje neprihvatljivo lenstvovanje u penziji. aktivnost jeste bitna ali samo ako nije nametnuta. ako je nametnuta, postaje zamena za posao koji covek ne voli. pa sta ja znam, recimo, imala sam jednu prababu koja je tako imala pasivnu starost i secam se svaki put kad dodjemo ona prica kako joj dosadno i ceka da umre. meni to tuzno. sada zivim pored nekog, rekla bih, luksuznog starackog doma. znam da imaju restoran, gym sa bazenom, spa, i sobu za slikanje sa stafelajima, kao i minibuseve i crne limuzine na raspolaganju (a to je samo ono sto vidim od spolja), znaci sto prosecan penzioner u srbiji (i mahom sire) moze samo da sanja. kada ih vidim onako nezdrave i pasivne, meni to tuzno, regardless the luxury. skroz im ne zavidim. po drugoj strani, kada vidim nekog 80 something koji je pun posla i planova za buducnost, zdrav i fizicki aktivan, pun zivota, pa sta ja znam, uvek mi nekako deluje srecniji od ove pasivne ekipe (mada to vazi za sve starosne grupe). a inace, ne mora da se bude aktivan u storosti, ko kaze da mora? pa vecina starih koji su pasivni bas dokazuje da ne mora. Edited October 26, 2014 by rajka
Sestre Bronte Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 a sto mora da se bude aktivan u starosti? ima i nas koji prizeljkujemo pasivnu starost. ne zelimo da se veremo po cukama, bavimo se sportom, imamo alternativne profesije i slicno. a ovo sve vise postaje drustveno neprihvatljivo. i sto sam stariji, primecujem da mi to sve vise smeta. ne samo sto se radni vek znatno produzava nego sve vise postaje neprihvatljivo lenstvovanje u penziji. aktivnost jeste bitna ali samo ako nije nametnuta. ako je nametnuta, postaje zamena za posao koji covek ne voli. šetam se silom prilika i vidim grupu turista, prosek godina pozamašan, a ja ih tužno gledam i mislim se koji će im kurac poseta Beogradu, šta su sad bogatiji, bilo im zanimljivo, proveli su se strawica ide mi na živce taj pritisak, a naročito mi ide na živce taj gerijatrijski turizam i ništa mi ljudi nisu jasni, ja jedva čekam da ne putujem vrhunac aktivnosti ako doživim neradne dane vidim u vrzmanju po hacijendi
Indy Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 a ko ti je kriv sto si podlozan fenomenu peer pressure, uostalom najveci pobornici te workaholic filozofije su uglavnom oni koji su sami (hiper)uposleni kao prodavci magle Jeste on je sam kriv.
Leia Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Jeste on je sam kriv. naravno da jeste. ko god toliko drzi do misljenja vecine da svoj zivotni stil prilagodjava ne bi li im izgledao prihvatljivo, zasluzuje sve sto ga snadje
adam Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 @ indy - u pravu si, gubavci indeed. leia - eh, nijesam ja bas tako podlozan, nece to mene spreciti da lenstvujem al me moze povremeno nervirati. a i valja biti oprezan jer generalno, nisu ti pritisci ni tako bezazleni. evo, recimo, vecina zenskog roda svoje dragoceno vreme na ovoj planeti trosi na potpuno besmislene aktivnosti tipa depilacija. pitam se da li i ti to radis ili se pak, ne das zajebati pa gajis hrcke pod pazusima i imas brkate nozne prste.
belch Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 nazivati malje na zenskom telu hrccima i brkatim je isto pritisak, i ruzno zvuci. ne vidim sta ti to treba sad, nije to tema na ovom topiku.
adam Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 (edited) samo plasticno objasnjavam kakvi su ti pritisci. edit - pritisci znaju biti dovoljno jaki da covek postane odbacen od drustva ako se ne uklopi u sablone koji su u ponudi. cenim da je bolje boriti se protiv novih sablona, ovi stari su vec uzeli maha. Edited October 26, 2014 by adam
Indy Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 naravno da jeste. ko god toliko drzi do misljenja vecine da svoj zivotni stil prilagodjava ne bi li im izgledao prihvatljivo, zasluzuje sve sto ga snadje Koncentracioni logor, kazem ja.
Leia Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 @ indy - u pravu si, gubavci indeed. leia - eh, nijesam ja bas tako podlozan, nece to mene spreciti da lenstvujem al me moze povremeno nervirati. a i valja biti oprezan jer generalno, nisu ti pritisci ni tako bezazleni. evo, recimo, vecina zenskog roda svoje dragoceno vreme na ovoj planeti trosi na potpuno besmislene aktivnosti tipa depilacija. pitam se da li i ti to radis ili se pak, ne das zajebati pa gajis hrcke pod pazusima i imas brkate nozne prste. ali ja licno smatram da je taj pritisak da se zene depiliraju opravdan i zato depiliranje i prihvatam i nije mi besmisleno, znaci nije u sukobu sa mojim licnim sistemom vrednosti. dok smatram da je petljanje u to ko ce kako provesti svoje slobodno vreme nesto necuveno
Recommended Posts