Ayatollah Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Уписах се у Комору данас - била је гужва као у ГСП-у, тридесетак колега који се уписују + родбина и пријатељи неких (не знам само што су долазили, свечанија је додела ђачких књижица у основној школи). Шошкић се уопште није појавио (на срећу), замењивао га је секретар Коморе, који нам је кењао нешто, као да смо студенти прве године Правног (не знам да ли сте чули, у току је рад на изради Грађанског законика - јок, ти знаш, ја лично био на десетак јавних расправа у вези Закона (ја у себи) итд.). Опет још један лик старији од 60 година, тамо изгледа нема никог у органима ко је млађи од 60 година. Нису нас понудили ни обичном водом, а камоли нечим јачим, поделили плакете и легитимације, и ишутирали нас напоље. Мени су успели да погрешно напишу име у легитимацији, и то не за слово или два - наиме, написали су име неке девојке поред моје слике (Димитријевић Андријана или тако нешто), уопште ми није јасно колико мора да ти буде помрачен ум да би написао женско име поред мушке слике (или да налепиш слику мушкарца поред женског имена). Сва срећа да сам видео, полудео бих да сам морао да се враћам тамо. Идентификациони бројеви наравно нису били спремни, тек у четвртак после 12, па ћу тако изгубити два дана рока за пријаву на паушал. Све у свему - багра на куб. Link to comment
Godfrey Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Čestitke! Samo napred, biće sve to dobro ;) Link to comment
Tribun_Populi Posted June 28, 2016 Author Share Posted June 28, 2016 Aj nek je sa srećom, pusti njih, od njih ni pô vajde godinama! :) Link to comment
Tresko Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) Уписах се у Комору данас - била је гужва као у ГСП-у, тридесетак колега који се уписују + родбина и пријатељи неких (не знам само што су долазили, свечанија је додела ђачких књижица у основној школи). Шошкић се уопште није појавио (на срећу), замењивао га је секретар Коморе, који нам је кењао нешто, као да смо студенти прве године Правног (не знам да ли сте чули, у току је рад на изради Грађанског законика - јок, ти знаш, ја лично био на десетак јавних расправа у вези Закона (ја у себи) итд.). Опет још један лик старији од 60 година, тамо изгледа нема никог у органима ко је млађи од 60 година. Нису нас понудили ни обичном водом, а камоли нечим јачим, поделили плакете и легитимације, и ишутирали нас напоље. Мени су успели да погрешно напишу име у легитимацији, и то не за слово или два - наиме, написали су име неке девојке поред моје слике (Димитријевић Андријана или тако нешто), уопште ми није јасно колико мора да ти буде помрачен ум да би написао женско име поред мушке слике (или да налепиш слику мушкарца поред женског имена). Сва срећа да сам видео, полудео бих да сам морао да се враћам тамо. Идентификациони бројеви наравно нису били спремни, тек у четвртак после 12, па ћу тако изгубити два дана рока за пријаву на паушал. Све у свему - багра на куб. Ja sam iznenadjen da su uopšte uspeli da pripreme nekakve plakete i legitimacije(makar i pogrešne) u isto vreme. Uvek je bilo sve na rate, nikad nisu imali ništa spremno onda kad treba. Inače, svaki dokument koji dolazi odande treba kontrolisati sto puta. Jedino u čemu su ažurni uvek bili je da šalju preteća pisma oko članarine, i da ucenjuju ljude sa tim. Nego, jel su legitimacije još one braon knjižice? Edited June 29, 2016 by Tresko Link to comment
Tribun_Populi Posted June 29, 2016 Author Share Posted June 29, 2016 A to je ko fol javna isprava. Ni državnog grba, ni državnog pečata, ni zaštićenog papira, još bukvica kao iz '48. Pripravničke su još gore, običan beli karton sa zaheftanom slikom. Smešno. Link to comment
Ayatollah Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Legitimacije su šok šokova, udruženje ribolovaca srednjeg Banata ima ozbiljnije legitimacije. Bukvalno ih može falsifikovati ko hoće. Link to comment
Tribun_Populi Posted July 1, 2016 Author Share Posted July 1, 2016 Ayatolah, evo ti epilog sage o advokatskom ispitu. http://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/010716/010716-vest2.html Link to comment
Ayatollah Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Kakve su to budale, čime se oni bave... Ja sam duboko uveren da obe komore treba raspustiti, i birati od nule, sa doživotnom zabranom sadašnjim funkcionerima da ikada više budu birani. Na šta bre ovo liči... No idu izbori u AKB na jesen, sa zadovoljstvom ću iskoristiti svoje novostečeno glasačko pravo. Link to comment
Krangovo telo Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Jedno pitanje. Da li se radom kod izvrsitelja stice uslov za polaganje pravosudnog. Ustvari da li je i tamo rok 2 godine ili oni duzi rokovi od 3-4 godine. Mislim nemam ambiciju da ostanem kao izvrsitelj. Ali mi trenutno nude radno mesto i platu, sto kao volonter kod adv. nemam, a to nije mala stvar. A cilj je naravno pravosudni. Link to comment
Uskebasi Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Mislim da je 3 godine, ali me nemoj drzati za rec (to mi je rekao covek koji radi kod izvrsitelja). Link to comment
Tribun_Populi Posted July 3, 2016 Author Share Posted July 3, 2016 4, info na keca iz minpravde. Link to comment
Tribun_Populi Posted July 6, 2016 Author Share Posted July 6, 2016 http://paragraf.rs/dnevne-vesti/060716/060716-vest2.html Formalizovano sad i u AKB. Moja ex komora ima ovakvu odluku još od 2014. godine. Ništa US, ništa diskriminacija. Link to comment
Recommended Posts