nautilus Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 što manje posla sa njima to bolje. kad smo kod toga, oće li ko na skupštinu komore u subotu? Link to comment
Godfrey Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Da stvar bude crnja i gora, zvao sam barem 6 puta, i svih 6 puta pitao da li mogu da podnesem dokumenta bez advokatskog uverenja, i svih 6 puta mi rekli da ne mogu. Danas zovem sedmi put, i žena mi ladno kaže da dođem sutra i donesem sve papire, a oni će dodati uverenje naknadno. Još se čudi što nisam i do sada uradio. Pa jebo vam pas mater ... Sutra idem u Komoru, ili da predam zahtev ili da nekom polomim kičmu. Ja kada sam predavao dokumenta predao sam bez uverenja o položenom advokatskom. Vodio sam se time da je uverenje kod njih, pa će oni da ga dodaju preostalim dokumentima. Naravno, to sam morao da napomenem. što manje posla sa njima to bolje. kad smo kod toga, oće li ko na skupštinu komore u subotu? Idem gotovo sigurno. Link to comment
Ayatollah Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 (edited) Predao zahtev za upis pre pola sata, nisu imali nikakve primedbe na dokumentaciju, samo su mi tražili da im skeniram i pošaljem kevinu ličnu kartu (na njenoj adresi sam označio sedište). Hit hitova je da su me zvali bukvalno 5 minuta pre nego što sam ušao u Komoru, da mi kažu da je uverenje konačno gotovo. Sva sreća, da ne moram da idem samo zbog toga kod njih. Nezvanično, biće jako, jako zanimljivo u subotu. Ono što sam čuo sa raznih strana mi govori da će sve da pršti... EDIT : Neki play-by-play ne bi bio loš, ili bar kraći izveštaj. Ja ne mogu da idem, jbg, još nisam upisan. Edited April 21, 2016 by Ayatollah Link to comment
nautilus Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Ja kada sam predavao dokumenta predao sam bez uverenja o položenom advokatskom. Vodio sam se time da je uverenje kod njih, pa će oni da ga dodaju preostalim dokumentima. Naravno, to sam morao da napomenem. Idem gotovo sigurno. Ajde onda da se nadjemo tamo negde ako budes isao. Prosli put je bilo zabavno kao u cirkusu. Link to comment
Godfrey Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Imaš PM. Biće i sad sigurno svega. Ne znam kako su se tačno izdelili, ali imam svoje favorite Link to comment
Moća Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Obavezno da nam prenesete ovde sta se desava. Cuo sam da ce postaviti limit na 70 godina za odlazak u penziju. Link to comment
Tribun_Populi Posted April 21, 2016 Author Share Posted April 21, 2016 Kako može to, a da nije uređeno zakonom? Link to comment
bigvlada Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Ajde onda da se nadjemo tamo negde ako budes isao. Prosli put je bilo zabavno kao u cirkusu. Jel' to nešto kao skupština srednjovekovnih esnafa? Link to comment
Moća Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Kako može to, a da nije uređeno zakonom?Pa kao sto sad moze da se bavi advokaturom bez ikakvog ogranicenja u godinama. Zasto svi ostali moraju u penziju a advokati ne? U Jagodini ima 73 advokata trenutno od toga minimum 10 njih ima preko 70g. A nekoliko njih oko 80. Link to comment
nautilus Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Jel' to nešto kao skupština srednjovekovnih esnafa?Pa da. Samo sto se svadjaju oko funkcija koje donose sigurne i ozbiljne pare. I samo sto to niko nece da prizna. Link to comment
Tribun_Populi Posted April 22, 2016 Author Share Posted April 22, 2016 Pa kao sto sad moze da se bavi advokaturom bez ikakvog ogranicenja u godinama. Zasto svi ostali moraju u penziju a advokati ne? U Jagodini ima 73 advokata trenutno od toga minimum 10 njih ima preko 70g. A nekoliko njih oko 80. Pa ne mora niko od samostalaca, može da tera do smrti. Obzirom da nema zakonske zabrane (kao što sudije idu, hteli-ne hteli, sa 65), sve i da uvedu to bi brzo palo. A onda bi ih odrali za odštete. Ono, i ja podržavam tako nešto prvi, kod mene ima 126 advokata od čega 30 za u penziju, samo to ne može bez izmene zakona. A i nervira me što se komora ponaša kao država u državi, te svako malo donosi nekakve protivzakonite i protivustavne propise. Neka proguraju promenu zakona ako hoće da ograniče bavljenje advokaturom, samo ovaj put neka ga napišu kako valja. Link to comment
Moća Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Vidi ajd što nama mlađima uzimaju posao nego što neki od njih iskreno nisu za bavljenje advokaturom, jedan adv odavde ušao u sudnicu i sedne do protivne strane i počne da joj objašnjava šta d apriča. Drugi ima kancelariju 20 metara od suda a treba mu 20 minuta da stigne do nje. Nisu više pouzdani za svoje stranke, nije isto dal radiš kao prodavac sladoleda ili da od tebe direktno zavisi život tvoje stranke. Link to comment
Hamlet Strašni Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Ja znam dosta advokata koji nisu pouzdani za svoje stranke a imaju izmedju 40 i 50 godina. Zabrana bavljenja delatnošću na osnovu godina mi deluje neustavno jer mu ograničavaš pravo na rad... Link to comment
nautilus Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 нешто читам овај предлог новог статута АКБа. ладно ће учинити органе скупштине несмењивим у пракси. на пример, уколико адвокат ради у заједничкој адвокатској канцеларији или код другог адвоката, нема право гласа. будале Link to comment
Tribun_Populi Posted April 22, 2016 Author Share Posted April 22, 2016 Ja znam dosta advokata koji nisu pouzdani za svoje stranke a imaju izmedju 40 i 50 godina. To je drugo. Ukoliko postoje sumnje u njihovu radnu sposobnost, komora uvek može da ih pošalje na vanredni tehnički kod lekarske komisije. Ako se pak radi o nesavesnom radu, to je za disciplinske organe. Zabrana bavljenja delatnošću na osnovu godina mi deluje neustavno jer mu ograničavaš pravo na rad... Zavisi od pravnog položaja advokature. Ako je advokatura javna služba, što po Ustavu trenutno jeste (mada se iz idiotskog zakona to ne vidi baš najbolje), onda možeš. Tu država propisuje uslove za bavljenje tim poslom - jer je pružanje pravne pomoći građanima ustavna obaveza države. Ako je advokatura privatna komercijalna delatnost tj. pružanje usluga, u kom pravcu se prema najavama iz ministarstva i AKS ide, onda ne možeš, može da radi dok ne umre. Trenutno je haos, reda nema, sve može ili ne može, kako se dogovore i kako im odgovara. Link to comment
Recommended Posts