Jump to content
IGNORED

Advokatura

Tribun_Populi

Recommended Posts

Posted

ti lichno vodish dete?

sent from bubamoto

Posted

Lično ja. I koleginica. I roditelj je ipak krenuo sa nama. Cekalo nas je i drugo dete koje moj klijent nije video šest meseci. 

Skoro sam se zaplakao kad su se sreli. U nedelju idemo po dete, a sledeće nedelje se drugo dete vodi kod mog klijenta...

Posted

kako su uspeli da razdvoje decu :blink:

sent from bubamoto

Posted

Roditelj koji je otišao je poveo jedno

Posted

Nadam se da budalama bar dobro naplatis.

Posted

Naša kancelarija u Kijevu je naplatila ćerki jednog ukrajinskog tajkuna cca 1,5 miliona evra za (uspešno) zastupanje u sporu oko starateljstva nad decom pred sudom u Londonu (naravno, sa uključenim troškovima engleskih advokata), gde je dotična živela sa bivšim mužem manekenom iz Italije/Francuske/Španije (ne sećam se tačno odakle je bio lik).  Deda je došao u kancelariju sa ćerkom, i rekao da budžet da dete ostane sa majkom ne postoji, tj. da će potrošiti celokupno bogatstvo u tu svrhu ako treba.

Suma sumarum, sve zavisi ko je klijent, i koliko je uporan da ostvari ono što želi.

• 3 weeks later...
Posted

Prekršajni sud, danas

Sudija mi se  obraća "Branioče, danas je zakazano suočenje, zašto ste došli, nisam Vam uputila poziv, mogu samo da Vas konstatujem kao javnost..."

Posted

:frust:

Mene tako nisu zvali na salsušanje svedoka i doneli osuđujuću presudu. Žalbu koju sam predao pozivajući se na povredu prava na odbranu apelacioni u KG-u je odbio kao neosnovanu u roku od 12 dana a sve to naravno jer je za 20 dana sledila zastara. Inače predmete rešavaju minimum 9 meseci.

Pisaću vam o još jednoj budalaštini kad budem imao vremena.

Posted

E moj Moćo, nikad od tebe advokat po standardima Srbije :happy:

U takvim situacijama žalbu napiše sama stranka i ne potpise je, pa joj vrate na uređenje i u tom predmet zastari.

Ili žalbu predaš direktno apelaciji, pa dok oni proslede žalbu prvostepenom i dok ovi dostave spise, predmet zastari.

Posted (edited)

Čovek se uči na sopstvenim greškama u ovom slučaju na sopstvenoj lakovernosti da nisu baš toliki slepci da urade tako nešto.

A ovo za predavanje direktno apelaciji jel to isto mora stranka ili mogu ja?

Edited by Moća
Posted

To možeš i ti. 

Eh, kakvih sam se ja nagledao nadmudrivanja u prekršajima na tu temu :laugh:

Od predavanja žalbe na postu u nekom selu gde pošta ide jednom nedeljno. Do jurnjave 200 km da sud dostavi Apelaciji spise sa zalbom na poslednji dan pre zastare i antedatiranja odluke tako da bude doneta isti dan kad je spis stigao. 

Srpsko pravosudje 1/1

Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

To možeš i ti. 

Eh, kakvih sam se ja nagledao nadmudrivanja u prekršajima na tu temu :laugh:

Od predavanja žalbe na postu u nekom selu gde pošta ide jednom nedeljno. Do jurnjave 200 km da sud dostavi Apelaciji spise sa zalbom na poslednji dan pre zastare i antedatiranja odluke tako da bude doneta isti dan kad je spis stigao. 

Srpsko pravosudje 1/1

😁

kod nas su na okruznom sudu uredno vracali datume na drugostepenim rjesenjima.